Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης στα Ηλιάκεια-2018 στην Κάρπαθο

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τον ήρωα Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη, που πραγματοποιήθηκαν στην Κάρπαθο την Παρασκευή 18.05.2018, συμμετείχε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών του Κοινοβουλίου Δημήτρης Γάκης, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων.

Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων ο Δημήτρης Γάκης δήλωσε: «Κάθε χρόνο, τέτοια ημέρα, νοιώθουμε βαθειά το εθνικό μας χρέος από τη θυσία ενός σύγχρονου Ήρωα: Του 36χρονου ιπτάμενου σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, που θυσιάστηκε, πιστός στο καθήκον, υπερασπιζόμενος τα ελληνικά σύνορα πάνω από τις θάλασσες των Δωδεκανήσων, πάνω από την Κάρπαθο. Ο χρόνος δεν μπορεί να επισκιάσει ούτε τη μνήμη μας, ούτε την κοινή μας ευθύνη για τη υπέρτατη θυσία του. Το οφείλουμε στον άξιο πιλότο. Στην οικογένειά του, που ανέθρεψε έναν ανιδιοτελή ήρωα. Στους νέους και τις νέες της Πολεμικής Αεροπορίας, που είναι σε άμεση ετοιμότητα όλο το 24ωρο, κάθε φορά που οι Τούρκοι παραβιάζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η περίσταση δεν ενδείκνυται για λόγια, ας σκεφτούμε όμως όλοι σοβαρά αν πήραμε αυτό το μήνυμα: Ο σμηναγός Κων/νος Ηλιάκης, έπραξε όπως του πρόσταξε η καρδιά του, όπως του έταξε η μοίρα! Έκανε το καθήκον του. Το μήνυμα της ηρωϊκής θυσίας του είναι σήμερα το ίδιο επίκαιρο και σημαντικό: Δεν είναι εύκολο προτέρημα η Αρετή, κάποιες φορές μπορεί το αντίτιμο να είναι το έσχατο τίμημα, η ίδια η ζωή, προκειμένου να μείνεις πιστός στο χρέος, «εφ’ ω ετάχθης». Αυτή η υψηλή αίσθηση του καθήκοντος είναι η πρώτη ύλη από την οποία είναι φτιαγμένοι οι Ήρωες και αυτή είναι η πιο σημαντική παρακαταθήκη που αφήνει σε όλους μας ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης. Για τους μικρούς και τους μεγαλύτερους αγώνες που μπορεί να δίνει καθένας μας από τη θέση στην οποία βρίσκεται».

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!