Πλήρης σύγχυση , με στόχο το όποιο τηλεοπτικό…πολιτικό όφελος!!!-VIDEO

Μόνο ως πολιτική υποκρισία διανθισμένη με στοιχεία λαϊκισμού μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς, τα λεγόμενα του επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευση και πρωην δημάρχου Καλύμνου κ. Γ. Ρουσσου, σε πρόσφατη του τηλεφωνική παρέμβαση σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, όπου ήταν καλεσμένος ο αντιδήμαρχος επί της καθαριότητας κ. Π .Ζωιδης.

Θέμα της συζήτησης ήταν ο εντοπισμός των αδυναμιών που εκ των πραγμάτων υπάρχουν στον τομεα της καθαριότητας ,και σίγουρα οι προσπάθειες που γίνονται είναι ικανοποιητικές ,δεδομένου της δεινής οικονομικής κατάστασης του Δήμου ,της γενικότερης ύφεσης σε όλη την Ελλάδα, αλλά και την στροφή πολιτικής της σημερινής δημοτικής αρχής να μείνει μακριά από εργολαβίες χωρίς αποτέλεσμα.

Κοντολογίς , ο τ. δήμαρχος στην τηλεφωνική του παρέμβαση όσον αφορά την καθαριότητα ,ζήτησε να του εξηγήσει η ΔΑ. ότι αφού διαθέτει 60.000 ευρώ για το πολιτιστικό πρόγραμμα για το φετινό καλοκαίρι, γιατί δεν προβαίνει στις 15 προσλήψεις , που ενέκρινε το ΥΠ.ΕΣ , έστω και για δυόμιση μήνες , διαπιστώνοντας εκ των προτέρων την ύπαρξη των οικονομικών προφανώς προβλημάτων που υφίσταται!!!

Ενώ στην συνέχεια με ύφος εργατοπατέρα, προτείνε ακόμα και να «σπάσουν» τις συμβάσεις ….

- Επί δικής του θητείας γιατί δεν εφαρμόστηκαν αυτές οι ευρεσιτεχνίες;

- Όταν οι εργολαβίες των τόσων εκατομμυρίων ευρώ ,έδιναν και έπαιρναν ,που ήταν κρυμμένος αυτός ο εργατοπατερικος λόγος –αγωνία;

- Γιατί όταν συζητήθηκε το θέμα του πολιτιστικού προγράμματος σε επίπεδο Δ.Σ ,όχι μόνο δεν ειπώθηκε κανενός είδους τέτοιος προβληματισμός εκ μέρους της παράταξης της οποίας ηγείται , αλλά ο ίδιος περιορίστηκε σε τηλεφωνικές οδηγίες εξ Αθηνών στους δ.σ. της παράταξης του ;

- Επί δικής του θητείας ως δήμαρχος , δεν σημειώθηκε η μεγαλύτερη συρρίκνωση προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής ;

- Γιατί δεν έγιναν προσλήψεις όπου αυτό ήταν δυνατόν ;

- Γιατί επιμελώς ξεχνάει το μεγάλο «φέσι» των τόσων εκατομμυρίων ευρώ που άφησε προίκα στον Δήμο;

Σημειωτέων ότι η σημερινή κατάσταση στην Υ.Κ.(ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ) δεν είναι και η καλύτερη , αφού:

(1) Δεν υπάρχουν πλέον γυναίκες που καθημερινά καθάριζαν τους δρόμους.

(2) Έχει μειωθεί το μόνιμο προσωπικό κατά τρεις (από 38 σε 35) .

(3) Δεν υπάρχει η μεγάλη εργολαβία χιλιάδων ευρώ (250-300.000 ετησίως ).

(4)Οι 15 συμβασιούχοι περίπου που είχαν προσληφθεί αποτελούν παρελθόν από τον Φεβρουάριο .

(5) Το οικονομικό «φιλοδώρημα» στην σημερινή δημοτική αρχή από την προηγούμενη ,ήταν περίπου 250-300.000 ευρώ .

(6) Ο στόλος των οχημάτων της καθαριότητας δεν είναι και ότι καλύτερο,(τουτέστιν καθημερινά λειτουργικά προβλήματα ) και σίγουρα χρειάζεται ανανέωση κ.α.

Με βάση όλα τα παραπάνω θα πρέπει η τοπική κοινωνία να λειτουργήσει με γνώμονα την πραγματικότητα που λέει ότι σήμερα η Υπηρεσία Καθαριότητας λειτουργεί από μόνη της, έχοντας υποστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια μια σημαντική συρρίκνωση, από πλευράς προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής.

Όλα αυτά , κάποιοι «επιτήδειοι» εκτός του ότι τα λησμονούν, υπάρχουν και εκείνοι πού «παίζουν» με την άγνοια του κόσμου που μέσα στην δύσκολη του καθημερινότητα, που ίσως το τελευταίο που τον απασχολεί να είναι αυτό.

Το «στοίχημα» της Δ. Α. που καλείται να προσφέρει υπηρεσίες καθαριότητας στην Κάλυμνο, εκτός των άλλων, είναι να αλλάξει μια υφιστάμενη νοοτροπία, που καλλιεργήθηκε μέσα στα χρόνια και καθιστά δύσκολη την «συνεργασία» των πολιτών, και να πείσει επίσης τους πολίτες ότι η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

- Νικόλας Μακαρούνας


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!