ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Η ΑΝΤ/ΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΚΑΤΑ ΡΟΥΣΣΟΥ & ΖΕΡΒΟΥ

Κυριολεκτικά άστραψε και βρόντηξε η αντιδήμαρχος Καλυμνιων κα. Σεμίραμις Ψαρομπα κατά του τέως δημάρχου κ.Ρουσσου όσο και του τέως  προέδρου του Δ. Σ. κ. Σάκη Ζερβού με αφορμή τηλεοπτικές τους  επιθετικές δηλώσεις κατά του προσώπου της , αλλά και τα όσα ακολουθησαν της τελευταίας  συνεδρίασης του Δ.Σ.

 

Η κα. Ψαρομπα αφού αναφέρθηκε στην κανονική καταβολή των προνιακων επιδομάτων από τον Δήμο στους δικαιούχους ξεκαθαρίζοντας ότι δεν συντρέχει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα παρά τις λεκτικές αναφορές του τέως δημάρχου κ Ρούσσου  στο δημοτικό συμβούλιο περί απεμπόλησης δικαιωμάτων του Δήμου Καλυμνιων, και στο γεγονός ότι η  εισροή των εσόδων στο Δήμο είναι επιβεβλημένη σύμφωνα με  το νέο  μεταρρυθμιστικό μοντέλο αυτοδιοίκησης  Καλλικράτη ,αφού η μη εισροή των εσόδων στον Δήμο συνιστά άμεση ευθύνη και καταλογισμών αυτών στον  ίδιο τον Δημάρχου ,αλλά και των υπηρεσιακών παραγόντων., έδωσε τι δικες τις δικες της απαντήσεις σε σκληρούς τόνους τόσο κατά του τέως δημάρχου όσο και του τέως  προέδρου Δ.Σ. κ. Σάκη Ζερβού.

Επίσης η πρώτη γυναίκα αντιδήμαρχος διευκρίνισε :

-          Τους λόγους κατά τους οποίους δεν συμμετείχε στο πρόσφατο Δ.Σ

-          Απάντησε σε τηλεοπτική δήλωση του επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας κ.Ρουσσου και του κ Σάκη Ζερβού .

-           Καυτηρίασε την πολιτική πρακτική των δυο ανδρών κατά το παρελθόν ενώ ιδιαίτερα αγανακτισμένη απάντησε στον άλλοτε συνάδελφο  της κ. Σάκη Ζερβό για σχόλια περί καλαμο-καβαλισμού της ιδίας λέγοντας μεταξύ των άλλων  ότι

«Εγώ κ. Ζερβέ δεν έχω καβαλήσει κανένα καλάμι. Εγώ είμαι πολύ σεμνή από τότε που ήμουν συνάδελφος σου στην προσπάθεια σου να σε αναδείξουμε δήμαρχο.

Από τότε που ήμουν στο πλάι σου για να είσαι νομαρχιακός σύμβουλος και μαζί με σένα και εμείς ,και απορώ πως άλλαξε η άποψη σου».

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΕΣΟΔΑ ΔΗΜΟΥ

Στην κανονική καταβολή των προνιακων επιδομάτων από τον Δήμο αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος Καλυμνιων κα. Σεμίραμις Ψαρομπα παρά τις λεκτικές αναφορές του τέως δημάρχου κ Ρούσσου στο δημοτικό συμβούλιο περί απεμπόλησης δικαιωμάτων του Δήμου Καλυμνιων.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε η κα. Ψαρομπα στην συνέχεια, ενημέρωσε τους Καλύμνιους  επίσης ότι η εισροή των εσόδων στο Δήμο είναι επιβεβλημένη σύμφωνα με  το νέο  μεταρρυθμιστικό μοντέλο αυτοδιοίκησης  Καλλικράτη ,αφού η μη εισροή των εσόδων στον Δήμο συνιστά άμεση ευθύνη και καταλογισμών αυτών στον  ίδιο τον Δημάρχου ,αλλά και των υπηρεσιακών παραγόντων.

ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ Δ.Σ.& ΑΠΟΗΧΟΣ

Για την απουσία της από την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. όπου το μοναδικό θέμα ήταν η ψήφιση των αυτοτελών οικισμών, ανέφερε ότι οι λόγοι στους οποίους την  οδήγησαν σε αυτή της την απόφαση ήταν  απόρροια τόσο των  άσχημων  εμπειριών της  κατά την άσκηση των καθηκόντων της ως νομαρχιακός σύμβουλος επί θητείας Ρούσσου- σε σχέση με την δικαστική διένεξη της ιδίας – που έφτασε στο σημείο όπως η ίδια δήλωσε -μεταξύ των άλλων- η απόπειρα  αποπέμψη της από τα καθήκοντα της ως νομαρχιακός σύμβουλος, όπως επίσης ότι αυτό έγινε επειδή θεώρησε ότι με την απουσία της  ήθελε να διευκολύνει τους συναδέλφους της, όπως την είχε παροτρύνει και ο δ.σ. της ελάσσων μειοψηφίας κ. Γιάννης Μαγκακης.

Αναφερόμενη και απευθυνόμενη σε σχόλια που ακούστηκαν από τον επικεφαλή της  μείζων μειοψηφίας του Δ.Σ. κ .Ρούσσο ,τα  χαρακτήρισε  τα ότι αυτά  στόχευαν εκείνη προσωπικά ενώ όπως δήλωσε «...ότι όσα λέει τόσα χρόνια τα λέει καθαρά χωρίς ίχνος εμπαιγμού και η ενέργεια του τέως Δημάρχου ήταν γιατί αφενός ήθελε για να πλήξει την ίδια,  και αφετέρου την παράταξη της δημοτικής αρχής με κύριο σκοπό την όποια διάσπαση στον εσωτερικό της, γεγονός που λειτούργησε αντίθετα».

Στις εκφράσεις του επικεφαλή της μείζων μειοψηφίας περί νίκης σε συνεδρίαση Δ.Σ. όπου σημειώθηκε μεγάλη ένταση,  η κα Ψαρομπα εμφανώς αγανακτισμένη δήλωσε  «αυτό δεν ήταν μια νίκη κύριε Ρούσσο , ούτε δική σας ούτε του Δ.Σ .

Αυτό ήταν μια ήττα και μια εξαθλίωση των θεσμών και εξευτελισμός του Δ.Σ.»

Συνεχίζοντας την συνέντευξη της και αναφερόμενη σε τηλεοπτικό σταθμό που κάλυψε εξολοκλήρου την επίμαχη συνεδρίαση του Δ.Σ και απευθυνόμενη εκ νέου στον τέως δήμαρχο την χαρακτήρισε πέραν των άλλων «ως ένα τρόπο μετατροπής απλών νοικοκυραίων σε άγρια θηρία»,ενώ ξεκαθάρισε πως δεν αποτελεί δικό της πρόβλημα η τηλεοπτική  μετάδοση του επίμαχου Δ.Σ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΡΟΥΣΣΟΥ-ΖΕΡΒΟΥ

Ανατρέχοντας στην θητεία της απελθούσας δημοτικής αρχής , όταν ήταν η ίδια  στην ελάσσων αντιπολίτευση ,εξιστόρησε την ενέργεια του τότε δημάρχου Ρούσσου που συγκάλεσε σύσκεψη σε επίπεδο επικεφαλών παρατάξεων  για το ίδιο θέμα , και  εκπροσωπώντας τον κ. Μακρυλλο, δήλωσε  ότι το πρόβλημα τότε δεν υφισταντο για το λόγο ότι δεν υπήρχε κανένα πολεοδομικής φύσεως προβληματισμός .

Επανερχόμενη στην εξ αναβολής συνεδρίαση  του Δ.Σ. της 5ης Μαρτίου και τα όσα ακολουθησαν της επίμαχης και  επεισοδιακής συνεδρίασης, σε σχέση με την πολιτική νίκης σύμφωνα με τον  επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας, αναφέρθηκε σε περιστατικό που οδήγησε τον δήμαρχο Διακομιχαλη  στο νοσοκομείο, αιτία τελικά που όπως διαφαίνεται ήταν και ο λόγος της αναβολής της συνεδρίασης του Δ.Σ της 5ης Μαρτίου.

Απευθυνόμενη  σε πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση του πρώην προέδρου του Δ.Σ. κ. Σάκη Ζερβού που μάλλον την κατηγόρησε ότι έχει καβαλήσει καλάμι, η αντιδήμαρχος Καλυμνιων ήταν ιδιαίτερα δεικτική λέγοντας ότι «εγώ κ Ζερβέ δεν έχω καβαλήσει κανένα καλάμι.

Εγώ είμαι πολύ σεμνή από τότε που ήμουν συνάδελφος σου στην προσπάθεια σου να σε αναδείξουμε δήμαρχο.

Από τότε που ήμουν στο πλάι σου για να είσαι νομαρχιακός σύμβουλος και μαζί με σένα και εμείς ,και απορώ πως άλλαξε η άποψη σου;»

Συνεχίζοντας η κα Ψαρομπα και αναφερόμενη στον κ. Ζερβό τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση  παλαιότερη πολιτική ενέργεια του κ. Ρούσσου να αποστείλει αρνητικό έγγραφο για επιδότηση σε Καλύμνιο επιχειρηματία, χαρακτηρίζοντας τον  ως αφερέγγυο που είχε ως αποτέλεσμα να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της επιχειρηματικής του πρόθεσης.

Πως αυτήν την ενέργεια του τότε Δημάρχου , τότε την χαρακτήριζε ως «ενέργεια  μικρού παιδιού της πλάκας» ο κ Ζερβός , τώρα την ονοματίζει  ως «θειο δώρο;»

Φαιδρή χαρακτήρισε την  πολιτική πρακτική του κ .Ρούσσου που ως Έπαρχος για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι  της περιοχής Εμποριου όσον αφορά τις ιχθυοκαλλιέργειες αντί αυτού πρότεινε να στηθούν από συμπολίτες (παρά την άγνοια της ιδίας ) μερικά κλουβιά έτσι ώστε να καρπωθούν την επιδότηση και στην συνέχεα να αφαιρεθούν, παρά τις διαμαρτυρίες της ιδίας.

Τέλος θύμισε  και την  πολιτική αντιμετώπιση που είχαν από την απελθούσα δημοτική αρχή τόσο το θέμα των   ΑμεΑ  όσο και η περίπτωση των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΚ μέχρι της τελικής τους τακτοποίησης.

 

- Νικόλας Μακαρούνας


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!