ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΡΟΥΣΣΟΥ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ & ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Στα πλαίσια τηλεοπτικής του εμφάνισης σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ο τέως Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζων αντιπολίτευσης του Δήμου Καλυμνιων  κ. Γ .Ρούσσος εξαπέλυσε  «μύριους μύδρους» κατά δημοσιογράφων και πολιτικών του αντιπάλων  κατονομάζοντας τους  με βαρείς χαρακτηρισμούς , με αφορμή    δημοσίευμα στο διαδίκτυο που τον ήθελε να ενδιαφέρετε για την κάλυψη της θέσης του Διοικητή του Βουβαλειο Γ. Ν. Καλύμνου, μετα το κώλυμα που πρόεκυψε (σύμφωνα με πληροφορίες ) με την κα. Χρυσούλα Σιφουνιού,  ενώ δεν ξέχασε να παραδώσει  και μαθήματα..... δημοσιογραφικής λειτουργίας !!

 

Σε εντελώς κυνικό ύφος, που δεν αρμόζει σε ένα πολιτικό άνδρα  που ήταν για 8 χρόνια στο τιμόνι ενός τόπου , εξαπέλυσε σκληρή επίθεση επί παντός ,ενώ έφτασε σε σημείο να προειδοποιήσει δημοσιογράφο(Νικόλα Μακαρουνα) ότι θα πρέπει πλέον θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικός  και δεν θα ανεχτεί στο μέλλον τέτοιου είδους κακεντρεχή παραστρατήματα λέγοντας χαρακτηριστικά πέραν των άλλων «...θα πρέπει να αρχίσει να προσέχει διότι έχει αρχίσει να υπερβαίνει τα εσκαμμένα»!!!

Μάλιστα εκτός από «προειδοποιήσεις»  σε δημοσιογράφους –τους οποίους ονομάτισε –  χαρακτηρίζοντας τους  με απαξιωτικα σχόλια, στην συνέχεια έφτασε  σε σημείο μάλιστα να στείλει τηλεοπτικό απαγορευτικό «τελεσίγραφο» σε γνωστή τοπική εφημερίδα (Νησιωτική Διαδρομή) να μην του ξανά αποστείλει εφημερίδα , ενώ δεν δίστασε να αναφέρει ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές έχουν ως στόχο εκτός την πολιτική του εξόντωση , ακόμα και την ....βιολογική του !!

Φυσικά από τα πυρά του κ .Ρούσσου εκτός την τοπική πολιτική, δεν ξέφυγε και η κριτική στην  κεντρική πολιτική σκηνή για θέματα  κοινωνικής αλληλεγγύης, κ. α ....

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ...

Εν  πάση περιτπωση ο καθένας κρίνεται και από αυτά που λέει ,αλλά πολλές φορές  και από αυτά που δεν λέει .

Η διάψευση μιας είδησης (ακόμα  και αν αυτή  στηρίζεται  σε πληροφορίες), εύλογα μπορεί να γίνει αποδεκτή ακόμα και από την ίδια την πηγή της είδησης , πόσο μάλλον όταν αυτός που την διαψεύδει αναφέρεται σε αυτή.

Δεκτό και απόλυτα δημοκρατικό στα πλαίσια του δημόσιου διάλογου .

Αυτό που δεν είναι αποδεκτό και χρήζει ανάλυσης εις βάθος, είναι όταν η εκφορά του λόγου ξεφεύγει από τα όρια ,του  πολιτικού πολιτισμού και φθανει σε προσωπικό επίπεδο ,μέσω διαφόρων χαρακτηρισμών, που οδηγούν στην   εμπάθεια  χωρίς ίχνος πολιτικού διαλόγου ανεξάρτητα εάν αυτός τελείται σε τηλεοπτική «αρένα» , όπου όλα δυστυχώς επιτρέπονται .

Μηχανισμοί εσωτερικής αυτοσυντήρησης, πικρία λόγο εκλογικού αρνητικού αποτελέσματος, άρνηση αποδοχής λαϊκής ετυμηγορίας(;) αποφυγή δημόσιας κριτικής, μαθήματα δημοσιογραφικής λειτουργίας,  δεν δικαιολογούν  αυτήν την υπερβολική επίθεση και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο εντέχνως κρυμμένες σε λέξεις .

Σίγουρα η  υπερβολή έχει και αυτή τα όρια της, όταν όμως αυτά  είναι τα κυρίαρχα  χαρακτηριστικά μιας πολιτικής τηλεοπτικής παρουσίασης ,μαθηματικά  οδηγούμαστε σε άλλες εποχές , και σίγουρα δεν είναι αυτό  που έχει ανάγκη σήμερα η Κάλυμνος για να ορθοποδήσει .

Που άλλοτε ακούστηκε από τα χείλη ενός πολιτικού προσώπου ,εκτός από την διάψευση ενός δημοσιεύματος, να εκτοξεύονται και  απειλητικές προειδοποιήσεις;

Είναι κρίμα (και δεν θα το σχολιάσουμε) πάντως για ένα πολιτικό πρόσωπο να επικαλείται ότι μερικοί δεν αρκούνται στο γεγονός της   πολιτικής του εξόντωσης ,αλλά  επιθυμούν ακόμα και την βιολογική του ...εξόντωση!

Όσον αφορά  τις «προειδοποιήσεις» ,τις αφήνουμε στην κρίση του κόσμου , αφού αυτός είναι ο τελικός κριτής τόσο για τα πολιτικά πρόσωπα όσο και για εκείνους που δημοσιογραφούν.

Πάντα καλοπροαίρετα  και χωρίς ίχνος εμπάθειας, θα θέλαμε να μας εξηγηθεί κάποια στιγμή:

(α)Από πού σας προκύπτει ότι διακατεχόμαστε από κακία, και κακεντρεχή συμπεριφορά;  ,

(β) Μήπως η πολιτική σας αυτοκριτική θα πρέπει να γίνει κυριολεκτικά εις βάθος , και όχι επιρρίπτοντας ευθύνες για την πρόσφατη σας  ήττα ,  σε όλα τα σημεία του ορίζοντα κινούμενος σε λογικές  τύπου «έκανε λάθος ο Καλυμνιακος λαός» εκλέγοντας τον κ. Διακομιχαλη για δήμαρχο αντί εσάς;

(γ) Θα κατονομάσετε κάποια στιγμή δημόσια ποιοι τελικά κρύβονται πίσω από το χίλια- επαναλαμβανόμενο ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (αν και εμάς μας θεωρείτε πιόνια);

- Νικόλας Μακαρούνας


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!