Προτάσεις δράσεων για το Έτος Δωδεκανήσου από τον πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής Δημήτρη Γάκη

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, κατέθεσε προτάσεις στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό της 70ης επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στον εθνικό κορμό και της ανακήρυξης του 2017 ως «Έτος Δωδεκανήσου» όπως αποφασίστηκε στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων, που θα συντονίσει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα:


Κατάλογος Προτάσεων για τις εκδηλώσεις του «Έτους Δωδεκανήσου»


1. Έκδοση επετειακού γραμματοσήμου για τα 70 χρόνια από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.
2. Διαμόρφωση λογότυπου – σήματος - της 70ης επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. Προτείνεται να γίνει με ανοικτό μαθητικό διαγωνισμό σε συνεργασία με Δωδεκανήσιους σκιτσογράφους (να εξεταστεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν οι κύριοι Βαγγέλης Παυλίδης και Μιχάλης Κουντούρης).
3. Εγκαίνια της Έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία για την «7η Μαρτίου 1948» στη Ρόδο, την 8η Μαΐου 2017.
4. Δημιουργία δικτύου προβολής των Κάστρων της Δωδεκανήσου μέσω των εκδηλώσεων.
5. Το φετινό Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου να αφιερωθεί στα 70 χρόνια της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.
6. Ανάδειξη του Ιστορικού Αρχείου του Κράτους στη Δωδεκάνησο (Αρχεία Νομού Δωδεκανήσου).
7. Ανάληψη πρωτοβουλίας για την εκπόνηση έργου που αφορά στη μετάφραση των επίσημων εγγράφων του Αρχείου Νομού Δωδεκανήσου μέχρι την Ενσωμάτωση (όπως για παράδειγμα – αλλά όχι αποκλειστικά - της ιταλικής διοίκησης της Δωδεκανήσου), σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων.
8. Ανάληψη πρωτοβουλίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη λειτουργία Μουσείου Νεότερης Ιστορίας στο ιστορικό κτήριο που στεγάζονταν το Ελληνικό Προξενείο επί ιταλοκρατίας (οδός Καζούλη), ιδιοκτησίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη Ρόδο.
9. Ανάληψη πρωτοβουλίας και συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την εκπόνηση διδακτορικού ή μεταπτυχιακής εργασίας στη θεματική ενότητα: «Καταγραφή της ιστορίας της Δωδεκανήσου. Λαογραφία και παραδόσεις που παραμένουν ζωντανές στην πορεία του χρόνου».
10. Ενημέρωση των μαθητών για την Ιστορία της Δωδεκανήσου (κύκλος μαθημάτων στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), με την ευκαιρία της διάθεσης του τόμου Πρακτικών της ειδικής εκδήλωσης της Βουλής για τη Δωδεκάνησο (02.03.2016) σε σχολεία και φορείς της Δωδεκανήσου.
11. Ανάδειξη του Λαογραφικού Θεάτρου Νέλλης Δημόγλου στη Ρόδο, με στόχο την επαναλειτουργία του.
12. Ειδική εκδήλωση προς τιμήν του διακεκριμένου Δωδεκανήσιου ιατρού Σκεύου Ζερβού και στήριξη των ενεργειών για την απόδοση του ονόματός του στο εθνικό σύστημα τηλεϊατρικής.
13. Να εξεταστεί η δυνατότητα διεξαγωγής πολιτιστικής (θεατρικής) εκδήλωσης για την 70η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στο Ηρώδειο.
14. Να εξεταστεί η δυνατότητα διεξαγωγής συναυλίας Δωδεκανήσιων καλλιτεχνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
15. Αναβάθμιση των εορταστικών εκδηλώσεων κάθε νησιού.
Σκοπός των προτάσεων, αναφέρει στην επιστολή του ο βουλευτής, είναι ο κοινός μας στόχος: Να δώσουμε ένα περιεχόμενο ουσίας στις εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο και το «Έτος Δωδεκανήσου», που θα συνοδευθεί από έργα που θα αναβαθμίσουν τη ζωή των κατοίκων της περιφέρειάς μας.


Το Γραφείο ΤΥΠΟΥ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!