ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ : «ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥ Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ»

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν από τους τελευταίους χειρισμούς της διοίκησης της ΑΝΕΚ  ,που ακόμα δεν έχει παραδοθεί στην Νέα Δημοτική Αρχή, αφού εκτός του θέματος των επιταγών ύψους 350.000 ευρώ από καρνέ επιταγών που είχε κλαπεί , ένα άλλο μεγάλο θέμα αυτών των δυο μηχανών που είχαν εγκατασταθεί πριν από 2 χρόνια στο Νήσος Κάλυμνος το κόστος των οποίων  ανήλθε στις 450.000€, έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετα και τις επίσημες  δηλώσεις του  Δημάρχου Καλυμνιων κ. Δημήτρη Διακομιχαλη ,σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων τοπικής εφημερίδας.

 

Αρνείται η υπεύθυνη εταιρεία που εγκατέστησε τις μηχανές  να ενημερώσει τον νέο Δήμαρχο τι ακριβώς συμβαίνει παραπέμποντας τον στην υφιστάμενη διοίκηση η οποία όπως δήλωσε ο δήμαρχος  διακρίνεται από  μια   επιμελημένη  προσπάθεια άρνησης  να χορηγηθούν εγγράφως των όσων συμβαίνουν στις μηχανές του Κάλυμνος».

Επίσης, ερωτηματικά προκύπτουν από το γεγονός πως η εταιρεία  Vartsila ,αφού έχει εκπνεύσει η περίοδος της εγγύησης προτίθεται να  τοποθετήσει στο Ν. Κάλυμνος εντελώς δωρεάν 2  νέες μηχανές;

Ιδιαίτερη αίσθηση δημιουργεί το γεγονός ότι όπως δήλωσε ο κ Διακομιχαλης επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που υπήρχαν την περίοδο της εγκατάστασης των μηχανών που έκαναν λόγο για κινέζικης προελεύσεως μηχανών  ενώ τώρα θα τοποθετηθούν εκ νέου μηχανές γερμανικής προελεύσεως....

Επιπλέον όπως δήλωσε ο κ.Διακομιχαλης  θα τοποθετηθούν ειδικοί πραγματογνώμονες για το θέμα των μηχανών του Κάλυμνος , επαναλαμβάνοντας ακόμα μια φορά ότι « το μαχαίρι θα μπει μέχρι το κόκαλο», αλλά και το γεγονός ότι θα γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της ΑΝΕΚ.

Συγκριμένα, «Μηδενική» χαρακτήρισε την επίσημη ενημέρωση που υπάρχει  σε σχέση με το πρόβλημα που έχει εντοπιστεί τελευταία στις μηχανές του Νήσος Κάλυμνος, , αφού «ουδείς μπαίνει  τον κόπο να ενημερώσει τον Δήμαρχο για το τι συμβαίνει στο Κάλυμνος και γενικά στην εταιρεία, και αναγκαζόμαστε να ζητάμε  ενημέρωση μέσω άλλων διαύλων επικοινωνίας » όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην προσπάθεια του να επικοινωνήσει με τον γενικό  αντιπρόσωπο της εταιρείας Vartsila , όπως δήλωσε ο Δήμαρχος,  έμεινε έκπληκτος  όπου δεν ήταν  ξεκάθαρος για τον εντοπισμό του προβλήματος των μηχανών,  αφού την στην αρχή του δήλωσε πως το πρόβλημα εντοπίζεται στην αριστερή  μηχανή, στην συνέχεια του δήλωσε πως πρόεκυψε πρόβλημα στην ...δεξιά μηχανή(!) που είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν έντονες πλέον ανησυχίες.

Στο αίτημα του Δημάρχου να υπάρξει έγγραφη επίσημη ενημέρωση ,για να είναι γνώστης του μεγέθους του προβλήματος , και αφού μεσολάβησαν αρκετά  αρνητικά  τηλεφωνήματα ,  αναγκάστηκε ο ίδιος, να  καταθέσει αίτηση στην ΑΝΕΚ να του χορηγηθεί  αντίγραφο της ενημέρωσης του γενικού αντιπροσώπου της εταιρείας κ. Χριστόπουλου  προς την εταιρεία, παρόλα αυτά όπως τόνισε ο κ Διακομιχαλης υπάρχει μια «επιμελημένη  προσπάθεια άρνησης  να χορηγηθούν εγγράφως των όσων συμβαίνουν στις μηχανές του Κάλυμνος».

Επιπλέον, ιδιαίτερη  εντύπωση   προκαλεί το γεγονός ότι τόσο ο πρόεδρος όσο και ο νομικός σύμβουλος της  ΑΝΕΚ επισκέφτηκαν εκτάκτως την Αθήνα  χωρίς να προσκληθεί ο νέος Δήμαρχος.

Συνεχίζοντας  ο κ Διακομιχαλης , αναφέρει «ότι μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι μηχανές  που τοποθετήθηκαν πριν από 2 χρόνια ,που στοίχησαν μισό εκατομμύριο ευρώ  και ακόμα τις χρεωστάμε στην τράπεζα χωρίς να έχουν καν πληρωθεί δεκάρα τσακιστή από το κόστος των καινούργιων  μηχανών , πως μπόρεσαν να αστοχήσουν και σήμερα να είμαστε αναγκασμένοι να πρέπει να αλλάξει το κεντρικό μπλοκ και των δυο μηχανών.;»

Ως προς διάφορες φήμες που κυκλοφορούσαν την περίοδο της τοποθέτησης των 2 μηχανών , ο Δήμαρχος δήλωσε πως επιβεβαιώθηκαν οι τότε φήμες , ενώ μεταξύ των άλλων δήλωσε πως «οι μηχανές ήταν κινέζικης προελεύσεως ενώ τώρα θέλουν να τις αντικαταστήσουν με μηχανές γερμανικής προελεύσεως» ενώ καταλήγοντας σχετικά με το θέμα είπε ότι « είναι πολύ παράξενα αυτά τα πράγματα».

Θα  μπουν πραγματογνώμονες για τον γεγονός των μηχανών είπε εκτός των άλλων  ο Δήμαρχος  γιατί εκτός του ότι οι μηχανές αποτελούν περιουσιακά στοιχεία της ΑΝΕΚ και θα πρέπει να παραδοθούν στην εταιρεία, κάποιοι θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις , επίσης θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς και τα χαμένα κέρδη της εταιρείας από τις επιδοτήσεις των ταξιδιών που πραγματοποιεί το Νήσος Κάλυμνος.. που κυμαίνονται στα 300.000 ευρώ.

Αναφορικά με τα χρέη της εταιρείας, ο νέος Δήμαρχος δήλωσε πως έχει στην κατοχή του 8 επιστολές του λογιστή της ΑΝΕΚ , που γνωστοποιούσε στο ΔΣ την οικονομική κατάσταση , επιβαιβεωνωντας τις πρόσφατες πληροφορίες που είχε στην κατοχή του αφήνοντας να εννοηθεί ότι η υφιστάμενη διοίκηση ήταν γνώστης του θέματος εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.

Ως προς την σύγκλιση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλιου για το θέμα της ΑΝΕΚ, ο κ. Διακομιχαλης ανέφερε ότι θα συγκληθεί ,ενώ παράλληλα βρίσκεται σε επαφή με δικηγόρους στην Αθήνα με σκοπό την εύρεση των κατάλληλων χειρισμών έτσι ώστε το ταχύτερο δυνατόν να παραδοθεί η διοίκηση της ΑΝΕΚ στην νέα διοίκηση, αλλά και να  υπάρξει διασφάλιση των  συμφερόντων  της.

- Νικόλας Μακαρούνας


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!