ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η μείωση των εσόδων από τον τουρισμό είναι το πρώτο ηχηρό και ανησυχητικό μήνυμα. Εκεί οδήγησε η υπερφορολόγηση»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφερόμενος στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας που καταδεικνύει τη μείωση των εσόδων από τον τουρισμό κατά 5,4% για το μήνα Ιούνιο:

«Οι συνέπειες της υπερφορολόγησης στον τομέα του τουρισμού γίνονται, πλέον, ορατές.

Το τουριστικό μας προϊόν είναι πιο ακριβό και έχει μειωθεί η ανταγωνιστικότητά του.

Το αντιλαμβάνονται όλοι οι άνθρωποι του τουρισμού, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι. Η μόνη που δεν το αντιλαμβάνεται είναι η κυβέρνηση, επιλογή της οποίας ήταν οι φορολογικές επιβαρύνσεις στον τουρισμό.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας είναι αποκαλυπτικά:

Τον Ιούνιο του 2015 εισπράχθηκαν 1,957 δις ευρώ, ενώ το φετινό Ιούνιο εισπράχθηκαν 1,851 δις,υπάρχει, δηλαδή, μια πτώση εσόδων της τάξης του 5,4%.

Η μέση δαπάνη των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας στο πρώτο εξάμηνο του 2016 μειώθηκε κατά 5%.

Τα στοιχεία αυτά έχουν αρνητική επίπτωση στο ΑΕΠ, αλλά και στην οικονομία.

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα οφείλει να αντιληφθεί ότι η υπερφορολόγηση μειώνει τα έσοδα από τον τουρισμό, δεν πρόκειται να αυξηθεί η μέση δαπάνη των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας όσο υπάρχουν αυτές οι υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις στο τουριστικό πακέτο.

Η μείωση των εσόδων είναι το πρώτο ηχηρό και ανησυχητικό μήνυμα, μαζί με την ανακοπή της δυναμικής του τουριστικού ρεύματος.

Αν δεν υπάρξει αλλαγή πορείας, τα χειρότερα είναι μπροστά μας».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!