Ενσωμάτωση της ΔΕΥΑΚ στον Δήμο προτείνει ο κ. Ρούσσος

Ως προς την ΔΕΥΑΚ, ο κ Ρουσσος ερμηνεύοντας τις εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο όπως δήλωσε , πρότεινε τόσο στην Δημοτική Αρχή όσο και στο σωματείο των εργαζομένων να αρχίσει άμεσα μια συγκροτημένη –όπως την χαρακτήρισε –συζήτηση με σύντομο χρονικό ορίζοντα λήξης, την ενσωμάτωση της ΔΕΥΑΚ στον Δήμο ,διαπιστώνοντας ότι σύμφωνα με τις εξελίξεις ,το συγκριτικό πλεονέκτημα των εργαζομένων με το νέο μισθολόγιο δεν θα υφίσταται πλέον, ενώ από τι δείχνουν τα πράγματα και οι καταστάσεις οδηγούν σε ραγδαίες συγχωνεύσεις, προτρέποντας στους ιδίους τους εργαζομένους να εκφράσουν και οι ίδιοι την θέληση τους  για ένα τέτοιο διάλογο, αφού θα κατοχυρωθούν εργασιακά ακόμα περισσότερο η μετατροπή τους ως υπάλληλοι του δήμου, αφού εκεί θα έχουν καλύτερη τύχη  όσοι έχουν διορισθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ, ενώ οι υπόλοιποι θα κινδυνεύουν με εργασιακή εφεδρεία.  

 Επίσης, ανέφερε ότι το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συγχώνευσης της ΔΕΥΑΚ με τον Δήμο θα έχει ως αποτέλεσμα την εξάλειψη του 80% του ειδικού τέλους, αλλά και του 50% του τέλους αποχέτευσης ,και θα μπορεί να γίνεται πιο ευέλικτη πολιτική.

«Με τις νέες νομοθεσίες η ΔΕΥΑΚ χάνει το χαρακτηριστικό του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου» δήλωσε εκτός των άλλων ,αφού  θα έχει πλέον  πλήρη ένταξη στον περιορισμό των προσλήψεων(μέτρα περί προσλήψεων) και του δημόσιου λογιστικού (επίτροπος ), καταλήγοντας ότι δεν υπάρχει ούτε ένα θετικό σημείο που να λέει ότι μπορούν να υπάρχουν οι ΔΕΥΑΚ, και χωρίς να είναι απόλυτος δέχεται την οποιαδήποτε κριτική, ενώ όπως είπε η επόμενη κίνηση είναι ευθύνη της Δημοτικής αρχής.          

Φυσικά και σε όλα αυτά απάντησε και ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης. Δείτε την απάντηση του...


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!