Συνάντηση Διευθυντή Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και Νεκτάριου Σαντορινιού

Θέμα: «Συνάντηση στο Υπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας, του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), Johann Dietrich Wörner και του Νεκτάριου Σαντορινιού, Προέδρου της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής»

Μια εποικοδομητική συνάντηση είχε χθες το πρωί (08/09/16) ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), Johann Dietrich Wörner, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, αρμόδιου για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγητή Κώστα Φωτάκη, τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, Καθηγητή Θωμά Μαλούτα- ο οποίος είναι και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην ESA και  Πρόεδρος- και τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, Νεκτάριο Σαντορινιό. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ΥΠ.Π.Ε.Θ και έλαβε χώρα στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Wörner στην Ελλάδα, με σκοπό την διεύρυνση και ενίσχυση του ρόλου της στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος. Ο κ. Wörner και ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Φωτάκης, τόνισαν ιδιαίτερα τις προοπτικές που ανοίγονται για την χώρα μας, μέσω της ενδυνάμωσης τομέων και προϊόντων, που άπτονται της έρευνας, της τεχνολογίας και της βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας.

Στη συνέχεια ο κ. Wörner, ήταν ο βασικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώθηκε, με θέμα τα παραγόμενα αποτελέσματα από το έργο του ESA, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών αλλά και το ρόλο που διαδραματίζει ο Οργανισμός στην επίλυση προβλημάτων των κρατών- μελών του. Στην εκδήλωση πήραν μέρος εκπρόσωποι της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Διαστήματος, όπως η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, καθώς και βουλευτές- μέλη της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας.

Στην ιδιαίτερη συζήτηση που είχαν ο Γενικός Διευθυντής του ESA, o Αναπληρωτής Υπουργός και ο Νεκτάριος Σαντορινιός, υπογραμμίστηκε ο ιδιαίτερος ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στον τομέα της εφαρμοσμένης χρήσης της τεχνολογίας του Διαστήματος, σε προϊόντα και υπηρεσίες καθημερινής χρήσης, όπως οι τηλεπικοινωνίες, ο χωροταξικός σχεδιασμός, η πρόληψη φυσικών καταστροφών, η κλιματική αλλαγή και άλλα.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, Νεκτάριος Σαντορινιός, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι επενδύσεις αυτού του χαρακτήρα, έχουν μια υψηλή επιστροφή χρημάτων που μπορεί να αποδώσει στην ανάπτυξη της χώρας μας και στους εγχώριους ποιοτικούς δείκτες,  ένας στόχος που είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, όπως σημείωσε.

Πολλές τεχνολογίες που καθημερινά χρησιμοποιούμε αναπτύχθηκαν, σημείωσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, έχοντας ως βάση τη διαστημική τεχνολογία και η ανάπτυξη σχεδίων εφαρμογής της θα δώσει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη τόσο της οικονομίας, όσο και στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Η σημερινή συνάντηση είναι εξαιρετικά σημαντική, υπογράμμισε ακόμη ο Πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για την Έρευνα και την Τεχνολογία, καθώς σημειώνεται για ακόμη μια φορά η σημασία της συμμετοχής της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και οι ευκαιρίες που έχουμε για την αξιοποίηση της, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για την χώρα μας.

Τέλος, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, κάλεσε επισήμως, από τη θέση του Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για θέματα Έρευνας, τον κ. Johann Dietrich Wörner, σε μια ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής για τα θέματα του ESA, πρόσκληση την οποία αποδέχτηκε ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και θα κανονιστεί πολύ σύντομα. 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!