Δελτίο Τύπου: Ηλίας Καματερός: «Παραπληροφόρηση ο εγκλωβισμός προσφύγων στα νησιά»

Στην περιοδεία του Υφυπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Μπαξεβανάκη Δημήτρη στην Κάλυμνο συμμετείχε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και υπεύθυνος Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός.

Επισκέφθηκαν το ΕΠΑ.Λ. Καλύμνου όπου έγινε ενημέρωση των εκπαιδευτικών, των γονέων και κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τις εξελίξεις στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Καλύμνου, κ. Γιάννη Γαλουζή στο Δημοτικό Μέγαρο Καλύμνου και η επίσκεψή τους ολοκληρώθηκε με κεντρική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλύμνου.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους, ερωτηθείς μεταξύ άλλων για το μεταναστευτικό ο Ηλίας Καματερός τόνισε: «Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τις προηγούμενες μέρες και αφορά στις διαδικασίες απόδοσης ασύλου και άλλες διατάξεις, έχει σαν στόχο την εύκολη μεταφορά των προσφύγων. Έγινε όμως παρεξήγηση, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι για όσους έχουν κάνει αίτηση για άσυλο και εκκρεμεί η αίτηση τους, θα πρέπει να τους χορηγείται άδεια για να φύγουν. Αυτό το κάναμε γιατί από την προηγούμενη πρακτική που ακολουθήθηκε ως τώρα, διαπιστώσαμε ότι δημιουργούνται προβλήματα. Οι άνθρωποι εγκλωβίζονται περιμένοντας να τους βγει η απόφαση, "χάνονται" αφού έχουν το ελεύθερο να κινούνται και όταν έρθει η ώρα να τους επιδοθεί η αρνητική απόφαση που σημαίνει ότι πρέπει να φύγουν από την χώρα, δεν βρίσκονται. Άρα θα έλεγα ότι είναι στην αντίθετη κατεύθυνση από ότι μας κατηγορούν δηλαδή δεν εγκλωβίζονται, αλλά αντίθετα διευκολύνονται για να μεταφέρονται πιο γρήγορα από τα νησιά».

 Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής υπογράμμισε επίσης ότι: «Το μεταναστευτικό είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα, δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα και σ΄ αυτό δεν βοηθάει η μικροπολιτική. Ο κόσμος βέβαια ξέρει και ξεχωρίζει ποιοι είναι αυτοί που προσπαθούν να κάνουν μικροπολιτική πάνω στα τόσο σοβαρά ζητήματα που στο τέλος όμως αποβαίνει σε βάρος του τόπου. Νομίζετε ότι βοηθάει τις τουριστικές περιόδους μια τέτοια φιλολογία; Νομίζω ότι ο καθένας θα καταλάβει» τόνισε χαρακτηριστικά στο κλείσιμο της δήλωσής του ο Ηλίας Καματερός.

Γραφείο Τύπου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!