Επιστολή Δημάρχου Καλυμνίων προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με τοποθετήσεις νεοσυλλέκτων στον τόπο καταγωγής τους

Επιστολή Δημάρχου Καλυμνίων προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με τοποθετήσεις νεοσυλλέκτων στον τόπο καταγωγής τους...

Κάλυμνος 7/5/ 2018
Αρ. πρωτ. 8360

ΠΡΟΣ: Αξιότιμο Υπουργό Εθνικής Άμυνας Κο Πάνο Καμμένο

 

ΘΕΜΑ: Τοποθετήσεις νεοσυλλέκτων στον τόπο καταγωγής τους.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ


Σας απευθύνομαι σχετικά με ένα θέμα που αφορά σε μεγάλο βαθμό την τοπική μας κοινωνία και μου έχει τεθεί προφορικά επανειλημμένα από πολλούς συμπολίτες μας.
Η συνήθης -μέχρι πρότινος- τακτική όπως ασφαλώς γνωρίζετε σχετικά με τις τοποθετήσεις των νεοσυλλέκτων φαντάρων, μετά την παρουσίαση και εκπαίδευσή τους στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ρόδου, ήταν να μετατίθενται και να υπηρετούν τη θητεία τους στον τόπο καταγωγής τους, εν προκειμένω το νησί της Καλύμνου.
Ωστόσο το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο, μετά το πέρας της εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων στο Κέντρο της Ρόδου, να παραμένουν εκεί και να στελεχώνουν τις στρατιωτικές μονάδες της Ρόδου.
Αντιλαμβανόμαστε ασφαλώς τις αυξημένες ανάγκες στελέχωσης όλων των στρατιωτικών μονάδων των νησιών της περιοχής μας, ωστόσο το γεγονός αυτό προκαλεί πολλά –κυρίως
οικονομικά- προβλήματα σε ήδη οικονομικά αδύναμες οικογένειες του νησιού μας, που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν έχοντας ενδεχομένως και άλλα παιδιά που σπουδάζουν εκτός Καλύμνου. Επιπλέον η τακτική αυτή αποδυναμώνει σημαντικά το έμψυχο δυναμικό του 5/42 Συντάγματος Καλύμνου, με ότ,ι αυτό συνεπάγεται στην κρίσιμη περίοδο που βιώνουμε.
Ήδη έχουμε θέσει σε προφορικό επίπεδο το ζήτημα αυτό –ευκαιρίας δοθείσης- στα στελέχη της τοπικής στρατιωτικής ηγεσίας, (κο Συνταγματάρχη της 80ΑΔΤΕ, αρχηγό ΑΣΔΕΝ) , έχοντας εισπράξει κατ ́ αρχήν θετική αντίδραση.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα κατανοήσετε την ουσία του ζητήματος και θα ανταποκριθείτε θετικά σε αυτό το συντομότερο δυνατόν .

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Καλυμνίων

Ιωάννης Αντ. Γαλουζής


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!