ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ –ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ σημειώσατε 2!!

Υποκρισία ,γιατί  προεκλογικά όλοι καλούσαν όλους μετεκλογικά για συναίνεση, λόγο τόσο των δύσκολων οικονομικά  συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας, όσο και την ταχυτάτη  εφαρμογή των απαραίτητων Καλλικρατικων διαδικασιών στον Δήμο Καλυμνιων, έτσι ώστε η Κάλυμνος να μην βρεθεί να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις.

Το γεγονός αυτό δηλαδή να «προλάβει» η Κάλυμνος τις εξελίξεις με νέα δημοτική αρχή στο τιμόνι ,φαίνεται να «ξενίζει»  τους προκάτοχους τους, και άρχισαν  οι πρώτες τρικλοποδιές ανεξάρτητα εάν την όποια καθυστέρηση των διαδικασιών τις βρει μπροστά τους το νησί.

Όλα στον βωμό της στείρας και ανούσιας  αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση.

Σίγουρα είναι αναφαίρετο δικαίωμα της αντιπολίτευσης, και που απορρέει από τον θεσμικό της ρόλο να  ασκεί κριτική, και να ελέγχει αλλά πρέπει και παράλληλα  να εστιάζεται κύρια στην κατάθεση  ουσιαστικών προτάσεων που σε συνδυασμό με τις προτάσεις της συμπολίτευσης να οδηγούν στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων στα τοπικά και κοινωνικά προβλήματα.

Τι συμβαίνει όμως όταν ο αρνητικός λόγος και πράξεις που δεν συμβάλουν καθόλου στην επίλυση των προβλημάτων είναι οι πρωταγωνιστές του θεσμικού της ρόλου ;

Τρανό παράδειγμα η υποβολή ένστασης εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, μέσω του δ.σ. κ. Μιχάλη Λελεκη , κατά των αποφάσεων του Δ.Σ. της  8Ης Ιανουαρίου όπου συζητήθηκε ο ορισμός των μελών του Δ.Σ της ΔΕΥΑΚ ,του Δ.Λ.Τ. και η συγκρότηση των δημοτικών επίτροπων όπως επιτάσσει η νέα διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

Σύμφωνα λοιπόν με την  5σελιδη (!!)εγγραφή ένσταση κατά των αποφάσεων που υπέβαλε στις 14 Ιανουαρίου  στην Περιφέρεια ο δ.σ. κ .Μιχάλης Λελεκης , ζηταει( α) να ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις των οργανισμών του Δήμου και των επιτροπών  με την αιτιολογία της εκ παραδρομής αναγραφής του ονόματος του πρώην Δήμαρχου από τον εδικό γραμματέα του Δ. Σ. στην στήλη των απόντων ,ενώ δεν είχε ορκιστεί ακόμα λόγο του γνωστού προβλήματος της υγείας του.

Και  ο δεύτερος λόγος(β) που ο κ .Λελεκης ζηταει να ακυρωθούν αλλά και να ανασταλούν οι όποιες λειτουργίες των μέχρι τώρα  διοικητικών συμβουλίων η των επίτροπων εως ότου εκδοθεί η απόφαση της Περιφέρειας , είναι ότι παράνομα έχει τοποθετηθεί στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ εκπρόσωπος του ΤΕΕ και όχι του Γεωργικού Συνεταιρισμού της Καλύμνου.

Τακτική σίγουρα που όχι μόνο ως προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων στα τοπικά και κοινωνικά προβλήματα δεν οδηγούν αλλά, εγείρουν και ερωτηματικά που είναι άγνωστο  αν ποτέ θα απαντηθούν.

Εμείς όμως οφείλουμε να τα θέσουμε υπόψην οποιουδήποτε με την προσδοκία κάποτε να μας απαντήσουν.

1) Γιατί το θέμα με την εκ παραδρομής αναγραφής του ονόματος πρώην Δημάρχου , από την στιγμή που αφορούσε τον ίδιο προσωπικά δεν υπέβαλε την ένσταση ο ίδιος, αλλά ο κ. Λελεκης αφού δεν έχει κανένα «έννομο συμφέρον»  σύμφωνα με την πάγια νομολογία του Συμβούλιου Επικρατείας  ;

2) Δεν γνώριζε ο κ. Λελεκης  ως αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ για χρόνια , ότι την υπ'αριθμον 271/04 του συμβούλιου Δήμου Καλυμνιων μεταξύ αυτών και ο ίδιος που ψήφισαν ομόφωνα την τροποποίηση της συστατικής πράξης της ΔΕΥΑΚ , όπου από 9μελες  σε 11μελες, και δεν αναγράφει πουθενά περί εκπροσώπου Γεωργικού Συνεταιρισμού της Καλύμνου αλλά ,εκπρόσωπο κοινωνικού φορέα;

3) Αληθεύει ότι η σχετική ένσταση στάλθηκε στην Περιφέρεια  από το γραφείο της ΑΝΕΚ ,ενώ ο κ.Λελεκης δεν αποτελεί πλέον μέλος του Δ.Σ της εταιρείας του Δήμου;

4) Γνωρίζει ο πρώην δήμαρχος ως επικεφαλής παράταξης, αυτήν τη ενέργεια του κ. Λελεκη;

5)Αγνοεί ο αποστολέας της ενστάσεως το γεγονός ότι ως την ψήφιση των μελών που απαρτίζουν το Δ.Σ  της ΔΕΥΑΚ , ψήφισε υπέρ και ο δ.σ. κ. Μανώλης Μουσελλης που ανήκει στην ίδια παράταξη η' εκτελεί εντολές τύπου «διόρθωσης λαθών» όπως αυτής του κ .Μουσελλη;

6)Δεν θεωρείτε τουλάχιστον ως οξύμωρο το γεγονός ότι ενώ ακόμα η μείζων αντιπολίτευση δεν είχε ορίσει εκπροσώπους της στις διαφορές επιτροπές και Δ.Σ των οργανισμών του Δήμου ,παρόλα αυτά υποβάλει ενστάσεις κατά αυτών;

Τέλος να σημειώσουμε ότι   Ο κ.Ρουσσος στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ και αναφερόμενος για την ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ λέγοντας : «Σωστή συναίνεση δεν είναι το βουλώνουμε, είναι να μιλάμε αλλά να μην είμαστε καταστροφικοί» (αναφερόμενος στις προσλήψεις των οδοκαθαριστών που προσέλαβε  ο Δήμος)ενώ συμπληρώνοντας ανέφερεότι «συναίνεση για εμάς είναι υπευθυνότητα όταν είμαστε υπεύθυνοι τότε κάνουμε την σωστή συναίνεση , οποιαδήποτε άλλη συναίνεση είναι εκ του πονηρού .

Εμείς θα παίξουμε τον ρόλο για τον οποίο τηχθήκαμε, τον ρόλο της υπεύθυνης τεκμηριωμένης συνεχούς παρακολούθησης κριτικής κατάθεσης άποψης και αντιπολίτευσης»

Τα συμπεράσματα δικά σας...

- Νικόλας Μακαρούνας για τον Παλμό της Καλύμνου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!