«Ο Δημήτρης Γάκης συμμετείχε στο 15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου»

Στις εκδηλώσεις του 15ου Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, παραβρέθηκε το Σαββατοκύριακο 27-28 Αυγούστου 2016, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης.

Στο χαιρετισμό του στην έναρξη του υψηλού καλλιτεχνικού και πνευματικού επιπέδου Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στον Ιερό Χώρο της Αποκάλυψης, ο Δημήτρης Γάκης υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή των εκδηλώσεων στον πολιτισμό και στην τουριστική ανάπτυξη της Δωδεκανήσου.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Θανάση Αναπολιτάνο, που μαζί με άλλους Δωδεκανήσιους ενεργούς πολίτες και καλλιτεχνικούς δημιουργούς, εμπνεύστηκαν την ιδέα του φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής στην Πάτμο και στον καλλιτεχνικό διευθυντή, τον μαέστρο Άλκη Μπαλτά που έχει συμβάλλει σημαντικά - μέσα από την ανάδειξη των ωραιότερων μουσικών έργων της χριστιανικής παράδοσης -στην καθιέρωση της Πάτμου διεθνώς σαν του πιο ιδανικού σημείου συνάντησης υψηλής τέχνης, μουσικής παράδοσης και πολιτισμού.

«Η μοναδικότητα και η αρτιότητα της διοργάνωσης, όπως ακριβώς αρμόζει στην παράδοση του νησιού, αναδεικνύει το διπλό πολιτισμικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα της παρουσίασης των ωραιότερων έργων της ορθόδοξης και της καθολικής μουσικής παράδοσης στην Πάτμο: Την ιερότητα του μαγευτικού χώρου που ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος έγγραψε την «Αποκάλυψή» του και τις δυνατότητες του θεματικού (θρησκευτικού - πολιτιστικού) τουρισμού, σαν ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο εξόδου από την κρίση στη νησιωτική μας περιφέρεια που διαθέτει πλούσια ιστορική και πολιτισμική παράδοση και μοναδικά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία και εκφράζοντας, είμαι βέβαιος, την επιθυμία και την πεποίθηση όλων μας, εύχομαι να συνεχιστεί η δημιουργική αυτή συνεργασία μεταξύ καλλιτεχνών, φορέων του πολιτισμού και της περιφέρειας, τόσο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής, όσο και στη στήριξη εκδηλώσεων και προγραμμάτων στην Πάτμο και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου που θα προβάλουν τον εναλλακτικό και θεματικό τουρισμό στα μικρά νησιά. Με δράσεις που αναδεικνύουν τα τοπικά παραγωγικά πλεονεκτήματα τους και δημιουργούν πολλαπλασιαστικά οφέλη με τη συνέργεια τουρισμού –πολιτισμού σ’ όλη τη Δωδεκάνησο», είπε ο Δημήτρης Γάκης.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πάτμο, ο βουλευτής Δωδεκανήσου συναντήθηκε με το Δήμαρχο της Πάτμου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες ακρίτες. Στη συνάντηση συζήτησαν εκτενώς τα ζητήματα που αφορούν στη στελέχωση του Δήμου, καθώς και θέματα περιβάλλοντος και τουριστικής ανάπτυξης του νησιού.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!