ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

Στην  αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος 2011 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Καλυμνιων  ,παρουσία και του πρώην βουλευτή της ΝΔ κ Αναστάσιου Καραμαριου σε σύντομη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νησί μας

,όπου και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στα μέλη της επιτροπής, αλλά και για την επισήμανση του για την ουσιαστική έργο της  λειτουργίας  της  επιτροπής διαβούλευσης .

 

Μετα την αποχώρηση του κ Καραμαριου , ο Δήμαρχος ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής (37) σχετικά με αυτά που προβλέπει ο Καλλικράτης ως προς την σύνθεση της επιτροπής Διαβούλευσης λέγοντας ότι εξαντλήθηκε ο μέγιστος αριθμός από αυτά που προβλέπει ο νόμος  προκειμένου να υπάρξει απαρτία , ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον ουσιαστικό ρόλο της επιτροπής παρόλο τον εισηγητικό της χαραχτήρα λέγοντας χαρακτηριστικά «ότι για μας θα είναι ένα καλό εργαλείο η όποια γνωμοδότηση αυτού του οργάνου για τα θέματα τα οπαία απασχολήσουν την Κάλυμνο» ενώ πριν διαβάσει τις αρμοδιότητες της εν λόγο επιτροπής   ο ειδικός γραμματέας διάβασε τα ονόματα των παρευρισκομένων όλων των φορέων.

Εκπρόσωπος  της μείζων μειοψηφίας ήταν η κα Χαλκιτη Ειρήνη ενώ της ελάσσων μειοψηφίας οι κύριοι Ταμπουράς Κωνσταντίνος και  Ξυλουρας Κωνσταντίνος.

Στην συνέχεια ο κ Διακομιχαλης έκανε αναφορά σε ορισμένα σημεία του σχετικού νόμου ,όπως το γεγονός ότι θητείας της είναι δυόμιση χρόνια, τους εκπροσώπους των διαφόρων φορέων αλλά και δημοτών.

Πρόεδρος τη επιτροπής αποφάσισε να είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος , θεωρώντας ότι το έργο που θα πρέπει να αποτελέσει η επιτροπή  είναι αρκετά ουσιαστικό, τόσο για την ίδια την δημοτική αρχή, όσο και το νησί, ενώ χαρακτήρισε την λειτουργία της επιτροπής διαβούλευσης μέσα από την σύνθεση της ως ένα πολύ «καλό εργαλείο»λόγο του κύρους της.

«Δεν  θα σταθούμε στενά σε όσα προβλέπει την λειτουργία της ,και το πόσες φορές επιτρέπεται να συνεδριάζει ,εκτιμώντας ότι η συνεισφορά σας  στο να πάνε καλύτερα τα πράγματα στο νησί ,αλλά ακόμα και το ίσιωμα της ρότας της δημοτικής αρχής όπου παρεκτρέπεται» δήλωσε με έμφαση ο κ. Διακομιχαλης  αναφερόμενος στο σημαντικό της έργο.

Στην συνέχεα αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες που διέπουν την  Ε. Δ , όπως για παράδειγμα τον γνωμοδοτικό της χαραχτήρα στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα  αναπτυξιακά προγράμματα ,δράσεις , επιχειρησιακό πρόγραμμα  το τεχνικό πρόγραμμα  τον Π/Υ του Δήμου αλλά και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος.

Να σημειωθεί ότι εκτός των άλλων ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι  εκτός  την επιτροπή διαβούλευσης υπάρχει και η ηλεκτρονική διαβούλευση  όπου συλλέγονται όλες οι προτάσεις από τους αρμοδίους υπαλλήλους και παρουσιάζονται από τον πρόεδρο της επιτροπής σε τακτική συνεδρίαση και άλλα λειτουργικά θέματα όπως αναφέρουν οι εν λόγο αρμοδιότητες, ενώ τονίζοντας την ιδιαίτερη της σημασία που έχει  η επιτροπή και παρόλο που σύμφωνα με τον Καλλικράτη οι συνεδριάσεις γίνονται κάθε 3 μήνες και θέλοντας να αξιοποίηση όλες της τις δυνατότητες  ανέφερε ότι οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται σε σύντομα χρονικά διαστήματα.

Αναφερόμενος στο ένα από δυο θέματα της συνεδρίασης δηλαδή το Τεχνικό πρόγραμμα 2011 και πριν δώσει τον λόγο στα μέλη αναφέρθηκε στην φιλοσοφία του Τεχνικού προγράμματος ,λαμβάνοντας υπόψη κάτω υπό  ποιες συνθήκες εκπονήθηκε ,ενώ αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά του και με δεδομένη την στενή οικονομική κατάσταση του Δήμου είπε εκτός των άλλων « ότι εμείς συμπεριλαβαμε έργα που εκ των πραγμάτων ήταν συνεχιζόμενα ,έργα τα οποία είναι ενταγμένα σε διάφορα προγράμματα είτε είναι στα στάδιο της ωρίμανσης ,αλλά και κάποια έργα τα οποία είχαμε  εξαγγείλει προεκλογικά , αλλά και έργα τα οποία έχει ανάγκη ο τόπος»

Ως προς το Τεχνικό Πρόγραμμα (Τ. Π) επίσης  ο Δήμαρχος έθεσε υπόψην των μελών της επιτροπής διαβούλευσης χρήματα τα οποία μπορεί να διαθέσει ο Δήμος στην παρούσα φάση αμεσα,την γενικότερη οικονομική εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος, αλλά και την  μειωμένη ΣΑΤΑ  (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης ) που προβλέπεται για φέτος , ανέλυσε σε γενικές γραμμές διάφορες πηγές χρηματοδοτήσεις του  Τ.Π. ύψους 7.160.610 ευρώ  χαρακτηρίζοντας το «Ιδιαίτερα ρεαλιστικό» ,ενώ διευκρίνισε ότι οποιοδήποτε έργο που δεν έχει προβλεφτεί μπορεί να ενταχθει   μέσω αναμόρφωσης εάν αυτό κινείται στην θετική κατεύθυνση.

Κατά τη συζήτηση κατατέθηκαν προτάσεις, δόθηκαν διευκρινίσεις και η όλη συζήτηση, η οποία διεξήχθη μέσα σε ένα κλίμα κατανόησης και εμπιστοσύνης, με παρεμβάσεις που μοναδικό σκοπό είχαν τον καλύτερο σχεδιασμό του Τεχνικού Προγράμματος,  και του Π/Υ  ολοκληρώθηκε με  ομόφωνη απόφαση, γεγονός που αποτυπώνει απόλυτα το κλίμα στο οποίο διεξήχθη η συζήτηση.

(Νικολας Μακαρουνας)


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!