Χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση η ΕΛ.ΑΣ. στη Δωδεκάνησο

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την επείγουσα ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. στη Δωδεκάνησο.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός αναφέρει στον Υπουργό ότι η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση της Αστυνομίας των Δωδεκανήσων καθιστούν άκρως προβληματική τη λειτουργίας της με συνέπειες και στην τοπική οικονομία. Συγκεκριμένα κάνει λόγο για καθυστερήσεις στους κόμβους εισόδου τουριστών που αγγίζουν και τις 3 ώρες αναμονής, με αποτρεπτική επίπτωση στον τουρισμό. Επίσης, τονίζει ότι η εξάντληση των οικονομικών πόρων της τοπικής Αστυνομίας δημιουργεί, πέραν των πρακτικών προβλημάτων σίτισης και μεταγωγής των κρατουμένων, μεγάλα χρέη προς τις τοπικές οικονομίες.

Ολόκληρο το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης, ακολουθεί:

 

Κοινοβουλευτική Ομάδα: Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Αρ. Πρωτ. 1698 / 24.05.18

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Π. Σκουρλέτη

Θέμα: «Προβλήματα λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ. στη Δωδεκάνησο, μέσα στην τουριστική περίοδο»

Τα προβλήματα της λειτουργίας της Αστυνομίας της Δωδεκανήσου εξακολουθούν ή επαναλαμβάνονται, ενάμιση χρόνο μετά την προηγούμενη επίκαιρη ερώτησή μου.

Η στελέχωση των κόμβων εισόδου τουριστών στη χώρα είναι αυτή τη στιγμή ανεπαρκής. Το αεροδρόμιο της Ρόδου, το τρίτο σε αφίξεις στην Ελλάδα, έχει στελέχωση που δεν καλύπτει επαρκώς τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα, οπότε πραγματοποιούνται οι περισσότερες αφίξεις (τσάρτερ). Στο αεροδρόμιο της Κω δεν έχει ακόμα πάει κανένας αστυνομικός προς ενίσχυση ενώ στης Καρπάθου ο έλεγχος των χειραποσκευών γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση. Μετά τη δημόσια ασφάλεια απέναντι σε κάθε κίνδυνο, οι καθυστερήσεις είναι ίσως η χειρότερη συνέπεια, καθώς ο διαβατηριακός έλεγχος στα λιμάνια και στα αεροδρόμια έχει φτάσει και τις 3 ώρες αναμονή. Αυτό καθιστά την ημερήσια κρουαζιέρα ξένων τουριστών απαγορευτική και οι επαγγελματίες του τουρισμού βλέπουν ήδη εισοδηματικές επιπτώσεις καθώς οι επισκέπτες περνάνε περισσότερο χρόνο στην ουρά παρά στα νησιά.

Το δεύτερο σοβαρό μέτωπο, είναι το οικονομικό. Οι πάγιες προκαταβολές των μεγάλων τμημάτων έχουν εξαντληθεί. Τα χρέη τους προς την τοπική οικονομία είναι υπέρογκα. Για τη σίτιση των κρατουμένων οφείλονται συνολικά δεκάδες χιλιάδες ευρώ, χωρίς τον υπολογισμό της σίτισης στο Hotspot της Κω που μόνος του αγγίζει τις 160.000 ευρώ. Εξίσου μεγάλα είναι τα χρέη προς τα τουριστικά γραφεία, για τις μεταγωγές. Είναι προφανές ότι οι τοπικές οικονομίες δεν μπορούν να στηρίζουν το έργο της Αστυνομίας με δικούς τους πόρους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Σκοπεύει άμεσα να λύσει το πρόβλημα της επαρκούς στελέχωσης που δοκιμάζει κατοίκους, τουρισμό και Αστυνομία στα Δωδεκήνησα;

- Σκοπεύει να επιλύσει το επείγον ζήτημα της πάγιας προκαταβολής ώστε να λειτουργεί σωστά και όχι εις βάρος των επαγγελματιών η τοπική Αστυνομία;

Ο ερωτών Βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!