Δημήτρης Κρεμαστινός: Επίσκεψη στο Hot Spot της Κω

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτριος Κρεμαστινός, επισκέφθηκε μαζί με τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ. Γεώργιο Σταυρόπουλο, το Hot Spot της Κω.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους συνομίλησαν με τον επικεφαλής του Hot Spot στην Κω, ο οποίος τους δέχθηκε στο γραφείο του. Στην ερώτησηπόσοι φιλοξενούνται εκεί, η απάντηση ήταν ότι το συγκεκριμένο Hot Spot είναι υπερπλήρες και ότι σε κάθε δωμάτιο όπου μπορoύν να κοιμηθούν 2-3 άνθρωποι, κοιμούνται 10-12. Στη συνέχεια οι κ.κ Κρεμαστινός και Σταυρόπουλος ζήτησαν να επισκεφθούν τους χώρους με τους πρόσφυγες και με τους μη νόμιμους μετανάστες, αλλά τους δηλώθηκε ότι αυτό δεν επιτρέπεται. Κατόπιν τούτου, αποχωρήσαν. Κατά την έξοδο τους, στο προαύλιο ανέμενε μια ομάδα Πακιστανών, οι οποίοι τους δήλωσαν ότι η επιθυμία τους είναι να παραμείνουν στη χώρα, αν δεν μπορούν να περάσουν στην Ευρώπη.

Μετά την επίσκεψη τους στο Hot Spot της Κω ο κ. Δημήτριος Κρεμαστινός δήλωσε:

«Το γεγονός να μην μπορούν ένας Βουλευτής, πόσο μάλιστα ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, που εκπροσωπεί τη Βουλή, και ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, να επισκεφθούν το οίκημα του Hot Spot, θεωρείται επιεικώς απαράδεκτο.

Η Κυβέρνηση οφείλει δια των αρμοδίων υπουργών Μεταναστευτικής Πολιτικής και Υγείας, να εξετάσει το θέμα του πόσοι είναι δυνατόν, κατά ανώτατο όριο, να ζουν σε ένα δωμάτιο, καθώς πέραν των ανθρωπιστικών ζητημάτων, υπάρχουν και ουσιαστικά προβλήματα για την δημόσια υγεία.

Η Κυβέρνηση, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να θέσει άμεσα το συγκεκριμένο θέμα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να διασφαλίσει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων αυτών, τουλάχιστον υποστηρίζοντάς τον οικονομικά, γιατί το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Πάγια θέση μας παραμένει ότι τα Hot Spots δεν θα πρέπει να έχουν έδρα νησιά αυξημένου τουρισμού. Οι τυχόν προσφυγικές ροές προς τα νησιά πρέπει να μεταφέρονται αμέσως σε Hot Spots που πρέπει να βρίσκονται στην ενδοχώρα. Σε οποιαδήποτε όμως περίπτωση, τα Hot Spots πρέπει να έχουν την αποδοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι να εγκαθίστανται αυθαίρετα. Κατά συνέπεια, τα Hot Spots πρέπει να μεταφερθούν από τα τουριστικά νησιά».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!