ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ - «ΒΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ …»

Ο τ. Δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος θα είναι τελικά σύμβουλος του Υφυπουργού Γ. Νικητιάδη και θα αποσπαστεί στο γραφείο του υπουργού, σύμφωνα με την κοινή απόφαση του ΥΠ. ΠΟΛ. & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ και του ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ. Η απόφαση έχει ως εξής:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ(6)

Με την 4271/22−03−2011 κοινή απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού και της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η οποία εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 63/2005 άρθρα 55, 56 και 57 αποσπάται στο Πολιτικό Γραφείο του Υφυπουρ−γού Πολιτισμού και Τουρισμού ο Ρούσσος Γεώργιος του Αναστασίου, (Α.Δ.Τ. Σ 832360) μόνιμος υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του κλάδου ΠΕ 19/Πληροφορικής.Ο ανωτέρω υπάλληλος με δήλωσή του έχει επιλέξει τον φορέα ως προς την μισθοδοσία του. Η απόσπαση λήγει με την κατά οποιαδήποτε τρόπο λήξη της θητείας του Υφυπουργού. (Αριθμ. βεβ. ΥΔΕ Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρι−σμού 408/22.03.2011).

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ «ΤΕΩΣ»;

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το "τι μέλλει γενέσθαι"  μετά από αυτή την εξέλιξη, σε σχέση με την θέση του πρώην Δημάρχου ως αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. του Δήμου Καλυμνίων, ούτε για την θέση του ως αρχηγού της παράταξής του και για το αν έχουν γίνει διεργασίες για τυχόν διαδοχή του.

Το πιο πιθανό είναι να υπάρξουν διαδικασίες για την ανάδειξη αρχηγού στην παράταξη «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», αφού η νέα θέση του κ. Ρούσσου, λογικά δεν θα του επιτρέπει να εκτελεί τα καθήκοντά του. Βέβαια τίποτα δεν είναι σίγουρο και οι όποιες αναφορές μπορούν να σταθούν μόνο στο επίπεδο των εικασιών.

Αν υπάρξει θέμα διαδοχής του τ. Δημάρχου στην παράταξη, τότε οι «δελφίνοι» είναι μετρημένοι και μάλιστα από κάποιους έχει ήδη εκδηλωθεί η επιθυμία να διεκδικήσουν την αρχηγία στην παράταξη της μειοψηφίας.

Τα ονόματα που «παίζουν» για ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι καταρχάς αυτό του ενός εκ των πρώην αντιδημάρχων, που ήδη εκτελεί χρέη αντικαταστάτη του Γ. Ρούσσου, όταν αυτός δεν παρίσταται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., σημαίνον στέλεχος της προηγούμενης Δημαρχίας και στενότατος συνεργάτης του κ. Ρούσσου.  Βασικό επίσης διεκδικητή φέρουν οι πληροφορίες ένα  νεώτερο,  εκ των σημερινών δ.σ. της παράταξης, ο οποίος έχει μπει «δυναμικά» στα δημοτικά πράγματα, με έντονη παρουσία τόσο στις συνεδριάσεις του ΔΣ, όσο και στα ΜΜΕ και παρουσιάζεται να είναι μάλιστα και της «σκληρής Ρουσσικής γραμμής». Φυσικά είναι νέος, τόσο ηλικιακά όσο και πολιτικά και η όποια προσπάθειά του να διεκδικήσει μια θέση σε τυχόν διαδικασίες διαδοχής, θα εξαρτηθεί από τις σχέσεις που έχει αναπτύξει μέσα στην παράταξη και τις συμμαχίες που έχει συνάψει με διάφορα στελέχη της. Βέβαια «παίζει» και το όνομα συμβούλου, με πολύ μεγάλο αριθμό ψήφων,  ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε τις βλέψεις του. Όμως οι όποιες βλέψεις του, προσκρούουν στις επιλογές της «σκληρής ομάδας» της παράταξης Ρούσσου, με τους οποίους ο εν λόγω σύμβουλος δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων. Αν οι επιλογές «των σκληρών» είναι αντίθετες προς τις δικές του,  σίγουρα η πορεία του προς την αρχηγία, αν τελικά προκύψει τέτοιο θέμα,  θα είναι πολύ δύσκολη.

Φυσικά,  αν δρομολογηθούν κάποιες εξελίξεις, τον καθοριστικό ρόλο στην επιλογή αρχηγού, θα παίξει η ομάδα του λεγόμενου «σκληρού πυρήνα» της παράταξης. Έχουν δείξει κατά καιρούς ότι «έχουν το πάνω χέρι» στις εσωτερικές διεργασίες και επιλογές της παράταξης, με πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα την εκλογή του κ. Σ. Ζερβού στην θέση του Προέδρου του ΔΣ, κατά την δεύτερη περίοδο της Δημαρχίας Ρούσσου (2006), όταν «παραγκωνίστηκαν» οι δύο οδοντίατροι, που ήταν και οι  βασικοί διεκδικητές. Η επιλογή τελικά που επικράτησε τότε,  ήταν εκείνη των «σκληρών»,  που είχαν επιλέξει τον κ. Σ. Ζερβό, στην θέση του Προέδρου.

«ΒΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ...»

Είναι δύσκολο να μην σχολιάσει κανείς το γεγονός αυτό και από μια άλλη σκοπιά, αυτή που αφορά τις σχέσεις του κ. Ρούσσου με τον Υφυπουργό κ. Γ. Νικητιάδη. Τα τελευταία χρόνια και μάλιστα λόγω των «στενών» πολιτικών σχέσεων του τελευταίου με τον Γιάννη Γαλουζή, ο πρώην Δήμαρχος δεν έχανε ευκαιρία να κριτικάρει αυτή την σχέση και να είναι «απέναντι» στον υφυπουργό. Ακόμη είναι νωπές στην μνήμη μας οι αποστροφές του κ. Ρούσσου, όταν στην πλατεία αποκαλούσε τον κ. Γ. Νικητιάδη «πατερούλη» και αναφέρονταν σε «ξένα προς την Κάλυμνο συμφέροντα», εννοώντας τον υφυπουργό. Τώρα όμως βλέπουμε να αλλάζουν τα δεδομένα και να διαμορφώνονται άλλες «ισορροπίες» στο τοπικό πολιτικό σκηνικό. Αυτά βέβαια δεν μας αφήνουν έκπληκτους, αφού η πολιτική μας έχει δείξει ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν και οι όποιες ανατροπές είναι πιθανές.

- Παλμός του Αιγαίου

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Σχολιασμός  της "Φωνής του Καλύμνιου" πάνω στο θέμα ...

Να γιατί δεν πάμε μπροστά. 

Όλοι μάθαμε για το αίσιο τέλος του "προξενιού" του Τέως δημάρχου Κυρίου Ρούσσου με τον υφυπουργό πολιτισμού και τουρισμού κυρίου Νικητιάδη. Οπότε λίαν συντόμως ο Τέως μας την κάνει εις τας Αθήνας. Εδώ όμως προκύπτουν κάποια ερωτήματα που γεννήθηκαν από γεγονότα του τελευταίου καιρού.

Δηλ. πως ένας υφυπουργός δίνει μια τέτοια θέση όπως του Συμβούλου στα τουριστικά θέματα για τα Δωδεκάνησα σε έναν άνθρωπο που καταψηφίστηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ως ακατάλληλος να διαχειριστεί σημαντικά τέτοια σοβαρά θέματα όπως τον τουρισμό; Τώρα έγινε και ειδικός σε Δωδεκανησιακό επίπεδο στον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού; Άλλωστε υπάρχουν άνθρωποι που αποδεδειγμένα πρόσφεραν σημαντικό έργο στα νησιά τους και μένουν ανεκμετάλλευτοι.

Πως είναι δυνατόν ο συγκεκριμένος υφυπουργός να δέχεται στο γραφείο του σαν συνεργάτη του έναν άνθρωπο που καθ 'όλη την προεκλογική περίοδο σε συγκεντρώσεις του τον αποκαλούσε με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς όπως "μπάρμπα" επειδή είχε σχέση με μια συγκεκριμένη παράταξη και διάφορα άλλα;

Ο συγκεκριμένος υπουργός τόσα έχει τάξει για την Κάλυμνο σε θέματα πολιτισμού όπως για το Κάστρο Χώρας αλλά ακόμα δεν έκανε τίποτα. Αν αυτό είναι άλλοθι για να κατευνάσει εμάς τους Καλύμνιους τι να πούμε, Λίγη "πολιτική" τσίπα δεν βλάπτει.
Τελικά στην Ελλάδα δυστυχώς οι πολιτικοί κάνουν όλη την ζημιά με τις επιλογές προσώπων που κάνουν.
Όσο για την συγκεκριμένη επιλογή ... ας μην χαρακτηριστεί καλύτερα.

ΥΓ.
Κάποιοι άλλοι συνάδελφοι υπουργοί του κυρίου Νικητιάδη κάτι μας έλεγαν αυτές τις μέρες για τις μετατάξεις καθηγητών και ότι πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτό το φαινόμενο. Μάλλον δεν ισχύει αυτό για την δική μας Περιφέρεια. Η ήπως τα "κομματικά παιδάκια" είναι υπεράνω ;;

- Φωνή του Καλύμνιου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!