Η απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιστολή του κυρίου Παντελή Γεωργαντή

Πρόσκληση και στους δυο σπογγαλιευτικούς συλλόγους της Καλύμνου απευθύνει ο πρόεδρος του Δ. Σ Καλύμνου κ. Ν .Γαβαλας , να συμμετάσχουν από κοινού στην επίλυση των προβλημάτων του κλάδου τους , ενώ με αφορμή την πρόσφατη επιστολή διαμαρτυρίας του Αγροτικού Αλιευτικού Συλλόγου Δυτών Σπογγαλιέων  και Οστρακοειδών Επεξεργασίας Σπόγγων Καλύμνου (Α.Α.Σ.Δ.Σ.& Ο.Ε.Σ.Κ) την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της κ.Παντελης Γιωργαντης , δίνει την δική του απάντηση.

Στην απάντηση  του ο πρόεδρος του Δ.Σ., αφήνει αιχμές ότι η επιστολή  εκτός του γεγονότος ότι είναι εντελώς παραταξιακή (αφού ως γνωστόν ο κ. Γιωργαντης υπήρξε δις υποψήφιος δ. σ. με την παράταξη του κ .Ρούσσου), αυτή κινείται   στο παιχνίδι διαδοχής μεταξύ των «δελφίνων» της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας , και είναι άνευ ουσίας ενώ  ο στόχος της είναι ξεκάθαρος.

Επίσης κάνει λόγο και για μηδαμινή ενημέρωση του συνόλου των μελών του Δ.Σ του συλλόγου των σπογγαλιέων, και αποτελεί «παραταξιακή πρωτοβουλία» του κ.ΓΙΩΡΓΑΝΤΗ

Επιπλέον ,ο κ. Γαβαλας αναφέρετε και στο θέμα της Σχολής Δυτών, το οποίο βρίσκεται σε επίπεδο επαφών και χρειάζεται έτσι κι αλλιώς  η δημιουργία κοινού μετώπου επίλυσης του θέματος ,μακριά από εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Διαβάστε και την επιστολή που «και καλά» έγραψε ο πρόεδρος του «ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΥΤΩΝ ΣΠΟΓΓΑΛΙΕΩΝ ΚΑΙ ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΩΝ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΠΟΓΓΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ».

Το ύφος της επιστολής καμία απολύτως σχέση δεν έχει με το πνεύμα και το χαρακτήρα των ανθρώπων που θεωρητικά αντιπροσωπεύει ο υπογράφον. Όμως, θυμίζει τα γνωστά σε «ύφος» ανακοινωθέν μιας παράταξης για να μην φτάσουμε στο σημείο να πούμε ότι ακόμα και με σχετική ασφάλεια μπορεί να ταυτιστεί και με συγκεκριμένο «συντάκτη»!

Η επιστολή του Παντελή Γεωργαντή

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΥΤΩΝ ΣΠΟΓΓΑΛΙΕΩΝ ΚΑΙ ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΩΝ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΠΟΓΓΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΡ. ΑΠΟΦ. ΠΡΩΤ. ΚΩ 86/1998
ΚΑΛΥΜΝΟΣ 16/5/2011 Α.Π. 1286/16-5-2011

ΠΡΟΣ:Τ0 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ.

ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Κο ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ ΔΗΜ.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κο ΓΑΒΑΛΑ ΝΙΚΟΛΑ

ΚΟΙΝ. ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ»

Αγαπητοί κύριοι, αυτή μας η διαμαρτυρία να διαβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε το Σάββατο 14.5.2011, στην αίθουσα συνεδριάσεων, στον όροφο του πνευματικού κέντρου και ώρα 7μ.μ. μείναμε άφωνοι με έλα όσα ακούστηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, στο στάδιο των ερωτήσεων, και μας αφορούν άμεσα.
Σε ερώτηση δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης προς τον Δήμαρχο‚ που έλεγε: «Γιατί κ. δήμαρχε δεν καλέσατε το σωματείο σφουγγαράδων στην εκδήλωση που διοργανώσατε ως Δήμος με θέμα τον αποχαιρετισμό των σφουγγαράδων;»
ο δήμαρχος απάντησε: «Δεν έγινε τέτοια εκδήλωση...δεν έχουμε καμιά εμπλοκή... δεν ξέρουμε..»
Τα ίδια επανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τάτσης Ιωάννης υπεύθυνος των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου.
Και τότε συνέβη το απίστευτο. Παρουσιάστηκε και διαβάστηκε από την αντιπολίτευση η με αριθ. 87/2011 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου από το πρακτικό 17-19/4/20011 με φερόμενο εισηγητή το δημοτικό σύμβουλο κ. Τάτση Ιωάννη που λέει «Εισηγούμενος το θέμα ο κ Τάτσης έθεσε υπόψη του Σώματος ότι κάθε χρόνο την ημέρα του Πάσχα οι σφουγγαράδες του νησιού μας κάνουν τον καθιερωμένα αγιασμό για να αναχωρήσουν για το μεγάλο ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό τους ταξίδι. Η μέρα του Πάσχα είναι το όριο. Αφού νηστέψουν και μεταλάβουν, αφού γιορτάσουν την Ανάσταση με τις οικογένειες τους ετοιμάζουν τα καΐκια τους για την αναχώρηση. Στα παλιά χρόνια γινόταν ένας τελευταίος χορός την ημέρα του Πάσχα, ο χορός του αποχαιρετισμού.. Εκεί οι μάνες αποχαιρετούσαν τα παιδιά τους και τους άντρες τους, οι γυναίκες τους συζύγους τους και τα παιδιά τον πατέρα τους.
Σε ανάμνηση αυτής της ημέρας, αυτών των εθίμων, ο Δήμος μας κάθε χρόνο διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων, για να τιμήσει αυτούς που με τη ζωή τους και τον αγώνα ανάστησαν το νησί μας το έκαναν γνωστό στα πέρατα του κόσμου, ως το νησί των σφουγγαράδων.
Η γιορτή αυτή έχει γίνει πλέον θεσμός στο νησί μας και κάθε χρόνο συρρέουν πλήθος επισκεπτών και τηλεοπτικών συνεργείων από την Ελλάδα , αλλά και το εξωτερικό, προκειμένου να ζήσουν υπό κοντά την ιδιαιτερότητα του «καλύμνικου Πάσχα».
Οι εορταστικές αυτές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:'
Ι. Παράθεση εορταστικού γεύματος με το παραδοσιακό «μουούρι», αυγά, τσουρέκια, κουλουράκια, κρασί και ανα ψυκτικά.
2. Παραδοσιακή μουσική από λαϊκούς οργανοπαίκτες.
Θεωρούμε ότι είναι χρέος των Καλύμνιων να συμμετάσχουν όλοι σ' αυτήν την μοναδική για όλη την Ελλάδα γιορτή. Γιορτή που εκφράζει τον αγώνα του ανθρώπου να επιβιώσει και στις πιο δύσκολες και απάνθρωπες συνθήκες».

Οι δαπάνες έχουν γενικό σύνολο «8.090,00 ευρώ».18-5-2011_3-00-49__copy
Ο φερόμενος ως εισηγητής του θέματος κ Τάτσης διαμαρτύρεται λέγοντας ότι ουδέποτε εισηγήθηκε κάτι τέτοιο, και ότι αυτό είναι «πλαστογραφία».

Κύριε Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε ταν Δημοτικού Συμβουλίου,
Μπορείτε να παίρνετε αποφάσεις μαϊμού ή πλαστές ή αληθινές, αυτά είναι θέματα που θα ασχοληθούν αυτοί που τα ξέρουν. Δεν έχετε όμως κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιείτε με τέτοιο τρόπο το όνομα των σφουγγαράδων. για να κάνετε τις δικιές σας δουλειές. Γράψατε και απόφαση δημάρχου (133/21-4-2011) ότι καταναλώθηκαν 200 κιλά κρέας για την γιορτή-φάντασμα των σφουγγαράδων. ΝΤΡΟΠΗ!!! Μόνο αυτό σας λέμε. Και κάτι ακόμα να ξέρετε. Οι σφουγγαράδες είναι πολύ υπερήφανοι και αξιοπρεπείς.

Ο πρόεδρος

Γεωργαντής Παντελής


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!