Δ. Διακομιχάλης: «Τρικλοποδιές από παντού ενάντια στην Δημαρχία – Υπερχρεωμένο παραλάβαμε τον Δήμο»

Ο Δήμαρχος Δ. Διακομιχάλης, παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεόραση «Κόσμος» της Ρόδου, καθώς συμπλήρωσε ήδη επτά μήνες στην ηγεσία του Δήμου Καλυμνίων. Για όλα μίλησε ο Δ. Διακομιχάλης και ήταν δηκτικός προς την αντιπολίτευση και όχι μόνο.

Ο τόνος του Δημάρχου ήταν ήπιος και ακόμα και σε στιγμές που εξέφραζε πικρία και οργή, καθώς αναφέρονταν στις «τρικλοποδιές» που δέχεται η Δημαρχία του από διάφορες πλευρές, κινούνταν σε χαμηλούς τόνους, όπως συνηθίζει να κάνει όλο το τελευταίο διάστημα.

Φυσικά την συνέντευξη μονοπώλησε η υπόθεση με την αποκατάσταση της υποσκαφής στο λιμάνι της Καλύμνου.

Μας παρέδωσαν μια «τρύπα» και μια μελέτη που ήταν «μια από τα ίδια»img_0543

Καταρχάς μίλησε για το ιστορικό της μελέτης για το έργο και τόνισε ότι η μελέτη που παρέδωσε το προηγούμενο ΔΣ του ΔΛΤ, ήταν ουσιαστικά «μια από τα ίδια» και δεν αντιμετώπιζε το πρόβλημα.Ανευθυνότητα χρεώνει στην προηγούμενη διοίκηση του ΔΛΤ και στην Δημαρχία Ρούσσου, η οποία κληροδότησε στην σημερινή ΔΑ ένα μεγάλο πρόβλημα, αυτό της περιβόητης σπηλαίωσης, αλλά και μια μελέτη που ουσιαστικά ήταν «άχρηστη» και έπρεπε να «τρέξουν» την υπόθεση ξανά από την αρχή.

Με λίγα λόγια ο Δήμαρχος ξετύλιξε το ιστορικό με τις μελέτες για το έργο, το οποίο έπρεπε να αντιμετωπιστεί εξ αρχής και τα προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία μέχρι να ολοκληρωθεί μια μελέτη που θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα και δεν θα υπήρχαν ξανά παρόμοια προβλήματα.

«Βρήκαμε μπροστά μας την 3Κ που μπλοκάρισε το έργο»

Ο Δήμαρχος στην συνέχεια αναφέρθηκε ανοικτά στις προσπάθειες της εταιρείας 3Κ Τεχνικής, η οποία με αλλεπάλληλες ενστάσεις κατάφερε να μπλοκάρει το έργο και να έχουμε φτάσει στον Αύγουστο και η Κάλυμνος να μην έχει πλοία.

Δεν μίλησε με υπονοούμενα, ούτε με υπεκφυγές ο Δ. Διακομιχάλης, αλλά με λόγια ξεκάθαρα επέρριψε στην εν λόγω εταιρεία την ευθύνη για την καθυστέρηση του έργου.

«Παραδικαστικό κύκλωμα» και παράγοντες σε «διατεταγμένη υπηρεσία»

Αναφερόμενος στην απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152, να κάνει δεκτή την αίτηση της 3Κ και να κρίνει παράνομες τις αποφάσεις του ΔΛΤ και της προεδρίας του ιδίου, ο Δήμαρχος μίλησε ανοικτά για παραδικαστικό κύκλωμα και για λειτουργούς σε «διατεταγμένη υπηρεσία».

Ανέφερε ότι καταγγέλλει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τους εν λόγω λειτουργούς, οι οποίοι συνέπλευσαν με την Τεχνική Εταιρεία. Κατηγόρησε τα μέλη της επιτροπής ότι κινήθηκαν ενάντια στην Κάλυμνο και γενικότερα στο δημόσιο συμφέρον και πήραν το μέρος των ιδιωτικών συμφερόντων.

«Μπετόν Αρμέ» ο Ρούσσος με την 3Κ – Ο Γαλουζής «σφυρίζει αδιάφορα»

Αναφερόμενος στις δύο αντιπολιτεύσεις του ΔΣ, ο Δήμαρχος είπε ότι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Η μεν παράταξη του Ρούσσου, «στην λογική του ότι είναι μπετόν αρμέ με την εταιρεία 3Κ, δεν τόλμησε να ψελλίσει το παραμικρό ενάντια στον εργολάβο και να καταδικάσει την πρακτική του», η δε πλευρά του Γιάννη Γαλουζή, ως ελάσσονα αντιπολίτευση, είπε ότι «σφυρίζει αδιάφορα» για το όλο θέμα.

Ο Δήμαρχος ήταν δηκτικός προς την μείζονα αντιπολίτευση, αφού τόσο στην συνέντευξη, όσο και στις συνεδριάσεις του ΔΣ, αλλά και στα τοπικά μέσα, έχει κατηγορήσει ανοικτά την παράταξη του πρώην Δημάρχου, Γ. Ρούσσου, ότι συμπλέει με τον εργολάβο, αφού τους δένουν τεράστια συμφέροντα μιας οκταετίας.

Δεν είναι λίγοι όσοι στην Κάλυμνο μιλούν για σύμπλευση της πρώην Δημαρχίας με την Εταιρεία 3Κ, όχι μόνο στην περίπτωση του λιμανιού, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις και ειδικά στο θέμα του μπλοκαρίσματος των λογαριασμών του Δήμου από την εν λόγω εργοληπτική εταιρεία.

Καταλήγοντας ο Δ. Διακομιχάλης είπε με βεβαιότητα πως ανεξάρτητα τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις το έργο θα εκτελεστεί.

xyta_copy_copyΑνοικτό το θέμα με τον ΧΥΤΑ, αναμένεται να αποφανθεί η δικαιοσύνη για το σκάνδαλο – Προχωράνε οι απαλλοτριώσεις

Για το περιβόητο θέμα με τον ΧΥΤΑ, ανέφερε ότι βρίσκεται στην δικαιοσύνη και τόνισε ότι παρατηρείται καθυστέρηση από πλευράς της εισαγγελίας και επισήμανε πως τις επόμενες ημέρες θα κάνει μαζί με τον έτερο καταγγέλλοντα Γ. Τάτση παράσταση στην Εισαγγελέα της Κω για το θέμα της καθυστέρησης.Τόνισε πως για το ιδιοκτησιακό θέμα που μπλοκάρισε το έργο, προχωρά η διαδικασία απαλλοτρίωσης όχι μόνο για την οικογένεια Πονήρη, αλλά και για την άλλη οικογένεια, που είχε ακολουθήσει την συμβουλή – πρόταση Ρούσσου, να προσφύγουν στα δικαστήρια.

Τεράστιες οι ευθύνες της Δημαρχία Ρούσσου για το μπλοκάρισμα του έργου και δήλωσε ότι αν ο πρώην Δήμαρχος δεν επέμενε στην άρνησή του για τις απαλλοτριώσεις, σήμερα το έργο θα ήταν ολοκληρωμένο και δεν θα κινδύνευε το νησί να πληρώσει τεράστια πρόστιμα, λόγω έλλειψης χώρου ταφής των απορριμμάτων.

Αυτεπιστασία, ΟΚΑΝΑ, νερό, καθαριότητα, η «κορωνίδα» της πολιτικής του

Επίσης τοποθετήθηκε στο θέμα των αυτεπιστασιών, τόνισε πως ακόμα και σ' αυτό το ζήτημα βρήκε «μπροστά» του την εταιρεία 3Κ η οποία χωρίς να έχει έννομο συμφέρον, συνεχίζει να μπλοκάρει τα έργα και με αυτεπιστασία. Βασικό στοιχείο της πολιτικής του θεωρεί την αυτεπιστασία, την οποία και είχε ως «αιχμή του δόρατος» της προεκλογικής του προβολής.

Στόχο κορυφής της Δημαρχίας του θεωρεί την ίδρυση του ΟΚΑΝΑ στο νησί, που βουλιάζει από τα ναρκωτικά. Επίσης στόχο κορυφής θεωρεί και την λειτουργία μονάδας αφαλάτωσης στο Dimarxeio_copy_copyνησί, ενώ για την καθαριότητα επισήμανε Δήμαρχος πως ούτε ξοδεύτηκαν τα τεράστια ποσά του παρελθόντος και με αντίξοες συνθήκες, θεωρεί πως παρουσιάστηκε σημαντικό έργο στον τομέα αυτό.

«Τεράστιο το χρέος που παραλάβαμε, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε»Φυσικά αναφέρθηκε και στα χρέη του Δήμου, τα οποία ανέρχονται στα 10 εκατομμύρια ευρώ, όπως ήδη έχει γνωστοποιήσει εδώ και καιρό.

Τόνισε ότι το υπέρογκο χρέος που ανέλαβε από τον προκάτοχό του, δημιουργεί σοβαρά εμπόδια στην λειτουργία του Δήμου και κυρίως στις συναλλαγές του με την τοπική αγορά.

Αισιόδοξος για την αντιμετώπιση του χρέους και αποφασισμένος να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα αυτό δημιουργεί, δηλώνει στην συνέντευξη ο Δήμαρχος.

(ακολυθεί το βίντεο από την συνέντευξη στο Κόσμος TV)

Δείτε το βίντεο..."Παλμός Αιγαίου"ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!