ΔΗΜ.ΣΥΜΒ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ: «Η ΑΝΕΚ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ –ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΑΠΟ ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ»

Μπορεί η ομοφωνία των τριών  (3)θεμάτων στην συνεδρίαση του Δ.Σ. να περιλαμβάνεται στα θετικά της σύγκλισης , αλλά το κυριότερο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν η ΑΝΕΚ,  στην οποία εστιάστηκε το μεγαλύτερο μέρος, με την μείζων αντιπολίτευση όμως να μην δίνει καμία απάντηση...

 

Εκτός την στάση της απελθούσας Δημοτικής Αρχής ,να μην δώσει καμία απάντηση όσον αφορά (α)  την γενικότερη διαχείριση στην ΑΝΕΚ  που  είδαν το φως της δημοσιότητας τόσο με τις μηχανές όσο και με τις επιταγές των κλεμμένων μπλοκ σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου ,και η (β) ένταση που προκλήθηκε μεταξύ του επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης με τον Δ/ντη των Διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου και για χρόνια νομαρχιακό σύμβουλο κ. Μιχάλη Αλαχουζο, συνθέτουν το « τοπίο  ενδιαφέροντος» της συνεδρίασης.

Η επιμονή της μείζονος μειοψηφίας να μην δώσει απαντήσεις ,ακόμα και σε επίπεδο Δημοτικό συμβουλίου που αποτελεί το  ύψιστο δημοκρατικού όργανο ενός τόπου , τηρώντας σιγή ασυρμάτου  για το θέμα των επιταγών από το κλεμμένο μπλοκ ύψους 350.000 ευρώ ,και   για ποιο η ΑΝΕΚ  για παράδειγμα , άφησε το χρέος του συγκεκριμένου οφειλέτη να ανέλθει  σε τέτοιο υψηλό  μέγεθος  δημιουργεί αυτονόητα πολλά ερωτηματικά ,και είναι αξιοπερίεργο κατά πόσο με αυτήν την τακτική που επιλεγεί  η μείζων μειοψηφία,  διασφαλίζεται η  ευρύτερη εικόνα της εταιρείας,

Το Δημοτικό Συμβούλιο που αποτελεί έκφραση του Καλυμνιακου λαού ,δεν δικαιούται να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει και πρέπει να αναμένει  την γενική συνέλευση η' όλα θα πρέπει να  συμβαδίζουν με την  όποια επικοινωνιακή πολιτική;

Συμπληρώνοντας το τοπίο μερικών  ερωτηματικών που προκύπτουν από  αυτή την στάση της απελθούσας δημοτικής αρχής, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι για το θέμα των μηχανών του Ν.Καλυμνος  που εντάσσεται   στην ιδία πρακτική , παρόλα αυτά δόθηκε έστω συνέντευξη τύπου , για το θέμα των επιταγών , η σιγή επί της ουσίας του θέματος παραμένει ως η μοναδική απάντηση, και αυτό σίγουρα δεν διασφαλίζει το όποιο συμφέρον της εταιρείας του Δήμου Καλυμνιων , αφού έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα την  δημιουργία γκρίζου τοπίου.

Στα πλαίσια της  εισήγησης του Δημάρχου για το  θέμα «Ορισμός εκπροσώπων Δήμου Καλυμνίων για τη Γενική Συνέλευση Μετόχων της ΑΝΕΚ σύμφωνα με το άρθρο 12 του καταστατικού της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Καλύμνου» , ενημέρωσε το σώμα για τις πρόσφατες  εξελίξεις τόσο από για το θέμα των επιταγών του κλεμμένου μπλοκ, όσο και για τις μηχανές του Ν. Κάλυμνος ,και αιτιολογώντας τον λόγο για τον οποίο καθυστέρησε  να ξεκινήσουν  οι διαδικασίες παραλαβής της διοίκησης , επισήμανε το γεγονός των εξώδικων επιστολών που απέστειλε για άμεση σύγκλιση γενικής συνέλευσης των μετόχων ,στην οποία  το μόνο που εισέπραξε από το διοικητικό συμβούλιο ήταν  εξώδικη επιστολή που του «ζηταει και τα ρέστα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Αναφερόμενος στο θέμα των μηχανών στο Ν. Κάλυμνος ,εκτός των άλλων επισήμανε το γεγονός ότι στην προσπάθεια του να ενημερωθεί περισσότερο ,βρέθηκε στα χέρια του επιστολή της εταιρείας ΒΑΡΤΖΙΛΑΡ, που μεταξύ των άλλων σημειώνει ότι εάν δεν προκύψει πρόβλημα δικό της για τις βλάβες των μηχανών,  θα κινηθεί νομικά , δείγμα « της μυστικοπάθειας και τις σκοπιμότητας να κινούνται όλα εν κρυπτω» όπως δήλωσε ο κ.Διακομιχαλης.

Επιπλέον ο κ Διακομιχαλης ανέφερε και το συμβάν της απομάκρυνσης ενός μηχανικού του Ν.Καλυμνος ,έξι μήνες αργότερα μετα από τις επισημάνσεις του για προβλήματα στην μηχανή .

Εντύπωση έκανε επίσης και η δήλωση του επικεφαλή της ελάσσονος μειοψηφίας κ.Γαλουζη  για το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα ο εμπλεκόμενος ταξιδιωτικός πράκτορας συνεχίζει να εκπροσωπεί την ΑΝΕΚ, ζητώντας επίμονα τόσο από τον κ. Ρούσσο όσο και από τον κ. Λελεκη να ενημερώσουν το σώμα για τα πεπραγμένα της εταιρείας του Δήμου, και κατά πόσο αυτή η στάση διασφαλίζει τα συμφέροντα της .

Στην ολιγόλεπτη του τοποθέτηση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ρούσσος, δήλωσε πως στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης όπου θα παραδοθεί η διοίκηση της εταιρείας, που θα είναι ανοικτή σε όλους και  θα ειπωθούν όλα .

Για  ανακολουθία  κατηγόρησε τον τ. Δήμαρχο ο κ.Διακομιχαλης, θυμίζοντας ότι στην προτελευταία γενική συνέλευση απαγόρευσαν την συμμετοχή των μετόχων, ενώ στην συνέχεια ο κ. Γαλουζης χαρακτήρισε την στάση της μείζονος μειοψηφίας ως «Σιωπή των Αμνών»  στην επιμονή της να μην ενημερώνει τον Καλυμνιακο λαό, ενώ ο κ.Λελεκης ζήτησε  πως μετα την Γενική συνέλευση ( περίπου σ' έναν μήνα) να συγκληθεί το Δ.Σ με μοναδικό θέμα την ΑΝΕΚ.

« Βάλτε τα χρήματα πίσω στο συρτάρι και μετα να μιλάτε ,είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι το μεδούλι» ,ήταν μερικές από τις εκφράσεις του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γαβαλα, κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του.

-Νικόλας Μακαρούνας


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!