Πρόταση δημιουργίας Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Κάλυμνο, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

ΘΕΜΑ: Πρόταση δημιουργίας Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Κάλυμνο, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Κάλυμνος  30  /8/ 2016 

Αρ. πρωτ.  15239

ΠΡΟΣ:

1. AΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κο ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΟΣΚΑ

Δ/νση:Π. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 4, ΚΑΤΕΧΑΚΗ, 10177

2. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ Γ.Γ. ΥΠΕΣΔΑ κο Τζανέτο Φιλιππάκο

Δ/νση: Π. Κανελλοπούλου 4, Αθήνα, ΤΚ 10177

 

Κοιν/ση :

1. Γεν. Αστυν/κό Διευθυντή Περιφ. Ν.Αιγαίου Κο Κων. Τσαρδινάκη  

2. Αστ. Δ/ντή Β΄Δ/νσης Αστυν. Δωδ/σου Κως    

3. Αστ/κό  Τμήμα Καλύμνου

 

ΘΕΜΑ: Πρόταση δημιουργίας Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Κάλυμνο, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Κύριε Γενικέ

Πληροφορηθήκαμε από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Βήμα της Κω» (24/8/2016), ότι επίκειται αλλαγή στη δομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου. Σύμφωνα με το άρθρο προβλέπονται δύο διευθύνσεις, η Α΄ Διεύθυνση με έδρα τη Ρόδο και η Β΄ με έδρα  την Κω.

Σε αυτή τη Β΄ Διεύθυνση θα υπάγονται και τα νησιά που απαρτίζουν την Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου (Κάλυμνος Λέρος Πάτμος Λειψοί Αρκιοί Ψέριμος Αστυπάλαια).

Mε αφορμή αυτό το δημοσίευμα, σας γνωρίζουμε την πάγια διεκδίκηση του Δήμου Καλυμνίων για δημιουργία τρίτης Αστυνομικής Διεύθυνσης με έδρα την Κάλυμνο, στην οποία θα υπάγονται όλα τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, που προαναφέραμε.

Δεν νοείται στους σχεδιασμούς του Ελληνικού κράτους, να είναι διαφορετική η δομή της τοπικής αυτοδιοίκησης από τη δομή των λοιπών κρατικών υπηρεσιών.

Όπως θα γνωρίζετε, τόσο από το Εθνικό Χωροταξικό όσο και από τον Νόμο Καλλικράτη, στη Δωδεκάνησο υπάρχουν τέσσερις (4) Περιφερειακές Ενότητες, της Ρόδου, Κω, Καλύμνου και Καρπάθου. Τα διοικητικά τους κέντρα δε, βρίσκονται  στα ανωτέρω νησιά.

Σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου και τα νησιά που υπάγονται σε αυτή, έχει δημιουργηθεί –λόγω της ιδιομορφίας της- στο πέρασμα των χρόνων ένα ακτοπλοϊκό δίκτυο με επίκεντρο την Κάλυμνο για την εξυπηρέτηση όλων αυτών των νησιών.

Θεωρούμε ως εκ τούτου, ότι πιο εύκολη είναι η προσβασιμότητα των άλλων νησιών στην Κάλυμνο, από ότι είναι προς το νησί της Κω. Επίσης, η ίδρυση και η ενίσχυση αυτής της Γ΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης θα αποτελέσει καταλύτη στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι αστυνομικές αρχές στο νησί μας, για την καλύτερη αστυνόμευση του νησιού, λόγω της έντονης παραβατικότητας που παρατηρείται.

Για το λόγο αυτό, έχουμε λάβει από τον Νοέμβριο του 2015 και σχετική απόφαση (με αριθμ. 273/2015) του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου, την οποία και σας επισυνάπτουμε για  ενημέρωση και για τις σχετικές σας ενέργειες.

Παρακαλούμε λοιπόν, όπως εξετάσετε εκ νέου τη δυνατότητα δημιουργίας Αστυνομικής Διεύθυνσης στο νησί της Καλύμνου, για όλους τους λόγους που έχουμε ήδη προαναφέρει.

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

 

Με εκτίμηση

 Ιωάννης Αντ. Γαλουζής

Δήμαρχος Καλυμνίων 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!