Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δ. Μπαξεβανάκη είχε ο Δήμαρχος Καλυμνίων κ Ι. Γαλουζής

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κο Δημήτριο Μπαξεβανάκη -στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Περιφέρειά μας είχε χθες 17/5/2018 στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Γαλουζής .

Ο κύριος Υπουργός συνοδευόταν από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας κο Γεώργιο Μουστάκα και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κο Βασίλειο Καραγιάννη.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κος Ηλίας Καματερός, από πλευράς του Δήμου οι Αντιδήμαρχοι κοι Ν. Ρήγας και Γ. Ψαράς, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας κος Ν. Κορφιάς, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κος Π. Μαγκούλιας, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ κος Γ. Διαμαντής καθώς και στελέχη του τοπικού παραρτήματος Σύριζα.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε ο κος Δήμαρχος έθεσε με τρόπο σύντομο και περιεκτικό τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής ως προς την αντιμετώπιση των ουσιαστικότερων ζητημάτων, που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού μας αλλά και τις σχολικές υποδομές .

Συγκεκριμένα ο κος Δήμαρχος αναφέρθηκε :

• Στην ανάγκη διευκρίνισης των διαδικασιών αλλά και χρηματοδότησης των Δήμων, προκειμένου να εφαρμόσουν το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που διορίζονται στο νησί μας.

• Την απαραίτητη αύξηση της ετήσιας χρηματοδότησης ΣΑΤΑ καθώς αυτή δεν επαρκεί προκειμένου να αντιμετωπίζονται με αποτελεσματικότητα οι αυξημένες ανάγκες για την απαραίτητη συντήρηση και τις επισκευές των 31 Σχολικών μονάδων που λειτουργούν στο νησί μας .

• Στην αύξηση και των ΚΑΠ, που διατίθενται για τα λειτουργικά έξοδα των Σχολείων, όπως και στο γεγονός ότι θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στους Διευθυντές των Σχολείων να μπορούν να χρησιμοποιούν ένα μικρό ποσό από τη ΣΑΤΑ για διάφορες μικρο-επιδιορθώσεις και παρεμβάσεις, όπου είναι άμεσα απαραίτητες.

• Τόνισε τέλος την αναγκαιότητα να δοθεί πλέον μια οριστική λύση στο χρόνιο ζήτημα που έχει προκύψει με το κτίριο όπου στεγαζόταν το 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο του νησιού μας, γνωστό και ως κτίριο Ψιλιανής. Επισημαίνοντας παράλληλα στον κο Υπουργό ότι από τότε που αυτό κρίθηκε ακατάλληλο, έχει ερημώσει χωρίς να δίνεται κάποια λύση τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ οι μαθητές και εκπαιδευτικοί στεγάζονται «προσωρινά» σε λυόμενες αίθουσες, οι οποίες φυσικά δεν είναι κατάλληλες από εκπαιδευτική άποψη αλλά και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του Σχολείου.

Ο κος Υπουργός ανταποκρινόμενος σε αυτή την αναφορά του κου Δημάρχου δήλωσε, ότι το Υπουργείο είναι διατεθειμένο να προσαρμόσει μια μελέτη στα δεδομένα του υπάρχοντος χώρου, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα μια οριστική λύση στο θέμα αυτό με την ανέγερση ενός νέου και σύγχρονου διδακτηρίου, το οποίο θα πληρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Κλείνοντας ο κος Δήμαρχος επέδωσε στον κο Υπουργό αναμνηστικά δώρα .

Από το Γραφείο Δημάρχου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!