ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΡΟΥΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

Αίσθηση προκάλεσε η άρνηση της μείζονος αντιπολίτευσης του ΔΣ Καλύμνου να συμμετάσχει στην σύγκληση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβουλευσης με θέμα το «Σύμφωνο Αποδήμων»,χρησιμοποιώντας εκφράσεις που δεν συνάδουν σίγουρα τόσο με την ανάπτυξη της Καλύμνου ,όσο και τη συγκρότηση του Δικτυού των Απανταχού Καλυμνιων, που αποτελεί και στόχο του «Σύμφωνο Αποδήμων».
Σίγουρα πρόκειται πει δημοκρατικών διαδικασιών και πολιτικής επιλογής της μείζονος αντιπολίτευσης όπως τόνισε τηλεοπτικά η εκπρόσωπος της στην Επιτροπή Διαβούλευσης κα. Ειρήνη Χαλκίτη, αλλά δημοκρατικό επίσης αποτελεί και το γεγονός της κριτικής, για ενέργειες που διχάζουν και τορπιλίζουν παρά ενώνουν την Κάλυμνο ,είναι καταδικαστέες από το σύνολο του Καλυμνιακου λαού .
Επίσης γιατί οι όποιες ενστάσεις και αντιρρήσεις επί των θεμάτων όπως αναφέρει η επιστολή άρνησης συμμετοχής της μείζονος αντιπολίτευσης στην δημοκρατική Καλικρατικη διαδικασία σε επίπεδο Επιτροπής Διαβουλευσης δεν εκφράστηκαν μέσω της συμμετοχής της σε αυτήν;
Η επιστολή της μείζονος αντιπολίτευσης και η οποία « εκφράζει τις θέσεις όλης της παράταξης και συντάχθηκε σε συνεννόηση με τον επικεφαλής της παράταξης κ. Γιώργο Ρούσσο» έχει ως εξής :


ΑΠΟ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ- ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΤΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ


ΠΡΟΣ: 1.ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ
κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ
2. κ. ΔΡΟΣΟ ΤΑΥΛΑΡΙΟ
Κάλυμνος 18/07/11

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για το «Σύμφωνο Αποδήμων»


Επειδή από την εισήγησή σας προκύπτει, ότι:

1. Απαξιώνεται το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει η Δημαρχία Ρούσσου στον τομέα των Καλύμνιων της Διασποράς.
2. Σπιλώνεται ασύστολα η προσωπικότητα των ελάχιστων συμμετεχόντων στις αποστολές του Δήμου στο εξωτερικό με την αναφορά σας περί «πολυμελών αποστολών» που έγιναν την περασμένη τετραετία, όπως σας διαψεύδουν οι σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τα σχετικά εντάλματα πληρωμών.
3. Προσβάλλεται βάναυσα ο πατριωτισμός των Καλύμνιων της Διασποράς με τη φράση σας– στόχο: «Να τονώσουμε τον πατριωτισμό τους δείχνοντας το πραγματικό ενδιαφέρον μας γι αυτούς» δεδομένου ότι οι Καλύμνιοι της Διασποράς είναι πιο πατριώτες από τους ντόπιους.
4. Υποβαθμίζεται μέχρις εξαλείψεως το ενδιαφέρον μας γι αυτούς όπως εκφράστηκε μέσα από την υλοποίηση πάμπολλων ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
5. Επιχειρείται ανατροπή του πνεύματος κυρίως της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης πολιτικής του Δήμου, η οποία ήταν και στο πνεύμα και στην ουσία σύμφωνη με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου : « Πρόγραμμα Μητροπολιτική Κάλυμνος»,

Αδυνατούμε να παραστούμε σε μια τέτοια συζήτηση.
Η κάθε Δημοτική Αρχή βέβαια διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής κάθε πολιτικής , αρκεί αυτή να επικυρωθεί με ανάλογη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη συζήτηση της οποίας θα τοποθετηθούμε σχετικά.
Για την ενημέρωσή σας σε σχέση με τις θέσεις της παράταξης μας μπορείτε να ανατρέξετε στις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου που είναι πολλές και σημαντικές.
Επί της ουσίας προς το παρόν θα πρέπει να σας επισημάνουμε, ότι ο Καλύμνιος της Διασποράς θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ισότιμος με τους υπόλοιπους και όχι ως τουρίστας και μάλιστα προς εκμετάλλευση, όπως προκύπτει από την εισήγησή σας.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Για την παράταξη
Η εκπρόσωπος στην Επιτροπή Διαβούλευσης

Ειρήνη Χαλκίτη

Υ.Γ. : Το παρόν έγγραφο εκφράζει τις θέσεις όλης της παράταξης και συντάχθηκε σε συνεννόηση με τον επικεφαλής της παράταξης κ. Γιώργο Ρούσσο.

- Νικόλας Μακαρούνας


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!