ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΕΣ « Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ»

Την δική της απάντηση για το θέμα των μηχανών του Ν. Κάλυμνος έδωσε μέσω συνέντευξης τύπου το Δ. Σ. της ΑΝΕΚ , παρουσία του τέως Δημάρχου κ.Ρουσσου που συντόνιζε την όλη συνέντευξη, ενώ την ενημέρωση των δημοσιογράφων συμπλήρωσαν ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ κ Μιχ.Λελεκης ,   ο αντ/δρος κ. Αγ. Σκουμπουρδής, ο  τεχνικός σ/λος κ. Β. Ψαρομπάς  , ο νομικός σ/λος της ΑΝΕΚ κ. Δ. Καρδούλιας, και ο  κ. Γιάννη Χριστόπουλος, εκπρόσωπος της προμηθεύτριας εταιρίας ΒΑΡΤΣΙΛΑΡ .

Αίσθηση επίσης προκάλεσε το γεγονός της αποχώρησης του Δημάρχου κ.Διακομιχαλη από την αίθουσα της συνέντευξης τύπου, επειδή δεν του δόθηκε το δικαίωμα από τον τ. Δήμαρχο κ. Ρούσσο, να κάνει τις δικες του παρατηρήσεις , πριν την έναρξη της συνέντευξης.

Πρώτος μίλησε ο τ. δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι το θέμα των μηχανών του Ν Κάλυμνος χαρακτηρίστηκε από μια παραφιλολογία εκ μέρους κυρίως της δημοτικής αρχής, αναλαμβάνοντας την ακούσια συμμετοχή –όπως δήλωσε ο ίδιος  - ως προς την διατήρηση της , χωρίς όμως να οφείλεται στην απελθούσα δημοτική αρχή η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος.

Ο  αντ/δρος κ. Αγ. Σκουμπουρδής δήλωσε πως αισθανόμαστε δικαιωμένοι από την επιλογή της εταιρείας, αλλά και το γεγονός ότι το Δ.Σ.  έκανε ότι ήταν δυνατόν να διασφαλίσει τα συμφέροντα της  ΑΝΕΚ , τόσο ως προς τις μηχανές όσο και ως προς τα δρομολόγια του Κάλυμνος, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι σύντομες τοποθετήσεις  τόσο του  τεχνικού  σ/λου  κ. Β. Ψαρομπά  , όσο και του ο νομικού σ/λος της ΑΝΕΚ κ. Δ. Καρδούλιας.

Στη  συνέχεια ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ Μιχ. Λελέκης  αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό του προβλήματος επισημαίνοντας πέραν των άλλων το γεγονός ότι μετα από δικες του υποδείξεις εντοπίστηκε το πρόβλημα στις μηχανές , σε συνέχεια διαφόρων έγγραφων αναφορών προς την  ΒΑΡΤΣΙΛΑΡ .

Ο κ. Χριστόπουλος εκπροσωπώντας την  ΒΑΡΤΣΙΛΑΡ , εκτός των άλλων, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι  η προμηθεύτρια εταιρία εξέτασε, τελικά, τις βλάβες των μηχανών έξω από τα χρονικά όρια της σύμβασης που έχει υπογράψει με  την ΑΝΕΚ, στα πλαίσια της διατήρησης της  ποιότητας του ονόματος της. ενώ είπε ότι Η ΒΑΡΤΣΙΛΑΡ κατασκευάζει τα μέρη των μηχανών  στην Ολλανδία, το μέρος της μηχανικών συναρμολογήσεων εκτελούνται στην Κίνα, ενώ τα ανταλλακτικά είναι Γερμανικής προελεύσεως.

Στην συνέχεια ερωτήσεις,  περισσότερο επί τεχνικών  θεμάτων έκαναν οι κύριοι Κουρουνης Μανώλης και Σάκης Τηλιακος.

Σε γενικές γραμμές τα συμπεράσματα που βγήκαν από την συνέντευξη τύπου , και σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν είναι :

(1)    Η επισκευή των μηχανών ύψους  400.000€, είναι εξ ολοκλήρου πληρωμένη από την ΒΑΡΤΣΙΛΑΡ ,σύμφωνα ΚΑΙ με τις συμβατικές της υποχρεώσεις,  και η εκ νέου χρονική εγγύηση κυμαίνεται στους έξι μήνες .

(2)Το Ν. Κάλυμνος θα επιστρέψει στην Κάλυμνο γύρω στο Πάσχα.

(3) Η διοίκηση της ΑΝΕΚ θα παραχωρηθεί στην δημοτική αρχή όπως προβλέπουν οι καταστατικές διαδικασίες.

( 4) Οι παλιές μηχανές του Ν. Κάλυμνος βρίσκονται σε αποθηκευτικό χώρο του Δήμου στις Τεχνικές Υπηρεσίες.

 

- Νικόλας Μακαρούνας


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!