Άρχισε η υλοποίηση των εργασιών στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Καταγραφή και μελέτες αναστροφής των φαινομένων διάβρωσης σε τουριστικές παραλίες νησιών του Αιγαίου»

Άρχισε σήμερα (03/10/2016) η υλοποίηση των εργασιών στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Καταγραφή και μελέτες αναστροφής των φαινομένων διάβρωσης σε τουριστικές παραλίες νησιών του Αιγαίου», στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος μας .  

Στη συγκεκριμένη πράξη συμμετέχει το Τμήμα Επιστημών Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου -ως φορέας υλοποίησης- και ως εταίροι ο Δήμος Καλύμνου, οι Δήμοι Λέσβου, Χίου, Θήρας, Αγαθονησίου, Χάλκης καθώς και το Διεθνές Κέντρο Κλιματικών και Περιβαλλοντικών Ερευνών (CICERO) από τη Νορβηγία.

Σύμφωνα με την εγκεκριμένη αυτή πράξη, ο Δήμος μας θα παραδώσει στην ερευνητική ομάδα πιθανά παλαιότερα δεδομένα, που έχουν σχέση με την διάβρωση των ελεγχομένων περιοχών, θα εξασφαλίσει την πρόσβαση στη περιοχή των ειδικών μελετητών και θα συνδράμει την ομάδα μελέτης με οποιονδήποτε τρόπο στο έργο της.

Από τη συμμετοχή του Δήμου μας στην πράξη,  δεν υφίσταται οικονομική επιβάρυνση, δεδομένου ότι οι δαπάνες της καλύπτονται κατά 100% από το πρόγραμμα, το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους.

Οι εργασίες αφορούν -για το νησί μας- την παραλία του Μασουριού και είναι σε εξέλιξη, από ειδικό τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που βρίσκεται ήδη στην Κάλυμνο.

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!