Αρχηγική επανεμφάνιση επιχειρεί ο Γ. Ρούσσος

Την επανάκαμψή του στο τοπικό πολιτικό προσκήνιο, επιχειρεί ο τ. Δήμαρχος Γιώργος Ρούσσος, μέσα από διάφορες ενέργειες, όπως μια πρόταση «τεχνοκρατική»που παρουσίασε τελευταία και ουσιαστικά θέτει τους όρους εκείνους που θα τον θέσουν και πάλι στο πολιτικό σκηνικό, χωρίς αμφισβητήσεις, τόσο απ’ έξω όσο και στο εσωτερικό της παράταξής του.

Η πρόταση, την οποία απέστειλε ηλεκτρονικά προς όλα τα τοπικά ΜΜΕ και παρουσίασε με συντομία στην τελευταία συνέντευξη τύπου, αποτελεί το «εφαλτήριο» για τον Γ. Ρούσσο, ώστε να επανακάμψει στα τοπικά πολιτικά πράγματα και μάλιστα με αρχηγικές διαθέσεις.

Έρχεται λοιπόν ο επί 8 χρόνια Δήμαρχος, να καταθέσει μια «τεχνοκρατική» πρόταση, η οποία δείχνει να στοχεύει σε μια συναινετική διαδικασία στα πλαίσια λειτουργίας του Δήμου και των δημοτικών παρατάξεων.

Είναι ένας πολύ καλός χειριστής του λόγου και ικανότατος στο να καταρτίζει παρόμοιες προτάσεις, ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι εφαρμογή και ανεξάρτητα αν τις περισσότερες φορές αποδείχτηκαν απλώς «ασκήσεις επί χάρτου», δηλαδή επικοινωνιακά μέσα, που χρησιμοποιεί ο Ρούσσος, ώστε να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Με τίτλο «ΚΟΙΝΟΙ ΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ», το σχέδιο που κατήρτισε ο Γ. Ρούσσος στοχεύει, όπως ο ίδιος δήλωσε στην συνέντευξη και στο συνοδευτικό έγγραφο που απέστειλε στους αρχηγούς των άλλων παρατάξεων και στον Πρόεδρο του Δ.Σ., στα εξής:

«Στόχος της πρότασης μου είναι η προσπάθεια συμφωνίας μας επί ενός συγκεκριμένου προγράμματος δράσης που θα οδηγεί στην συνεχή και σταδιακή επίτευξη επιμέρους συμφωνιών με αποτελέσματα πολλαπλώς ευεργετικά για την ανάπτυξη της Καλύμνου και την αποκατάσταση της ουσιαστικής πολιτικής διαδικασίας στην τοπική μας κοινωνία. Πιστεύω με σιγουριά ότι και εσείς επιθυμείτε και εύχεστε μια τέτοια εξέλιξή. Αυτό το πρόγραμμα δράσης μπορεί και πρέπει να το προχωρήσουμε παράλληλα με τις υπαρκτές ή μη διαφορές μας και σε μια αλληλεπιδραστική σχέση με αυτές. Είμαι έτοιμος να υπηρετήσω αυτή την προσπάθεια με ολοκληρωμένο τρόπο δηλαδή τόσο ως πολιτικό πρόσωπο όσο και ως αξιόπιστος συντονιστής της , προς διευκόλυνση της Δημοτικής Αρχής.»

«Ασκήσεις επί χάρτου» και εντυπωσιασμοί;

Είναι μια πολλή συγκροτημένη πρόταση, που όμως έχει έντονο το στοιχείο του ανεδαφικού, αφού τα μέχρι σήμερα δεδομένα της πολιτικής ζωής του νησιού, οδηγούν σ’ αυτό το συμπέρασμα.

Η παρουσία στα πολιτικά πράγματα του νησιού του πρώην Δημάρχου, η μέχρι σήμερα παρουσία του ως αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου και η τακτική που ακολουθούν τα στελέχη της παράταξής του, δεν συνηγορούν στο ότι ο Γ. Ρούσσος καταβάλλει μια προσπάθεια, μέσα από τεχνοκρατικές πρακτικές, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο νησί.

Γνωρίζει πως δεν θα βρει ανταπόκριση και αυτό δείχνει να είναι ο στόχος του, δηλαδή να στοχοποιήσει τους αντιπάλους του, ως μη αποδεχόμενους μια «μοντέρνα και υπερβατική» πρόταση, που θα οδηγήσει σε συναίνεση και ομαλοποίηση της πολιτικής στην Κάλυμνο.

Ξέρει πολύ καλά ότι ούτε ο χρόνος είναι ο κατάλληλος, ούτε οι συνθήκες είναι ώριμες, αλλά ούτε κι εκείνος πιστεύει σε όλα όσα παρουσιάζει με τόσο λεπτομερή τρόπο.

Τα όσα καταγράφει στην πρόταση – μελέτη που παρουσίασε, γνωρίζει πως είναι ανεδαφικά για πολλούς και διάφορους λόγους, απλώς τα χρησιμοποιεί για να «εκθέσει» τους αντιπάλους του, τόσο τους εκτός όσο και εντός της παράταξης του. Στοχεύει να προβάλει την δική του πρόθεση, ως την μοναδική λύση για επίτευξη συναίνεσης, σε μια κοινωνία που έχει κουραστεί από τις κόντρες και τις εμπάθειες και αναζητά την ηρεμία.

Δύσκολη η κατάσταση για τον πρώην Δήμαρχο

Τα δεδομένα για τον πρώην Δήμαρχο είναι όχι και τόσο αισιόδοξα, αφού έχει στις «πλάτες» του την ήττα στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, που τον βαραίνουν προσωπικά και έχουν δημιουργήσει «ρήγμα» αξιοπιστίας στην παράταξή του. Μόνο ο «σκληρός πυρήνας» παραμένει ακόμη αρραγής γύρω από τον Γ. Ρούσσο και τον στηρίζει.

Επιπλέον η απουσία του από την Κάλυμνο και η απόσπασή του στο γραφείο του Γ. Νικητιάδη, εκτός του ότι τν έχει θέσει σε απόσταση από τα τοπικά δρώμενα, έχει προκαλέσει και αρνητικές αντιδράσεις σε πολύ «φιλοΡουσσικό» κόσμο, αφού είναι νωπές ακόμη οι κόντρες που είχε με τον Υφυπουργό Τουρισμού και οι «άκομψες» κατηγορίες που είχε εκφωνήσει εις βάρος του και μάλιστα από το προεκλογικό μπαλκόνι.

Ένα επιπλέον αρνητικό στο ενεργητικό του Γ. Ρούσσου, είναι και οι αντιδράσεις του τόσο κατά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών, όσο και εκείνες της πρώτης του παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως αρχηγός πλέον της μείζονος αντιπολιτεύσεως.

Η εικόνα που σχημάτισε, ήταν η πλέον αρνητική, αφού έδωσε την εντύπωση και στον πλέον καλόπιστο, ότι «δεν αντέχει» να είναι στην θέση του αντιπολιτευόμενου και αυτό το έδειξε με τον πλέον «ηχηρό» τρόπο.

Αυτά τα δεδομένα, σε συνδυασμό με τις διαφαινόμενες πλέον διαθέσεις στελεχών και συνεργατών του πρώην Δημάρχου, να «δοκιμάσουν την τύχη τους» μόνοι σε επόμενες εκλογές, αλλά και η δημοτικότητά του που δεν βρίσκεται και στα καλύτερά της, τον ανάγκασαν να επιχειρήσει «αρχηγική» επανεμφάνιση, δηλώνοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι θα είναι παρών για την διεκδίκηση της Δημαρχίας στις επόμενες εκλογές.

"Παλμός του Αιγαίου"


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2020 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!