Ο Δ.Διακομιχάλης καλεί το Δήμαρχο Καλυμνίων να ενεργοποιήσει την υφιστάμενη σύμβαση για το Γ.Π.Σ Δήμου Καλυμνίων.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ: ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Κάλυμνος, 8/12/2016
Αρ. Πρωτ.: 441

Προς: Δήμαρχο Καλυμνίων
Ιωάννη Γαλουζή

Κοιν: 1)Πρόεδρο ΔΣ Γιώργο Ψαρά
2)Επικεφαλής Παρατάξεων
αντιπολίτευσης
3) Τοπικά ΜΜΕ

Κύριε Δήμαρχε

Προσωπικοί λόγοι δεν θα μου επιτρέψουν να παραβρεθώ στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ και θα εκπροσωπηθώ από τους δημοτικούς συμβούλους της Παράταξης μου.

Θεωρώ όμως υποχρέωση μου, επειδή μεταξύ των θεμάτων στο πινάκιο υπάρχει και το θέμα « Λήψη απόφασης σκοπιμότητας για την ανάθεση μελέτης εκπόνησης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου» να εκφράσω τις απόψεις μου και τις θέσεις της παράταξης μου, μέσω αυτής της επιστολής μου

Από την πρώτη στιγμή που αποφασίσατε πριν 2 χρόνια, να «βάλετε στο ψυγείο» την υλοποίηση της σύμβασης για την μελέτη «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ(Γ.Π.Σ.) ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ» είχα διαφωνήσει και το είχα εκφράσει δημόσια, επισημαίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο στερείτε την Κάλυμνο από ένα πολυεργαλείο ανάπτυξης.

Πέρασαν 2 χρόνια από τότε, δεν προβήκατε σε καμία ενέργεια και φέρνετε σήμερα ως θέμα την « Λήψη απόφασης σκοπιμότητας για την ανάθεση μελέτης εκπόνησης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου» .

Κύριε Δήμαρχε
Η πρόταση της Παράταξης μου είναι:

1.Να ακυρώσετε τη συζήτηση του εν λόγω θέματος που είναι στο σημερινό πινάκιο.

2. Να προβείτε άμεσα, στην ενεργοποίηση της σύμβασης ,να τηρήσετε τις συμβατικές υποχρεώσεις από πλευράς Δήμου που απορρέουν και να προχωρήσει άμεσα η εκπόνηση του Γ.Π.Σ. ώστε η Κάλυμνος σύντομα να έχει αποκτήσει το σημαντικό και ουσιαστικό εργαλείο για την ανάπτυξη όλης της Καλύμνου,της Ψερίμου και της Τελένδου
Να θυμίσω στο σημείο αυτό, ότι το Γ.Π.Σ, αποτελούσε όραμα και σχεδιασμό για όλες τις Δημοτικές Αρχές αλλά και τις Δημοτικές Παρατάξεις ,μεταξύ των οποίων και της δική σας, αφού φιγουράριζε σε όλα τα προεκλογικά φυλλάδια στα έργα υποδομής πρώτης προτεραιότητας.

3. Παράλληλα με την υλοποίηση της σύμβασης, να εκδηλώσετε τις απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου, αφού ,βασική προϋπόθεση είναι να έχει υπογραφεί η σύμβαση με το Μελετητικό γραφείο που έχει αναλάβει το έργο και να βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εκπόνησης.

Η πρόθεση σας να ξεκινήσετε νέες διαδικασίες ανάθεσης μελέτης, με τη δικαιολογία ότι μετά από έρευνα της αγοράς, βρήκατε φθηνότερες τιμές,εκτιμούμε ότι δεν χρήζουν σχολιασμού, ούτε είναι σκόπιμο να μπούμε σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις, αφού δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Απλά να σας τονίσω, ότι τέτοιες ενέργειες μόνο ως πειραματισμοί και ερασιτεχνισμοί μπορούν να χαρακτηριστούν ,που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν σε αδιέξοδα, το ΓΠΣ θα μετατεθεί στις «Ελληνικές καλένδες» και θα στερήσουν από την Κάλυμνο την ευκαιρία, να αποκτήσει ένα σύγχρονο, εφαρμόσιμο ,ποιοτικό και αναπτυξιακό Γ.Π.Σ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κλείνοντας να σας δηλώσω, ότι σε περίπτωση που επιμείνετε σε νέες διαδιακασίες για την ανάθεση εκπόνησης του Γ.Π.Σ , οι δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης μου θα καταψηφίσουν την απόφαση σας αυτή.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης

Δημήτρης Ελ. Διακομιχάλης


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!