ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΡΟΒΛΗΤΑ: Η εποχή που τα έργα γινόταν με 0% έκπτωση πέρασε ανεπιστρεπτί

Tον λόγο για τον οποίο αναβλήθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (Δ.Λ.Τ) ο διαγωνισμός όσον αφορά   την   αποκατάσταση της σπηλαιωσης του εξωτερικού   μόλου, παρουσίασε στα   τοπικά ΜΜΕ με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ., πλαισιωμένος από τους δ.σ. κ Χρ. Χατζημιχάλη και Γ. Τατση , αλλά και τον ειδικό σύμβουλο κ. Δρ. Ταυλαριο.

Εκτός το θέμα της απόφασης του Δ.Λ.Τ, και την ενημέρωση από τον Δ/ντη των Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Μ. Αλαχουζο όσον αφορά την απογραφη, αίσθηση προκάλεσε η απαράδεκτη αντίδραση του εκπροσώπου της 3Κ κ. Ν. Κρουσκο να διακόψει την συνέντευξη για να υποβάλει τις δικές του  ερωτήσεις, αφού η συνέντευξη τύπου ήταν για τα ΜΜΕ !!!

Αποδεχόμενος την παραίτηση του προέδρου του Δ.Λ.Τ κ. Γ. Γαλημιτακη, την οποία θα καταλάβει ο ίδιος μέχρι ορισμού του νέου προέδρου, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο ιστορικό του διαγωνισμού όπου λόγω του κατ'επειγοντως και ενώ θα μπορούσε να διενεργηθεί ο διαγωνισμός με απευθείας ανάθεση, αντί αυτού προχώρησε σε «άνοιγμα» της διαδικασίας για όσες ενδιαφερόμενες εργοληπτικές εταιρείες προκειμένου να υπάρξει διασφάλιση όλων των προαπαιτουμένων στοιχείων περί  του έργου.

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι  γι αυτό το λόγο μάλιστα η προκυρηξη του έργου εκτός την ανάρτηση της στο «Διαυγεια», δημοσιεύτηκε και σε ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα –Ροδιακη- όπου προκειμένου να διασφαλιστεί η διαδικασία αλλά και η διαφάνεια , ζητήθηκε στον διαγωνισμό να περιλαμβάνονται βασικά στοιχεία όπως :

(α)Εμπειρία σε ανάλογα έργα,(β)Ύπαρξη πλωτών μέσων (γ) Χρόνος εκτέλεσης του έργου,(δ)Ποσοστό έκπτωσης, δηλώνοντας  χαρακτηριστικά ότι « Η εποχή που τα έργα γινόταν με 0% έκπτωση πέρασε ανεπιστρεπτί».

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο Δήμαρχος ,-εκτός των άλλων-  ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι  εξέφρασαν ενδιαφέρον ήδη επτά(7) εργοληπτικές εταιρείες, και χωρίς καν να ανακοινωθούν οι οικονομικές προσφορές , οι εξώδικες παρατηρήσεις  της εργοληπτικής εταιρείας 3Κ, όσον αφορά διαδικαστικές εργασίες , αναδυκνειωντας σαφές προθέσεις που κινούνται σε τυπολατρικές μεθοδολογίες και προκειμένου το έργο στην συνέχεια να βρεθεί αντιμέτωπο με ενστάσεις που θα καθυστερήσουν την υλοποίηση του ,αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.  η αναβολή του θέματος για την επόμενη ημέρα προκειμένου με περιορισμένο αριθμό  εταιρειών   το έργο να γίνει άμεσα, δεδομένου και των πιέσεων που ασκεί η BLUE STAR  ως προς τον προγραμματισμό των πλοίων της .

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος αφού  απάντησε σε ερωτήσεις των  δημοσιογράφων, η απαράδεκτη συμπεριφορά του εκπροσώπου της 3Κ κ. Ν. Κρουσκο,  που σε καμιά περίπτωση δεν σεβάστηκε τις διαδικασίες και δημιούργησε πρόβλημα στην όλη διαδικασία, στιγμάτισε την συνέντευξη και   μάλιστα απευθυνόμενος προς το μέρος του δημάρχου και των πολιτικών παραγόντων «ότι είστε επαγγελματίες ερασιτέχνες»..

Συμπεριφορά η οποία αν και μπορεί να χαρακτηρισθεί ως «υπεράσπιση του εαυτού του με οποίο τρόπο θέλει» όπως δήλωσε δεικτικά , συχρονος αποτελεί τουλάχιστον μέγιστη προσβολή προς την Καλυμνιακη κοινωνία γενικότερα και δηλώνει άμεση παρέμβαση στα της Καλύμνου.

- Νικόλας Μακαρούνας


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!