Συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάλυμνος  1 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακούστηκαν και γράφτηκαν αυτές τις μέρες, μέσα και έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ειρωνικά σχόλια για τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (Δ.Ε.Π.) που ορίστηκε στη συνεδρίασή του το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011.

Η κριτική στηρίχτηκε στο σημαντικό πράγματι ζήτημα με ποιο τάχα Νόμο θα την συγκροτήσουμε (αν θα είναι με το Ν. 1566/85 ή με τον 3852/2010 - Καλλικράτη), αν θα είναι 7μελής, 9μελής ή 15μελής.

 

Αναρωτήθηκαν άραγε ποτέ αυτοί οι κύριοι, έκαναν ποτέ έστω και τη στοιχειώδη κριτική τα οχτώ προηγούμενα χρόνια στη Δημαρχία Ρούσσου για την ανύπαρκτη Επιτροπή Παιδείας; Γνωρίζουν, ρώτησαν, έμαθαν πόσες φορές συνεδρίασε, ως όφειλε; Μήπως εφαρμοζόταν και εδώ κατά την προσφιλή στάση της  απελθούσας Δημοτικής Αρχής το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του κ. Αντιδημάρχου; Και οκτώ χρόνια δε διαβάσαμε, ούτε ακούσαμε από τους ευαίσθητους δημοκρατικά και νομιμόφρονες κριτικούς μας, να προβάλλουν Νόμους ούτε κριτική για τον τρόπο που λειτουργούσε ο Δήμος και στον τομέα αυτό.

Τους πληροφορούμε λοιπόν ότι ο Νόμος 1566/85 εξακολουθεί να ισχύει. Όπως ισχύει και ο Νόμος 3852/2010 (Ν. Καλλικράτη). Η Δημοτική επιτροπή Παιδείας δεν είναι Σχολική Επιτροπή. Η εγκύκλιος αφορούσε τις Σχολικές Επιτροπές. Όχι τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

Καλό θα είναι να σοβαρευτούμε και να σταθούμε εποικοδομητικά  στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του κυριολεκτικά διαλυμένου Δήμου που μας ανέθεσε ο καλυμνιακός λαός. Αυτό έχει ανάγκη ο τόπος μας. Αιδώς Αργείοι.

Από το Γραφείο Τύπου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!