ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΡΟΥΣΣΟΥ ΓΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ Δ.Σ.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Μείζων Αντιπολίτευση στον Δήμο Καλυμνίων ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤ. ΡΟΥΣΣΟΣ Κάλυμνος  14/02/2011

Προς τον

κ. Γαβαλά  Νικόλαο ,

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ: Επιχειρούμενη κατάργηση του ευνοϊκού μέτρου των μειωμένων συντελεστών   Φ.ΠΑ. στα νησιά του Αιγαίου.

Κύριε πρόεδρε,

Εκ μέρους της παράταξης μας , μετά από σχετική σύμφωνη γνώμη του  επικεφαλής της παράταξης μας κ. Γεωργίου Ρούσσου  , σας υποβάλω την παρακάτω πρόταση:

Με το άρθρο 8 του Ν. 1881/1990, είχαν οριστεί μειωμένοι κατά 30%  συντελεστές Φ.Π.Α. για τα νησιά του Αιγαίου, πλην της Κρήτης. Σκοπός αυτής της ευεργετικής διάταξης ήταν, η αντιστάθμιση έως ενός σημείου των αρνητικών συνεπειών που δημιουργούσε η απόσταση των νησιών μας από την ηπειρωτική χώρα, όπως το αυξημένο μεταφορικό κόστος. Ήδη, η διάταξη αυτή εφαρμόζεται 21 έτη και είναι πλέον αποδεκτή απ' όλους τους επαγγελματίες των νησιών μας, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης από την πολιτεία της ιδιαιτερότητας που έχουν τα νησιά μας, κάνοντας πράξη και την συνταγματικά κατοχυρωμένη διάταξη περί «νησιωτικότητας».

Σύμφωνα όμως με δημοσιεύματα του τύπου, οι ελεγκτές του Δ.Ν.Τ. για επίτευξη των στόχων του μνημονίου, πρότειναν στην κυβέρνηση μεταξύ άλλων, και την «κατάργηση των γεωγραφικών διαφοροποιήσεων του Φ.Π.Α.». Πρόταση που φαίνεται να  υιοθέτησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου των οικονομικών στην προσπάθεια ανεύρεσης πόρων.

Κύριε πρόεδρε,

Επειδή η φημολογία τις τελευταίες ήμερες , για ένταξη τις επικείμενης διάταξης στο υπό διαμόρφωση νέο φορολογικό νομοσχέδιο , ολοένα και μεγαλώνει.

Επειδή εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα αποτελέσει το «κύκνειο άσμα» των επιχειρήσεων στα νησιά μας,

Επειδή το ήδη αυξημένο κόστος διαβίωση μας θα μεγαλώσει και άλλο,

Επειδή η ενδεχόμενη κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης αποτελεί κατάφορη παραβίαση των συνταγματικών μας  δικαιωμάτων,

Προτείνω,

-Το παρόν θέμα να τεθεί στο επόμενο τακτικό δημοτικό συμβούλιο μας και να λάβουμε απόφαση για διατήρηση του υπάρχοντος ευνοϊκού καθεστώτος.

-Να εκδώσουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, ενώνοντας την φωνή μας με τα υπόλοιπα δημοτικά συμβούλια  της Δωδεκανήσου.

- Να συμπαρασταθούμε στον αγώνα που ξεκίνησαν τα επιμελητήρια των Δωδεκανήσου, Σάμου, Λέσβου, Χίου, Μαγνησίας και Κυκλάδων.

-Να καλέσουμε τους βουλευτές των νησιών μας και ιδιαίτερα της Δωδεκανήσου να δεσμευτούν ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Με εκτίμηση

Εμμανουήλ Γ. Μουσελλής

Δημοτικός Σύμβουλος

Της Δημοτικής Παράταξης  Κάλυμνος –Ενότητα – Αναγέννηση

στον Δήμο Καλυμνίων


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!