Ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου για την επέκταση του μέτρου της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου

Με αφορμή την πρόθεση της Κυβέρνησης να επεκτείνει το μέτρο της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου (σύμφωνα με τη διατύπωση που υπάρχει στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά και τις εξαγγελίες της και δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές), ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η απουσία νησιωτικών πολιτικών και η απουσία αναπτυξιακών κινήτρων για τους κατοίκους του Αιγαίου, συνδυάζεται και με διαδοχικά αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα που υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον μας.

Στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού προβλέπεται η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. και στα υπόλοιπα -μικρότερα σε πληθυσμό και έκταση- νησιά του Αιγαίου. Την ώρα που οι κάτοικοι της περιοχής μας αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν στη βαριά καθημερινότητα και στις συνεχείς φορομπηχτικές πολιτικές «φυλλάσοντας Θερμοπύλες» και γατζωμένοι στα βράχια του Αιγαίου, η Κυβέρνηση προωθεί με αναλγησία και λογιστικές πρακτικές την κατάργηση του τελευταίου ευεργετικού μέτρου που είχαν οι κάτοικοι των μικρών νησιών του Αιγαίου. Ανακόλουθοι με τις προεκλογικές υποσχέσεις οι κυβερνώντες πρωταγωνιστούν σε έναν ανεπανάληπτο εισπρακτικό «Αρμαγεδδώνα» που οδηγεί στην οπισθοδρόμηση και την παρακμή του τόπου. Οι κάτοικοι των νησιών μας θα βιώσουν μεγαλύτερη ακρίβεια και όσο συνεχίζεται η απουσία κινήτρων και οργανωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης, η καθημερινότητα θα γίνεται βαρύτερη.

Ο μόνος δρόμος να σταματήσουν αυτές οι αντιλαϊκές πολιτικές είναι η σωστή ενημέρωση των πολιτών και οι δημοκρατικές κινητοποιήσεις τους.

Ο εφησυχασμός και ο ωχαδερφισμός να αποτελέσουν ξένες έννοιες για τους κατοίκους των νησιών μας, που οργανωμένα θα πρέπει να διατυπώσουν την αντίθεσή τους σε αυτούς/ές που καθημερινά τους κλέβουν τη ζωή.

Συλλογικά και ατομικά να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, για να σταματήσουμε τον κατήφορο που οδηγεί στη διάλυση της κοινωνίας μας.»


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!