ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Άδικη και άνιση η κατανομή των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου»

O Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στην κατανομή των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα πάρει μόνο 25,3 εκ. Ευρώ από τους πόρους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μόλις το 3% περίπου των διαθέσιμων πόρων.

Η κατανομή αυτή είναι άδικη και άνιση.

Αποδεικνύεται ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, είναι λόγια του αέρα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η κυβέρνηση του κ.Τσίπρα δείχνει να μην αναγνωρίζει το νησιωτικό χαρακτήρα της Περιφέρειας, κάτι που επιβεβαιώνεται από την κατανομή της χρηματοδότησης.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ αγνόησε επιδεικτικά:

α) Τον πολυνησιωτικό χαρακτήρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τις δυσκολίες ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στα νησιά.

β) Τις στρεβλώσεις που δημιουργεί η επίκληση του ΑΕΠ ανά Περιφέρεια, ως κριτηρίου κατανομής της χρηματοδότησης.

γ) Την χωροταξική κατάταξη των Περιφερειών σύμφωνα με το κριτήριο της σύγκλισης που επηρεάζει άμεσα τη χρηματοδότηση από την ΕΕ και το ποσοστό συμμετοχής της κάθε Περιφέρειας στο αγροτικό εισόδημα.

Σε ότι αφορά το τελευταίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου περιλαμβάνεται, μαζί με έξι (6) ακόμα Περιφέρειες, στις λιγότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες.

Μετά από όλα αυτά δε νομίζω να υπάρχουν ακόμα κάποιοι, που να έχουν αυταπάτες για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αντιλαμβάνεται τη νησιωτικότητα και την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!