Διευκρινίσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας της κεντρική οδού νήσου Ψερίμου

Σχετικά με το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας της κεντρική οδού νήσου Ψερίμου, διευκρινίζονται τα εξής:

Η σύνταξη μελετών, η διαδικασία αδειοδότησης και κατασκευής της αντιπλημμυρικής προστασίας κεντρικής οδού στη νήσο Ψερίμο, αποτελεί υποχρέωση του Δήμου Καλύμνου. Η Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο συγκεκριμένο έργο.

Η συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συνίσταται στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με το ποσό των 377.000 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για την υλοποίησή του, μέσα από Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Καλύμνου.

Για να προχωρήσει η κατασκευή του έργου, προϋποτίθεται η ύπαρξη μελετών. Τις μελέτες ανέλαβε να εκπονήσει ο Δήμος Καλύμνου. Πράγματι έστειλε κάποιες μελέτες στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, η οποία του απάντησε από τον Οκτώβριο του 2015, με το υπ’ αρ. πρωτ. Δ.Τ.Ε. 5326/08-10-2015, έγγραφο (επισυνάπτεται) ότι απαιτείται ακόμη η Σύνταξη Υδραυλικής μελέτης για τον καθορισμό των παροχών και υπολογισμό των διατομών των προτεινόμενων έργων, Περιβαλλοντική αδειοδότηση, διευθέτηση ρέματος και γνωμοδότηση της Αρμόδιας Επιτροπής Ενάσκησης Αρχιτεκτονικού Ελέγχου. Σε αυτό το έγγραφο ο Δήμος Καλύμνου δεν έχει απαντήσει μέχρι και σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η κεντρική οδός στη νήσο Ψερίμο, δεν είναι οδός αλλά ρέμα! Τα ρέματα της Ψερίμου καταλήγουν στο κεντρικό ρέμα το οποίο έχει μετατραπεί στην κεντρική οδό, με ότι συνέπειες έχει αυτό.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Αυτό θα μπορεί να κατασκευαστεί μόνο όταν ο Δήμος Καλύμνου, υποβάλει τις μελέτες, όπως απαιτούνται και όταν υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Καλύμνου και της Περιφέρειας.

 

2017 03 17 12 43 09


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!