ΜΙΧ. ΚΟΛΙΑΣ: «Κανείς από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης δεν ενδιαφέρθηκε για τη φωτιά ή για τα προβλήματα με τους μετανάστες»

«Η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή των Λεπίδων στη Λέρο προκλήθηκε από καλώδια και είτε από εσκεμμένη ενέργεια είτε από απροσεξία των προσφύγων επεκτάθηκε και ευτυχώς κατασβήστηκε έγκαιρα και αποφύγαμε τα χειρότερα», λέει ο δήμαρχος Λέρου Μιχ. Κόλιας στη δημοσιογράφο του Αιγαίο ΤΒ κ. Ειρ. Χαλκίτη. 

Τονίζει ότι ζήτησε επανειλημμένα και εγγράφως βοήθεια από τους αρμόδιους για τους μετανάστες οι οποίοι ανάβουν φωτιές, προκαλούν ζημιές και γυρνούν ανεξέλεγκτα μεταμεσονύκτιες ώρες, όπως επίσης να τηρείται ένας κανονισμός λειτουργίας του χοτ σποτ. Ο ίδιος ο κ. Κόλιας, όπως ενημέρωσε, συγκάλεσε σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς για το ζήτημα αυτό . Ακόμη εξέφρασε την αγανάκτηση του διότι οι πρόσφυγες-μετανάστες έχουν μείνει ξεχασμένοι εδώ και καιρό στο νησί , αντίθετα με τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις των υπευθύνων, με αποτέλεσμα το κέντρο φιλοξενίας να έχει μετατραπεί σε κέντρο κράτησης. «Κανείς από τους βουλευτές της κυβέρνησης δεν ενδιαφέρθηκε και δεν έκανε ούτε ένα τηλέφωνο όταν ήταν σε εξέλιξη η φωτιά ή για τα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά από τους μετανάστες» λέει ο δήμαρχος Λέρου φανερά απογοητευμένος και αγανακτισμένος.

Τέλος ο κ. Κόλιας ζήτησε να δημιουργηθούν μονάδες φιλοξενίας και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος , διότι πέντε νησιωτικοί δήμοι έχουν αναλάβει όλο το βάρος της κατάστασης και να υπάρξει πρόβλεψη ώστε να μην καταστραφεί και η επόμενη τουριστική χρονιά . 

Στη ίδια τηλεφωνική συνομιλία, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης Αιγαίο , ο δήμαρχος ενημέρωσε για τις προσλήψεις που πρόκειται να γίνουν μέσω του ΟΑΕΔ , που όπως εξήγησε γίνονται με συγκεκριμένα κριτήρια , για το εισόδημα αλληλεγγύης που θα δοθεί το τελευταίο πενθήμερο του Σεπτέμβρη αλλά και για το Bodrum Cup που θα διεξαχθεί στον νησί της Λέρου από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου και πρόκειται να έλθουν στο νησί πάνω από 100 σκάφη και περίπου 1500 επισκέπτες. 

πηγή: aigai-tv.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!