ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

"Πράσινο φώς'' από το  Υπουργείο Υποδομών για να προχωρήσει η επισκευή των δύο σεισμόπληκτων Ναών της Κω

Συνάντηση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, με τον Μητροπολίτη Κωου - Νισύρου, κ. Ναθαναήλ

 

Έτοιμη να ξεκινήσει την διαδικασία της σύνταξης των τευχών δημοπράτησης των έργων αποκατάστασης των δύο εκκλησιών της Κω που υπέστησαν ζημιές από τον μεγάλο σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017, είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά  την έκδοση  της άδειας οικοδομικών εργασιών από την Διεύθυνση Αποκατάστασης  Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Περιφερειάρχης, ο οποίος επισκέφθηκε χθες, Δευτέρα,  την Κω, στο πλαίσιο περιοδείας του σε νησιά της Δωδεκανήσου, συναντήθηκε με τον  Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναὴλ συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Κω, Γιώργο Χαλκιδιό και παρόντος του συνεργάτη της Ιεράς Μητροπόλεως Κω, μηχανικού Θεοδόση Βαρκά, συζήτησαν τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν, μετά το “πράσινο φως” από το Υπουργείο, προκειμένου να δημοπρατηθούν τα έργα  αναστήλωσης των δύο εκκλησιών, του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου και του Ναού της Αγίας Παρασκευής.

Σημειώνεται  ότι η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου, από τις πρώτες ώρες μετά το καταστροφικό σεισμό, αυτοβούλως έσπευσε να διαβεβαιώσει τον Μητροπολίτη κ. Ναθαναήλ  ότι θα χρηματοδοτήσει  με 2 εκατ. ευρώ την αποκατάσταση των δύο ναών, ενώ διέθεσε άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί.

Μετά την συνάντησή του με τον Μητροπολίτη, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

“Μετά την απαίτηση της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, να είναι η Ιερά Μητρόπολη Κω και Νισύρου, ως ιδιοκτήτης των Ναών, ο φορέας υποβολής του σχετικού  αιτήματος και την ευγενή προσφορά του Μηχανικού Θεοδόση Βαρκά, ως συνεργάτη της Ιεράς Μητρόπολης, φαίνεται οτι επιτέλους οδηγούμαστε σε πρόοδο.

Με την έκδοση των Αδειών Επισκευής Σεισμόπληκτου Κτίσματος, για τους δύο Ναούς, περιμένουμε πλέον να μας παραδοθούν οι εγκεκριμένες τεχνικές παρεμβάσεις προκειμένου να προχωρήσουν στη συνέχεια οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στην κατάρτιση των Τευχών Δημοπράτησης των έργων.

Η χρηματοδότηση της επισκευής των Ναών, είναι εξασφαλισμένη απο πόρους της Περιφέρειας μας, αφού από την πρώτη στιγμή πήραμε αυτοβούλως την απόφαση να καλύψουμε το σύνολο της απαιτούμενης δαπάνης.

Μάθαμε σε όλη την πορεία μας, να εργαζόμαστε δημιουργικά, να συνεργαζόμαστε, να βρισκόμαστε εκεί που η κοινωνία μας έχει ανάγκη και καμία προπαγάνδα δεν μπορεί να μας σταματήσει απο το να δουλεύουμε υπεύθυνα”

Από την πλευρά του ο  Μητροπολίτης Κω εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη για το ενδιαφέρον και την προθυμία της Περιφέρειας, όχι μόνο να χρηματοδοτήσει  αλλά και να αναλάβει την διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας, που θα επιτρέψει την  αποκατάσταση των δύο ναών, εκ των σημαντικότερων εκκλησιαστικών μνημείων του νησιού.

Το Γραφείο Τύπου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!