«Επεισοδιακή» αλλά κυρίως εποικοδομητική η παρουσία του Γιώργου Κασσάρα στην Κάλυμνο

Το Σάββατο πρωί επισκέφτηκε την Κάλυμνο ο συμπατριώτης μας Βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Κασσάρας.

Ο Καλύμνιος Βουλευτής, αμέσως μόλις έφτασε με το Καταμαράν, είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλυμνίων Δημήτρη Διακομιχάλη. Οι δύο πολιτικοί είχαν μια ολιγόωρη σύσκεψη στα γραφεία του Δ.Λ.Τ. όπου συζήτησαν σημαντικά θέματα και κυρίως το φλέγον ζήτημα της αποκατάστασης της «σπηλαίωσης» του εξωτερικού «προσωρινού» προβλήτα του λιμανιού.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για τα προβλήματα και τα εμπόδια που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει το έργο και συμφώνησαν για κοινές ενέργειες, ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες.

Στην συνέχεια ο Γ. Κασσάρας, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στον όροφο του Πνευματικού Κέντρου, που διοργάνωσε η Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Καλύμνου.

Με την παρουσία των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο Γ. Κασσάρας δήλωσε εξ’ αρχής διαθέσιμος να συζητήσει το οποιοδήποτε θέμα σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Φυσικά δεν μπορούσε παρά να κυριαρχήσει το πρόσφατα ψηφισμένο από την Βουλή Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε όλη τη χώρα και οι κινητοποιήσεις του κόσμου ενάντια σ’ αυτό ήταν έντονες.

Ο Βουλευτής απάντησε από την πρώτη ερώτηση τίμια και χωρίς υπεκφυγές για την δική του ψήφο, η οποία όπως την χαρακτήρισε ήταν ψήφος συνειδητή απέναντι σε μια πραγματικότητα που θέλει την χώρα είτε να επιλέξει αυτό τον δύσκολο δρόμο, είτε να βρεθεί ενώπιον της σκληρής πραγματικότητας της χρεωκοπίας.

Οι τοποθετήσεις του Γ. Κασσάρα τόσο για τα θέματα της τοπικής πραγματικότητας όσο και για τα εθνικά θέματα ήταν ξεκάθαρες και δεν «χάθηκε» σε περιστροφές με τον «ξύλινο λόγο» της πολιτικής, όπως συνηθίζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, αλλά μίλησε ανοικτά σε μια γλώσσα κατανοητή και ξεκάθαρη.

Η παρουσία των αγανακτισμένων πολιτών στην αίθουσα της συνεντεύξεως, προς στιγμή διατάραξε τα όλο κλίμα, αλλά μετά την ψύχραιμη παρέμβαση του ιδίου του Βουλευτή, το κλίμα επανήλθε και άνοιξε ένας εποικοδομητικός διάλογος μαζί με τους πολίτες.

Σίγουρα η αγανάκτηση και τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης, δεν άφηναν περιθώρια σύγκλισης απόψεων, αλλά ο Γ. Κασσάρας με παρρησία και μέσα σε ένα δημοκρατικό κλίμα, με ευγένεια κάλεσε τους παρευρισκόμενους πολίτες να συμμετάσχουν στον διάλογο και δόθηκε βήμα σε όποιον ήθελε να εκφράσει την όποια άποψη.

Οι απόψεις που ακούστηκαν, κινήθηκαν με το βλέμμα στραμμένο στο μεσοπρόθεσμο που έρχεται να συρρικνώσει σε μεγαλύτερο βαθμό τα ήδη «κουτσουρεμένα» εισοδήματα των πολιτών.

Μετά την συνέντευξη ο Καλύμνιος Βουλευτής, αφού βρέθηκε με πολιτικούς του φίλους, πραγματοποίησε επαφές με παράγοντες του νησιού.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την διοργάνωση του «ΘΕΤΙΣ CUP» αφού αποτελεί ένα, παγκόσμιας εμβέλειας, αθλητικό γεγονός, που προβάλλει την Κάλυμνο, σε εποχές δύσκολες για την τοπική οικονομία και συμβάλλει στην διαφήμιση του νησιού.

Μετά το τέλος των αγώνων, ο Γ. Κασσάρας, συνέχισε τις επαφές και αργά το βράδυ πραγματοποίησαν εκ νέου σύσκεψη με τον Δήμαρχο, ώστε να ολοκληρώσουν την ατζέντα των θεμάτων, τα οποία καλείται ο Βουλευτής να προωθήσει σε κεντρικό επίπεδο.

Ο Δήμαρχος συνέχισε την ενημέρωση του Καλύμνιου Βουλευτή μέχρι αργά το βράδυ και συντόνισαν τις ενέργειές τους, ώστε από κοινού να κινηθούν, σε όποιο επίπεδο χρειαστεί, για να βρεθούν λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα της Καλύμνου.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής ο Γ. Κασσάρας αναχώρησε για την Κω και στην συνέχεια για Ρόδο, όπου θα συνεχίσει τις επαφές του με παράγοντες και φίλους.

"Παλμός του Αιγαίου"ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!