Επίσκεψη του Δ. Γάκη και του Ν. Σαντορινιού στη Νότια Ρόδο

Στα χωριά της Νότιας Ρόδου περιόδευσαν το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός και κλιμάκιο στελεχών της Ν.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στη συνάντηση με τη συντονιστική επιτροπή των αγροτών της Νότιας Ρόδου, συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς της Νότιας Ρόδου και τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης που στηρίζουν το θέμα της ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και ειδικότερα των αποζημιώσεων των αγροτών της Ρόδου από τις ζημιές που προξενούν τα ελάφια στις καλλιέργειες.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν τους παραγωγούς της Νότιας Ρόδου, για το πώς θα λειτουργήσει αποτελεσματικά η σχετική νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή αλλά και διεύρυναν το διάλογο, επισημαίνοντας την ανάγκη προστασίας των ελαφιών dama-dama και διατυπώνοντας συγκεκριμένες προτάσεις για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων υποδομής που θα προφυλάσσουν τις καλλιέργειες.

Μέσα σε ένα θετικό κλίμα, ανταλλάχθηκαν απόψεις και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου συγκέντρωση με όλους τους κατοίκους και συζήτηση για το σύνολο των προβλημάτων της Νότιας Ρόδου.

«Οι πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στηρίζουν ισχυρούς αγροτικούς συνεταιρισμούς και οργανώσεις παραγωγών. Στο πλαίσιο του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης της χώρας, η παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων-τροφίμων και η προώθηση νησιωτικών βιολογικών προϊόντων - που ήδη κερδίζουν έδαφος στις αγορές της Δωδεκανήσου – στο εξωτερικό, αποτελεί προτεραιότητα στις δράσεις «εξωστρέφειας» που υποστηρίζει η Ελληνική κυβέρνηση», σημείωσε ο βουλευτής Δ. Γάκης.

Από τη μεριά του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός τόνισε «Η αγωνία των αγροτών είναι και δική μας αγωνία. Οφείλουμε ως πολιτεία να βρούμε τη χρυσή τομή που θα διασφαλίζει την προστασία της παραγωγήςτης αγροτών και ταυτόχρονα θα εξυπηρετεί την ανάγκη για την προστασία των ελαφιών. Σε συνεργασία με όλους τους φορείς της πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούμε να βρούμε λύσεις άμεσες αλλα και μακροπρόθεσμα βιώσιμες».

Ο Δημήτρης Γάκης και ο Νεκτάριος Σαντορινιός δεσμεύθηκαν να στηρίξουν θεσμικά την υλοποίηση δράσεων με αυξημένες ενισχύσεις στο γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα στις λιγότερο ευνοημένες ορεινές και νησιωτικές περιοχές, κυρίως με προγράμματα που θα  στηρίζουν οικονομικά τους νέους που αποφασίζουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα.

Κοινός στόχος μας, τόνισε ο Δημήτρης Γάκης, είναι η διατήρηση του πληθυσμού, η αύξηση του εισοδήματος των νησιωτών, αλλά και η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, μέσω συμπληρωματικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!