Δ.Σ ΚΑΛΥΜΝΟΥ: «ΛΕΥΚΟ» ΑΠΟ ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Παρόλη την ιδιαίτερη χαλαρότητα κάτω υπό την  οποία συνεδρίασε το Δ.Σ  της 2ας Απριλίου , αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο να  υπάρξει ουσιαστική συζήτηση σε ήρεμο και πολιτικό κλίμα , χωρίς καμία ιδιαίτερη ένταση.

 

Στα  δώδεκα (12)  θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήρθε να προστεθεί εκτός ημερήσιας διάταξης και το θέμα της εκμίσθωσης δυο(2) γερανοφόρων οχημάτων για την αποκομιδή των απορριμμάτων  για ένα χρόνο, μετα από εισήγηση της υπηρεσίας καθαριότητας , που ψηφίστηκε  τελικά κατά πλειοψηφία αφού η ελάσσων  μειοψηφία δεν το ψήφισε.

Στα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης ,το θέμα που «πρωταγωνίστησε» ήταν αυτό της Διοργάνωσης του 5ου Αναρριχητικού φεστιβάλ ,που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 18 εως 22 Μάιου , όπου η μείζονος μειοψηφία  καταψήφισε , αφού προτίμησε τελικά  να ψηφίσει  λευκό.

Στην εισήγηση του θέματος από τον πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού κ. Γ. Κοπανεζο, δόθηκε μεγάλη έμφαση στην από κοινού προσπάθεια όλων των τουριστικών φορέων, αλλά και το μειωμένο  κόστος της διοργάνωσης που για πρώτη φορά κυμαίνεται γύρω στις 10.000 ευρώ ,σε σχέση με τις 65.000 ευρώ που χρειάζονταν τα προηγούμενα χρόνια, βρίσκοντας παράλληλα  σύμφωνη και την ελάσσων μειοψηφία.

Η βάση  στην οποία κινήθηκε  η μείζονος μειοψηφία και εν τέλει καταψήφισε την διοργάνωση  , είναι το γεγονός ότι το αναρριχητικό φεστιβάλ δεν πρέπει να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, δεδομένο ότι η Κάλυμνος βρίσκεται ήδη στην κορυφή της παγκόσμιας αναρρίχησης, και θα πρέπει να υπάρξει προστασία  ως προς την διατήρηση αυτής της εικόνας., ενώ εντύπωση έκανε η αναφορά της μηδενικής σχεδόν συμμετοχής εκπροσώπου της μείζονος μειοψηφίας, σε συνεδρίασης της Καλλικρατικης και διευρυμένης πλέον Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού...

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της 2ας Απριλίου , τα θέματα που ψηφίστηκαν ομόφωνα είναι

-          Συμμετοχή του Δήμου στην Πρόσκληση με Αριθμό Πρωτ. 457/21-03-2011 για τη δράση με τίτλο «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ' οίκον υπηρεσιών των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχολήσεις».

-          Αποδοχή συμβάσεων μίσθωσης ακινήτων που αφορούν Υπηρεσία και σχολεία που μεταφέρθηκαν στο Δήμο Καλυμνίων, σύμφωνα με το Ν.3852/2010 .

-          Κατανομή λειτουργικών δαπανών στα σχολεία (1η δόση) .

-           Ορισμός νέων εκπροσώπων στην Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος LEADER Αλιείας της ΑΝΔΩ.

-          Αποδοχή συμβάσεων μίσθωσης ακινήτων που αφορούν Υπηρεσία και σχολεία που μεταφέρθηκαν στο Δήμο Καλυμνίων, σύμφωνα με το Ν.3852/2010.

-          Αποδοχή χρημάτων.

-          Ορισμός Διευθυντή Ναυτικού – Σπογγαλιευτικού Μουσείου Καλύμνου.

-          Συγκέντρωση, συντήρηση και έκθεση του Αρχείου Εκπαιδευτικής Ιστορίας Καλύμνου.

-          Δημιουργία Τοπικού Ιστορικού Αρχείου.

Αναβολή του θέματος υπήρξε στο θέμα «Εξέταση αιτήματος Γηροκομείου», ενώ κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν  η « Διοργάνωση 5ου Αναρριχητικού Φεστιβάλ Καλύμνου» η «Έγκριση απόφασης Δ.Σ. Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου που αφορά στην έγκριση 1ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011» μόνο από τον κ. Λελεκη ,και το θέμα της «Επικαιροποίησης του  Κανονισμού Καθαριότητας» που εισηγήθηκε ο αντ/ρχος κ. Παντελής Ζωιδης .

 

- Νικόλας Μακαρούνας


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!