Το γήπεδο της Σύμης που ανακατασκευάζεται με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Λευτέρης Παπακαλοδούκας: "Ευχαριστώ την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γιατί στάθηκε πάντα δίπλα στη Σύμη και τις ανάγκες της''

Στη Σύμη βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος στο πλαίσιο των περιοδειών του και επισκέφθηκε το γήπεδο της Σύμης, που είχε καταστραφεί ολοσχερώς από τις πλημμύρες που έπληξαν το νησί.

Την αποκατάσταση του γηπέδου, είχε δεσμευθεί η Περιφερειακή Αρχή πως θα υλοποιούσε με δική της χρηματοδότηση και για τον σκοπό αυτό συνεργάστηκε με τον Δήμο Σύμης, ο οποίος εκπόνησε την σχετική μελέτη. Το έργο χρηματοδότησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία το δημοπράτησε και εγκατέστησε εργολαβία που σήμερα βρίσκεται στο στάδιο προ της τοποθέτησης του νέου χλοοτάπητα που έχει παραγγελθεί.

Στο Δημαρχείο της Σύμης πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη   Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Σύμης Ελευθέριου Παπακαλοδούκα και των συνεργατών τους,  για την εξέταση της πορείας όλων των έργων του νησιού.

Το μεγάλο έργο της κατασκευής του Βιολογικού και των δικτύων του στον Γυαλό της Σύμης, βρίσκεται και αυτό στο τελικό στάδιο της δημοπράτησης του, μετά την ωρίμανσή του και την ένταξη του στο ΕΣΠΑ 2014-2020 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για λογαριασμό του Δήμου Σύμης και την εξασφάλιση για την υλοποίηση του του ποσού των 6,0 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο πέρας της συνάντησης εργασίας ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε :

"Η συνεργασία μεταξύ Α' και Β' βαθμού αυτοδιοίκησης μπορεί να δώσει λύσεις σε προβλήματα και απαντήσεις σε ανάγκες της κοινωνίας. Στη Σύμη, η συνεργασία μας με τον Δήμο Σύμης έφερε αποτελέσματα ορατά στο νησί και έδωσε προοπτική σε ένα τόπο με πολύ μεγάλη δυναμική. Σε αυτή την θητεία ολοκληρώσαμε, ξεκινήσαμε ή χρηματοδοτήσαμε:

-Νέο λιμάνι,

-Τέσσερα έργα οδοποιίας πολύ μεγάλου προϋπολογισμού, άνω των 3,5 εκ. ευρώ,

-Την ανακατασκευή του γηπέδου στο Πέδι,

-Την αποκατάσταση του καμπαναριού του Πανορμίτη, 

-Την συντήρηση σχολικών μονάδων,

-Την ωρίμανση και ένταξη του Βιολογικού και των δικτύων του Γυαλού,

-Την προμήθεια ιατροτεχνικού εξοπλισμού στο Ιατρείο του νησιού,

-Την προμήθεια εξοπλισμού στα σχολεία του νησιού,

-Την οικονομική στήριξη του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί στο νησί.

Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα να λειτουργούμε υπέρ της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων των νησιών μας και η δέσμευση μας αυτή υλοποιήθηκε στην δύσκολη πράξη και όχι στα εύκολα λόγια".

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σύμης Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, δήλωσε:

"Ευχαριστώ την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γιατί στάθηκε πάντα δίπλα στη Σύμη και τις ανάγκες της. Ειδικά, μετά την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε το νησί, η Περιφέρεια βρέθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή στο νησί και δούλεψε εντατικά μαζί μας για την αποκατάσταση των ζημιών. Η συνεργασία μας συνεχίζεται σταθερά και δεν θα σταματήσει έως την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών του νησιού μας. Πέρα από την πετυχημένη συνεργασία στα τεχνικά έργα, είχαμε καλά αποτελέσματα στον τομέα του Τουρισμού, που αποτελεί και την κύρια πηγή εισοδήματος των κατοίκων της".

Το Γραφείο Τύπου 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!