Νουθεσίες και απειλές Λελέκη (!) στο Δήμαρχο

Εξώδικη διαμαρτυρία, του υπό προθεσμία Προέδρου της ΑΝΕΚ, Μ. Λελέκη προς το Δήμαρχο Καλυμνίων Δημήτρη Διακομιχάλη με «νουθεσίες»  και απειλές!

ΦΩΝΑΖΕΙ Ο «ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ» ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ

Για την «ταμπακέρα» των κλεμμένων επιταγών και της οφειλής των 350.000 ευρώ, τσιμουδιά!

Από την εφημερίδα "Νησιωτική Διαδρομή"

«Φωνάζει ο '"παραλήπτης" των κλεμμένων επιταγών για να φοβηθεί ο Νοικοκύρης» που αποτελεί και τον τίτλο του ρεπορτάζ μας ,ταιριάζει απόλυτα στην απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Μιχάλης Λελέκης στο αίτημα του Δημάρχου Καλυμνίων Δημήτρη Διακομιχάλη να πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων , μετά το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε « με τις κλεμμένες επιταγές που πήρε η ΑΝΕΚ από οφειλέτη της.»

Συγκεκριμένα με 10σέλιδη εξώδικη δήλωση, πρόσκληση και διαμαρτυρία ο υπό προθεσμία Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Μιχάλης Λελέκης, απαντά στο αίτημα του Δημάρχου Καλυμνίων Δημήτρη Διακομιχάλη να προχωρήσει η διοίκηση της Εταιρείας σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της. Μία απάντηση με «νουθεσίες» και απειλές , από τον υπό προθεσμία Πρόεδρο της Εταιρείας   κατά του Δημάρχου Καλυμνίων Δημήτρη Διακομιχάλη,  που εκ της θέσεως του εκπροσωπεί το πλειοψηφικό πακέτο της Εταιρείας.

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ

Πριν αναφερθούμε στην εξώδικη απάντηση να κάνουμε μία σύντομη αναδρομή στο όλο θέμα.

1.Στις 26 Φεβρουαρίου 2011 με τίτλο «ΘΑΛΑΣΣΟΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΚ» η «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» φέρνει στο φως της δημοσιότητας αποκαλυπτικά στοιχεία για ένα μεγάλο σκάνδαλο στην ΑΝΕΚ και συγκεκριμένα για κλεμμένες επιταγές ύψους 203.000 ευρώ που πήρε η ΑΝΕΚ έναντι οφειλής από οφειλέτη της.

2. Στις 2 Μαρτίου 2011, ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης σε συνέντευξη τύπου που παραχωρεί επιβεβαιώνει το δημοσίευμα μας, και ζητά από τη Διοίκηση της ΑΝΕΚ μετά απ' αυτές τις αποκαλύψεις την παραίτηση της .

3. Στο φύλλο της εφημερίδας μας της 5ης Μαρτίου 2011, η εφημερίδα μας αποκαλύπτει ότι το συνολικό άνοιγμα του συγκεκριμένου οφειλέτη είναι περίπου 340.000 ευρώ.

4. Στις 11/3/2011 μετά από μία περίεργη και ένοχη σιωπή από πλευράς Διοίκησης  για αυτά που αποκαλύπτονται ότι συμβαίνουν ,ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης ως εκπρόσωπος  εκ της θέσεως του, του πλειοψηφικού πακέτου της ΑΝΕΚ με εξώδικη πρόσκληση ζητά από τον Πρόεδρο της Εταιρείας, την άμεση  σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης προκειμένου να συζητηθούν 3 θέματα:

α. Ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας

β. Ενημέρωση για τις ενέργειες που έγιναν από το Δ.Σ. για να διασφαλιστεί η απόδοση των οφειλομένων χρημάτων προς την εταιρεία από τον κεντρικό πράκτορα

γ. Παραίτηση των μελών του Δ.Σ.

5.Την περασμένη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης παραλαμβάνει μέσω Δικαστικού επιμελητή ,την εξώδικη απάντηση την οποία υπογράφει ο κ.Λελέκης και φέρει  ημερομηνία 15 Μαρτίου 2011.

Η ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Πρόκειται για μία απάντηση  που αποτελεί μνημείο απύθμενης θρασύτητας !!

Ο συντάκτης ή οι συντάκτες αυτού του απαράδεκτου προκλητικού κειμένου, αγνοούν ότι το πλειοψηφικό πακέτο της Ανωνύμου Ναυτιλιακής Εταιρείας Καλύμνου ανήκει στο Δήμο Καλυμνίων και κατ' επέκταση στον Καλυμνιακό λαό και νόμιμος εκπρόσωπος του από 1 Ιανουαρίου 2011, είναι εκ της θέσεως του ,ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης.

Ο σημερινός  Πρόεδρος της Εταιρείας αγνοεί ότι είναι υπό προθεσμία και όφειλε για δεοντολογικούς ,ηθικούς αλλά και ουσιαστικούς λόγους, να υποβάλλει την παραίτηση του, όπως του ζήτησε ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης  μετά  τη δημοσιοποίηση ενός μεγάλου οικονομικού  σκανδάλου που υφίσταται στην Εταιρεία.

Με ανόητα και παιδαριώδη επιχειρήματα, ανάξια  να τύχουν ουσιαστικού σχολιασμού, προσπαθούν οι συντάκτες του εξωδίκου να δικαιολογήσουν την άρνηση τους να προχωρήσουν στη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

Δικαιολογίες ότι η εξώδικη πρόσκληση δεν επιδόθηκε από τον Δικαστικό Επιμελητή στον Πρόεδρο της Εταιρείας αλλά στην υπάλληλο ή ότι αυτή δεν υπογράφεται από  μετόχους, ή ότι η Εταιρεία θα επιβαρυνθεί οικονομικά από μία έκτακτη Γενική Συνέλευση ,  μόνο θυμηδία προκαλούν.

Και δυστυχώς  επιβεβαιώνουν την γενική αίσθηση που υπάρχει στην καλύμνικη κοινωνία, ότι η σημερινή Διοίκηση της Εταιρείας εκτεθειμένη και υπόλογος για το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί στην οικονομική διαχείριση και όχι μόνο,  θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να παρεμποδίσει την ομαλή μεταβίβαση της Εταιρείας  τη νέα Δημοτική αρχή που προέκυψε στις εκλογές της 14 Νοεμβρίου, δημιουργώντας διάφορα προβλήματα.

Βέβαια αυτό που ξεπερνά κάθε όριο θρασύτητας είναι το 2ο μέρος του εξώδικου στο οποίο

Όλως επικουρικώς όπως χαρακτηριστικά το τιτλοφορούν επιδίδονται σε μία ακατάσχετη επίθεση κατά του Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη με «νουθεσίες»  και απειλές  χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα ως άνθρωπο που με τις ενέργειες του βλάπτει τα συμφέροντα της Εταιρείας!!!!!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ

Παραθέτουμε  μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα, από την εν λόγω εξώδικη πρόσκληση:

Η υπομονή έχει και τα όριά της.

Ήταν συνειδητή η απόφασή μας να μην απαντήσουμε στις πανταχόθεν κακοηθέστατες προκλήσεις που δεχόμαστε όλο το προηγούμενο διάστημα. Πριν από λίγες μέρες, ο πρόεδρος της εταιρείας μας, όπως δηλώσατε και ο ίδιος, σας μίλησε τηλεφωνικά και σας ενημέρωσε, ότι η διοίκηση της ΑΝΕΚ αντιμετωπίζει το όλο θέμα, που προέκυψε και πως θα λάβετε σύντομα, πλήρη γνώση όλων των γεγονότων και ενεργειών μας. Φαίνεται όμως πως αυτό τάχα δεν σας ικανοποίησε και σίγουρα δεν εξυπηρετούσε το στόχο σας που δεν ήταν άλλος, απ' το να προλάβετε να δημιουργήσετε δήθεν σκάνδαλο στην κοινωνία του νησιού μας. Έτσι, το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς, διαπιστώνουμε την «αγωνιώδη» προσπάθεια, τόσο τη δική σας, όσο και στελεχών της παράταξής σας, να προβαίνετε, σκόπιμα, σε κατ'εξακολούθηση απόπειρες αμαύρωσης και σπίλωσης της εικόνας της ίδιας της ΑΝΕΚ, του προέδρου της, του κ. Ρούσσου, τέως Δημάρχου Καλυμνίων, καθώς και των υπολοίπων μελών του ΔΣ της εταιρείας μας, δημιουργώντας, εκτός των άλλων, συνεχή προβλήματα στα συμφέροντα της ΑΝΕΚ. Ορμώμενος προφανώς από τις παραπάνω σκέψεις σας, και πάντα «εντός» των πλαισίων της συναίνεσης που διακηρύττετε όπου σταθείτε και όπου βρεθείτε, παραχωρήσατε στις 2-3-2011, ανοικτή συνέντευξη τύπου στην αίθουσα που συνεδριάζει το δημοτικό μας συμβούλιο, στηριζόμενος, όπως δηλώσατε τότε, σε πληροφορίες, βλάπτοντας τα συμφέροντας της ΑΝΕΚ. Βέβαια, είναι συνήθης η τακτική σας αυτή, αφού το ενδεχόμενο να κλείσει ομαλά το θέμα και να ικανοποιηθεί στο ακέραιο η εταιρεία μας, προφανώς δεν σας βόλευε, ούτε σας βολεύει. Αυτό που ζητούσατε σφόδρα ήταν ένα και μόνο ένα. Σκάνδαλο εδώ και τώρα.

Σε άλλο σημείο του εξωδίκου

Οι εξαγγελίες και απειλές σας στα τοπικά ΜΜΕ, ότι θα κάνετε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να συζητήσετε τα της ΑΝΕΚ, δεν μας φοβίζουν. Αντίθετα μας προβληματίζουν, ενώ παράλληλα μας επιβεβαιώνουν, για ακόμα μια φορά, το πόσο επικίνδυνα και απερίσκεπτα σκέφτεστε να διαχειρίζεστε θέματα της εταιρείας, αδιαφορώντας πλήρως για τα συμφέροντά της

Κλείνοντας η 10σέλιδη εξώδικη πρόσκληση αναφέρει:

Για τους λόγους αυτούς και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μας, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την πιο απαράδεκτη εξώδική σας, αλλά και την αντίθετη με τα συμφέροντα της ΑΝΕΚ συμπεριφοράς και στάση σας. Σας καλούμε, όπως αμέσως, απ' την κοινοποίηση της παρούσας μας, ν' ανακαλέσετε εγγράφως την εν λόγω εξώδική σας και να παύσετε να ενεργείτε απερίσκεπτα, με τηλεοπτικές εμφανίσεις, συνεντεύξεις τύπου κλπ, βλάπτοντας τα συμφέροντα της ΑΝΕΚ..

Τέλος, σας δηλώνουμε, ότι, αν δεν πράξετε αυτά, δυστυχώς θα αναγκαστούμε νά προσφύγουμε εναντίον όλων σας, ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων, επιφυλασσόμενοι ρητά για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος μας, από οπουδήποτε κι αν απορρέει αυτό, ήτοι καταθέτοντας σχετική έγκληση και αγωγή εναντίον, ζητώντας όλα όσα προβλέπονται από το νόμο.

ΓΙΑ ΤΗΝ «ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ» ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ

Βέβαια αξιοσημείωτο είναι ότι σε μία 10σέλιδη εξώδικη απάντηση οι κύριοι της ΑΝΕΚ για την «ταμπακέρα» των κλεμμένων επιταγών και της οφειλής των 350.000 ευρώ, τσιμουδιά!!!

Δεν υπάρχει έστω μία λέξη που να αναφέρεται στο εν λόγω θέμα.

Τι τους φοβίζει άραγε όλους αυτούς τους λαλίστατους και πολυγραφότατους ανθρώπους της ΑΝΕΚ να πουν έστω και μία κουβέντα;

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Η εφημερίδα "Νησιωτική Διαδρομή" επικοινώνησε με το Δήμαρχο Καλυμνίων Δημήτρη Διακομιχάλη ζητώντας του να κάνει ένα σχόλιο γι' αυτή την απάντηση  του Προέδρου της ΑΝΕΚ και για το ποιά θα είναι η επόμενη κίνηση του.

Ο κ. Διακομιχάλης για το θέμα της εξώδικης απάντησης μας είπε, ότι η θρασύτητα των συγκεκριμένων ανθρώπων, δεν έχει όρια  και  θα αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.  Για το επόμενο βήμα είπε ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητήσει τα θέματα της ΑΝΕΚ και θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις. Όπως χαρακτηριστικά επανέλαβε: Το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκαλο.

- www.newskosmos.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!