Ο Γ. Ρούσσος απαντά στις καταγγελίες για υπονόμευση του έργου αποκατάστασης του λιμανιού

Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, Γιώργος Ρούσσος, απαντώντας στην παράταξη του Δημάρχου, Δημήτρη Διακομιχάλη σχετικά με τις καταγγελίες που έγιναν διά του εκπροσώπου τύπου, περί της εμπλοκής του στην καθυστέρηση της έναρξης του έργου για την αποκατάσταση της υποσκαφής του λιμένα Καλύμνου, απαντά με ένα «σκληρό» δελτίο τύπου.
 

Ο τ. Δήμαρχος, αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία για υπονόμευση του έργου και την αποδίδει σε προσπάθεια να «ριχτεί λάσπη» τόσο στον ίδιο όσο και στην παράταξή του.

Το δελτίο τύπου του Γ. Ρούσσου παρατίθεται ως έχει:

ΥΠΟΣΚΑΦΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΤΑ

Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ(?) .

ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΠΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΩΠΑΘΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

Με αφορμή την χθεσινή προσπάθεια του κ. Διακομιχάλη (διά του εκπροσώπου του) να ρίξει ξανά λάσπη σε εμένα προσωπικά ενόψει των αδιεξόδων που έχει δημιουργήσει για την αποκατάσταση της υποσκαφής του εξωτερικού προβλήτα Καλύμνου και για την ενημέρωση σας.

1.Η παράταξη μας εκπροσωπείται στο ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με τον κ. Κάτρη Μ

2.Ο κ. Κάτρης Μ έχει ψηφίσει όλες τις αποφάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου εκπροσωπώντας την παράταξη μας και μάλιστα ενώ υπήρχαν μειοψηφούσες απόψεις από μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου που σε κάθε περίπτωση δεν ανήκουν στην παράταξη μας και σε κάποιες περιπτώσεις είναι πρόσωπα που διορίστηκαν εκεί από την Δημοτική Αρχή.

3. Όλες τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα τις έχουμε ψηφίσει ομόφωνα , όπως τις πρότεινε ο κ. Διακομιχάλης.

4.Ο επίσημος Συντονιστής της Παράταξη μας που με αναπληρώνει και μιλά και συντονίζει εξ ονόματός μου και εκ μέρους της παράταξης μας , όσο χρειάζεται , λόγω της απουσίας μου στην Αθήνα , είναι ο Μπούκης Μ.

5.Κατά τον κ. Διακομιχάλη , ο Μπούκης Μ εκφράζει την σωστή θέση για το θέμα

6.Δεν έχω πρόβλημα να πω , αν και δεν είναι δόκιμο στην πολιτική πρακτική , ότι ο Μπούκης Μ εκτός από κορυφαίο στέλεχος της παράταξης μας , είναι ως γνωστόν επιστήθιος φίλος μου με προσωπική σχέση φιλίας του ανώτερου δυνατού επιπέδου….

7.Σε συνέντευξη μου για το θέμα και έχοντας δίπλα μου τον Μπούκη Μ είπα ότι λόγω της 100% γνώσης του θέματος από τον Μπούκη Μ , την θέση της παράταξης μας για το θέμα θα την αναπτύξει ο Μπούκης Μ και στην συνέχεια ο Μπούκης Μ ανέπτυξε την θέση μας με την οποία συμφωνεί ο κ. Διακομιχάλης . (Συγνώμη για την ξηρότητα της έκφρασης στο σημείο αυτό , αλλά είναι απαραίτητη συνθήκη επιβίωσης της λογικής στον βιότοπο…)

8.Παρά το γεγονός ότι έχουμε πολλές παρατηρήσεις να κάνουμε , όλο αυτό το διάστημα κυριολεκτικά το έχουμε "βουλώσει" για το θέμα , εκτός μια δήλωση μου πριν από 2 μήνες περίπου στο ΑΙΓΑΙΟ TV που κέντρο βάρους της δεν ήταν το γεγονός του "απ' ευθείας" αλλά το γεγονός του ότι η διαδικασίες που ακολουθεί ο Δήμαρχος για την ανάθεση του έργου «είναι σουρωτήρι" και συνεπώς ανησυχώ ότι δεν θα εγκριθούν πρώτον κατά τον έλεγχο της νομιμότητας τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και 2Ο κατά τον προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ότι "ο Δήμαρχος που ήταν εναντίον των εργολαβιών και των εργολάβων" τώρα όχι μόνο δίνει το έργο με εργολαβία αλλά το κάνει μάλιστα με "απευθείας ανάθεση".

Συμπέρασμα: Όχι μόνο δεν υπάρχει υπονόμευση εκ μέρους μου και εκ μέρους της παράταξης μου , αλλά σίγουρα υπάρχει μια εκκωφαντική σιωπή , συναίνεση και ολοκληρωτική ψήφιση , από όλους μας για την οποία καθημερινά αναρωτιέμαι , αν κάνουμε το σωστό ή όχι . Καταθέσαμε με υπευθυνότητα στον δημόσιο διάλογο την ελάχιστη οφειλόμενη ενημέρωση προς τους δημότες μας για το ότι δεν ακολουθούνται σωστές διαδικασίες και την ελάχιστη πολιτική υπενθύμιση μας για την προκλητική ασυνέπεια προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών πράξεων του κ. Διακομιχάλη. Στις ανωτέρω συνεντεύξεις μας είχα πει χαρακτηριστικά : «αυτό το θέμα είναι το τελευταίο που θα σιωπήσουμε γιατί αφορά καθοριστικά την ανάπτυξη της Καλύμνου. Προειδοποιούμε όμως ότι η σιωπή μας αυτή δεν πρέπει να εκληφθεί ως δεδομένη για άλλα θέματα με ίδιες ή και χειρότερες διαδικασίες «σουρωτήρι». Για το θέμα αυτό θα ενημερώσουμε τον Καλυμνιακό Λαό εάν και όταν ολοκληρωθεί το έργο για το οποίο ελπίζουμε να ξεκινήσει το συντομότερο.»

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Εμείς κατασκευάσαμε το έργο πέρυσι και καταφέραμε να ξεκινήσει η προσέγγιση του μεγάλου Blue Star . Όταν δημιουργήθηκε ο πρόβλημα (επισημαίνω : από τις μη νόμιμες προπελιές του πλοίου , όπως και σε όλα τα λιμάνια της Δωδεκανήσου συμβαίνει το ίδιο λόγω αυτής της μη νόμιμης πρακτικής των καπετάνιων για λόγους συντόμευσης των ταξιδιών) φροντίσαμε και έγινε (

Την παραδώσαμε εντός του Δεκεμβρίου 2010) μελέτη και αδειοδότηση του έργου με Π/Υ έργου περίπου 80 με 100.000 ευρώ που μετά άλλαξε από τον Διακομιχάλη και έγινε 360.000 ευρώ με νέα μελέτη και είσοδο στο σημερινό αδιέξοδο.....

ΠΟΥ ΕΙΔΕ Ο ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΥΣΣΟ?

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΠΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ "Η ΜΠΑΛΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ" ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΗ ΑΥΤΟΓΚΟΛ

ή απλώς

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΩΠΑΘΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

ή μήπως και τα δύο?

Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ(?)

Γιώργος Ρούσσος

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης στο ΔΣ Καλύμνου

τ. Δήμαρχος Καλυμνίων


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!