ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 26ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδρίασε το Δ.Σ της 26ης Φεβρουαρίου στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του αναγνωστηρίου» ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ».

Ομόφωνα ψηφίστηκαν τα περισσότερα θέματα της συνεδρίασης, και παρά τις εντάσεις που σημειώθηκαν στην έναρξη της μεταξύ του προέδρου του Δ.Σ και του επικεφαλή της ελάσσων αντιπολίτευσης κ.Γαλουζη, όπου σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή, περισσότερο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί αν και οι πελαγοδρομήσεις σε αρκετές τοποθετήσεις «σκιασαν» την συνεδρίαση.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος απάντησε σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων όπως η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων(Ο.Σ.Κ) , ο τρόπος αντιμετώπισης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, η ανταπόκριση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) στο Βαθύ, η χρήση της πλατείας Ταρπον Σπρινγκς στα πλαίσια του εορτασμού της ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου, και το κόστος της δαπάνης των εργασιών στην ανακαινισμένη αίθουσα των συνεδριάσεων του Δ.Σ.

Στην συνέχεια της συνεδρίασης εκτός των θεμάτων του ορισμού μελών δημοτικής επιτροπής παιδείας, και του θέματος σε σχέση με την παράταση προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου «Βελτίωση κοινόχρηστων χώρων και οδικού δικτύου» αλλά και το θέμα της  «Απογραφής κτιρίων –πληθυσμού –κατοικιών 2011 και καθορισμός αυτοτελών οικισμών Δήμου Καλυμνιων»  όπου και τελικά αναβλήθηκε ,ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, στα υπόλοιπα θέματα  κυριάρχησε η ομοφωνία.

Για το θέμα της αναβολής του θέματος  «Απογραφής κτιρίων –πληθυσμού –κατοικιών 2011 και καθορισμός αυτοτελών οικισμών Δήμου Καλυμνιων» ο Δήμαρχος ζήτησε την αναβολή του θέματος για την αμέσως επόμενη συνεδρίαση εν αναμονή στοιχείων που ζήτησε από την Στατιστική Υπηρεσία, ενώ ο επικεφαλής της μείζων αντιπολίτευσης κ.Ρουσσος διαφωνώντας για την αναβολή δεν ψήφισε υπέρ της αναβολής του θέματος.

Τα θέματα που ψηφίστηκαν ομόφωνα από την συνεδρίαση του  Δ.Σ. της 26ης Φεβρουαρίου ήταν:

-    Ορισμός μελών νέου Διοικητικού Συμβουλίου της «Κάλυμνος  Καθαριότητας και Yπηρεσιών  Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.»

-  Λήψη απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για την επιχειρούμενη κατάργηση του ευνοϊκού μέτρου των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου

-     Παράταση των συμβάσεων Δήμου Καλυμνίων: (1)προμήθεια ελαστικών των οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου Καλυμνίων (2) ειδών γραφείου, χημικών κολυμβητηρίου, ειδών καθαριότητας και μηχανοργάνωσης (3) σύμβασης μεταξύ Δήμου Καλυμνίων και της «Κάλυμνος  Καθαριότητας και Yπηρεσιών  Ανώνυμη Εταιρεία και ΣΙΑ Ε.Ε.» για το Συγκοινωνιακό Έργο

- Ορισμός Ορκωτού Ελεγκτή για τον έλεγχο του Ισολογισμού και των αποτελεσμάτων οικονομικής χρήσης 2010

-   Έγκριση αποφάσεων Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου που αφορούν στην ανάληψη της Ταμειακής Διαχείρισης από το Δήμο Καλυμνίων Τεχνικής Υποστήριξης από το Δήμο Καλυμνίων και Γραμματειακής Υποστήριξης από το Δήμο Καλυμνίων

-     Τροποποίηση επιτροπής παρακολούθησης της σύμβασης Συμβούλου Διαχείρισης ΕΣΠΑ 2007-2013

-    Συγκρότηση Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών

- Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Πλακοστρώσεις δρόμου περιοχής Φανταρίας και δρόμου από Επαρχείο έως  Κ.Α.Π.Η. Καλύμνου»

- Έγκριση απολογισμών σχολικών επιτροπών έτους 2010

- Νικόλας Μακαρούνας


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!