Οργάνωση Κω ΚΝΕ: Ανακοίνωση για κλείσιμο τμημάτων ΕΠΑΛ

Καταγγέλλουμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που κλείνει δεκάδες τμήματα ΕΠΑΛ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και τέσσερα στο ΕΠΑΛ του νησιού μας. 

Ένας μήνας πέρασε από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και παρά τις δηλώσεις του Υπουργού ότι «όλα ξεκινούν και τα πάντα βρίσκονται στην θέση τους», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχώς βάζει νέα εμπόδια στην μόρφωση των μαθητών!

Υπάρχουν χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, οι δαπάνες για την παιδεία όλο και μειώνονται, ενώ τα σχολικά συγκροτήματα στην πλειοψηφία τους είναι υποβαθμισμένα και δεν επαρκούν για όλους τους μαθητές.

Σοβαρό πρόβλημα που προστίθεται σε όλα τα υπόλοιπα είναι η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην επιτρέψει την λειτουργία δεκάδων τμημάτων στα ΕΠΑΛ. Με την απόφαση αυτή αναγκάζουν τα παιδιά να αλλάξουν τομέα ή σχολικό περιβάλλον. Ενώ ακόμα χειρότερα σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν τα παιδιά να εγκαταλείψουν το σχολείο.

Αν υλοποιηθεί αυτή την απόφαση, το ΕΠΑΛ της Κω, οδηγείται άμεσα σε μαρασμό. Παράλληλα, με δεδομένο ότι στο νησί δεν υπάρχει άλλο ΕΠΑΛ, στερούν το δικαίωμα από τα παιδιά να επιλέξουν την ειδικότητα που επιθυμούν.

Καλούμε τους μαθητές του ΕΠΑΛ Κω και τους γονείς τους να μην ανεχτούν άλλο αυτή την κατάσταση, αλλά να παλέψουν για να την ανατρέψουν! Να σταθούν στο πλευρό των καθηγητών τους και να παλέψουν για πραγματικά Δημόσια & Δωρεάν Παιδεία για όλους και για ουσιαστική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών και τους καλούμε να διεκδικήσουν να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα των ΕΠΑΛ! Κάθε νέος να μπορεί να έχει πρόσβαση στην ειδικότητα που επιλέγει. Να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις και οι χαμένες διδακτικές ώρες.

Οργάνωση Βάσης Κω

4/10/2016


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2020 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!