Ν. Σαντορινιός: «Τα 246 εκ θα στηρίξουν τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Η Ν.Δ. προτίθεται να τα επιστρέψει στους καναλάρχες;»

Θέμα: Ν. Σαντορινιός: «Τα 246 εκ θα στηρίξουν τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Η Ν.Δ. προτίθεται να τα επιστρέψει στους καναλάρχες;»

Στην εκπομπή Αταίριαστοι με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα ήταν σήμερα (2/9/16) ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου σχολίασε διεξοδικά το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται μετά την λήξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. (http://www.youtube.com/watch?v=uharYrb_zFc&feature=youtu.be)

Ένας επιτυχημένος διαγωνισμός με κέρδη 246 εκ για το κράτος

«Τα 246 εκ € είναι ένα πολύ σημαντικό έσοδο για το ελληνικό δημόσιο και όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, θα διατεθεί για την ενίσχυση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων».

«Η Ν.Δ. πρέπει να μας απαντήσει αν θα δώσει πίσω τα 246εκ € στους επιχειρηματίες, καταργώντας, όπως λέει το νόμο Παπά. Να μας απαντήσει δηλαδή αν τα χρήματα αυτά που προορίζονται για τις ευπαθείς ομάδες, θα τα επιστρέψει στους καναλάρχες».

 «Δεν συμμερίζομαι την άποψη που ακούγεται συνέχεια από το κανάλι σας, περί λύτρων. Τα χρήματα που δόθηκαν είναι το τίμημα για να διαχειριστεί κάποιος ένα δημόσιο αγαθό. Αυτό έπρεπε να έχει συμβεί εδώ και πολλά χρόνια. Ούτε μπορώ να συμφωνήσω με το επιχείρημά σας ότι θα μαζεύονταν περισσότερα χρήματα αν ήταν πιο πολλές οι άδειες. Πιστεύω ότι ανέβηκε ο πήχης στα 246 εκ, ακριβώς γιατί οι άδειες ήταν περιορισμένες- 4- και γιατί η διαδικασία ήταν τέτοια ώστε δεν μπορούσε να γίνει συνεννόηση μεταξύ των διαγωνιζομένων. Αυτό το στοιχείο έκανε επιτυχημένο το διαγωνισμό διασφαλίζοντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Περί κλεισίματος καναλιών και απολύσεων εργαζομένων

«Η ανομία που υπήρχε τόσα χρόνια δεν μπορεί να βάζει ασπίδα τους εργαζόμενους. Δεν πρόκειται να δεχθώ κανένα σχόλιο σχετικά με το πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους εργαζομένους. Είμαστε πάντα υπέρ τους και για αυτό το λόγο εξασφαλίσαμε και νομοθετικά το ελάχιστο όριο θέσεων εργασίας».

«Για το αν θα κλείσουν κανάλια θέλω να πω καταρχήν ότι υπάρχουν 2 νέα κανάλια που θα δημιουργηθούν και τα οποία θα προσλάβουν εργαζόμενους. 400 θέσεις εργασίας κατ’ ελάχιστον για το καθένα ορίζει ο νόμος που περάσαμε, κάτι που δεν προβλεπόταν από καμία άλλη ρύθμιση στο παρελθόν. Μάλιστα, όταν εμείς υπερασπιζόμασταν τις, μίνιμουμ, 400 θέσεις εργασίας, η Ν.Δ. μας εγκαλούσε. Ο νόμος Παπά για τα κανάλια προβλέπει επίσης ότι οι εργαζόμενοι δε θα δουλεύουν, πια, με μπλοκάκια στα κανάλια, αλλά με μόνιμη σχέση εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι θα βελτιωθεί η σχέση απασχόλησης των εργαζομένων ακόμη και στα υπάρχοντα κανάλια, όπως εδώ στο ΣΚΑΙ».    

«Θέλω όμως να υπογραμμίσω και το γεγονός ότι η ΕΡΤ έκλεισε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που ποτέ δεν επικυρώθηκε από την Βουλή. Εμείς ό,τι κάναμε το έχουμε κάνει με νόμο, ο οποίος παρήγαγε συγκεκριμένο αποτέλεσμα»

Ανομία που υπήρχε για χρόνια

«Τα κανάλια λειτουργούσαν με προσωρινές άδειες τόσο χρόνια στις οποίες δόθηκαν 16 συνεχείς παρατάσεις. Οι προσωρινές αυτές αδειοδοτήσεις έληξαν 31/12/2015. Ακόμη και το ΣτΕ, από το 2010 σημείωνε πως πρέπει να τελειώσει το καθεστώς με τις προσωρινές αδειοδοτήσεις και τώρα όταν συζητούνταν τα ασφαλιστικά μέτρα, αποφάνθηκε ότι δεν πρέπει να σταματήσει ο διαγωνισμός γιατί είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος».

Για το ΕΣΡ

«Το άρθρο 15 παράγραφος 2 του Συντάγματος αναφέρει ότι την αρμοδιότητα για την έκδοση των αδειών την έχει το κράτος, ενώ την αρμοδιότητα για τον έλεγχο της λειτουργίας των καναλιών την έχει το ΕΣΡ».

«Το ΕΣΡ δεν συστήθηκε γιατί η Ν.Δ. δεν συναινούσε, επιχειρώντας έτσι να μπλοκάρει τον διαγωνισμό. Εγώ περιμένω να δω αν, έστω και τώρα, η Ν.Δ. θα προσέλθει σε συναινετικό κλίμα για να συστήσουμε το ΕΣΡ»

«Επιπλέον θέλω να θυμίσω ότι ο νόμος Ρουσόπουλου, που δεν εφαρμόστηκε, προέβλεπε ότι τον διαγωνισμό για τις άδειες θα τον έκανε η Κυβέρνηση».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!