Χαράλαμπος Κόκκινος: Να αρθούν οι δυσκολίες και να λειτουργήσουν τα υδατοδρόμια

Να αρθούν οι δυσκολίες και να λειτουργήσουν τα υδατοδρόμια. Το νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση να δώσει λύσεις και να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Τοποθέτηση του Χ. Κόκκινου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και περιοδεία του στο νησί της Αστυπάλαιας.

Στην Αστυπάλαια περιόδευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στις 26 - 27.8.16 και συμμετείχε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 26.8.16. Στην τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στο οποίο εγκρίθηκαν μια σειρά από προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Λιμενικών Ταμείων της Δωδεκανήσου για την εκπόνηση μελετών για κατασκευή υδατοδρομίων, επισήμανε τα εξής:

«Πρέπει να αρθούν το συντομότερο δυνατό οι δυσκολίες που παρουσιάζονται στην πορεία υλοποίησης των υδατοδρομίων. Να εκδοθούν οι περιβαλλοντικές άδειες, να γίνει ξεκάθαρο το επιχειρησιακό κέντρο τους και ότι όλα τα υδατοδρόμια θα λειτουργήσουν. Αλίμονο αν φτάσουμε να έχουμε υδατοδρόμια και οι εταιρίες δε στέλνουν τα υδροπλάνα τους. Σημαντικό είναι να ξεκαθαρίσει και η κυβέρνηση τις προθέσεις της.  Σε ποιο καθεστώς θα λειτουργήσουν τα υδατοδρόμια και ποιος θα είναι ο ρόλος του κράτους, δηλαδή της Κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης και φυσικά των εταιριών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν.»

Όσον αφορά τα προβλήματα της Αστυπάλαιας και της Πάτμου που εξετάστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο κ. Χ. Κόκκινος εστίασε «στην ανάγκη επίσπευσης της υλοποίησης των προγραμματισμένων αναπτυξιακών έργων και στην ανάγκη καλύτερης στελέχωσης των δομών υγείας και στο συνεχή αγώνα για σύγχρονες και ανθρώπινες συγκοινωνίες. Η προγραμματιζόμενη περικοπή των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών δρομολογίων των νησιών των άγονων γραμμών πλήττει τους κατοίκους τους, περιορίζει τις μετακινήσεις τους και αυξάνει το αίσθημα της ανασφάλειας και της απομόνωσης.» Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη στελέχωσης σε έμψυχο δυναμικό των δύο (2) δήμων και την αξιοποίηση των εθελοντικών οργανώσεων που προσφέρουν πολλά στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και άλλων έκτακτων αναγκών και φυσικών φαινομένων που προκύπτουν.

  • Κατά την παρουσία του στην Αστυπάλαια στις 27.8.16 είχε συναντήσεις με κατοίκους του νησιού και συνάντηση εργασίας με το δήμαρχό του κ. Πανορμίτη Κονταράτο και τον επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κομινέα Νίκο για θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία του νησιού.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!