ΝΟΔΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: «Το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπονομεύει την ανεξαρτησία της Ελληνικής δικαιοσύνης»

Δύο Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας παραιτήθηκαν (5 Οκτωβρίου) από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, εκφράζοντας τη διαφωνία τους για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση, σχετικά με την ματαίωση – αναβολή της συνεδρίασης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό που εκφράζει εδώ και καιρό η Νέα Δημοκρατία για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική Δικαιοσύνη. Για τις σοβαρές δυσλειτουργίες, τις περίεργες μεθοδεύσεις και τις απαράδεκτες κυβερνητικές παρεμβάσεις σε αυτήν.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζουν την εκτίμηση ότι το νομοθετικό πλαίσιο Παππά για την αδειοδότηση καναλιών είναι αντισυνταγματικό, καθώς συγκρούεται με ρητή διάταξη του Συντάγματος, που αναθέτει τον έλεγχο των καναλιών στο Ε.Σ.Ρ.

Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνει και το ΣτΕ, καθώς δύο αποφάσεις του – η μία προ δεκαμήνου περίπου, φέρει την υπογραφή του σημερινού Προέδρου του ΣτΕ κ. Σακελλαρίου – θεωρεί ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.).

Σε κάθε περίπτωση, για τη Νέα Δημοκρατία είναι θέμα δημοκρατικής ευθύνης και καθήκοντος να μην επιτρέψει οποιασδήποτε μορφής υπονόμευση της ανεξαρτησίας της ελληνικής Δικαιοσύνης. 

   


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!