Αμετανόητοι. Προσχεδιασμένη η αποχώρηση Ρούσσου

Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ή δεν θέλουν να αντιληφθούν την κρίσιμη κατάσταση που οδήγησαν την Κάλυμνο, «μέτριοι» πολιτικοί με παρεμβάσεις κακής ποιότητας στην καθημερινότητα του πολίτη, χωρίς όραμα για το μέλλον και προοπτική ανάπτυξης της Καλύμνου.


Μοναδικός στόχος να καλλιεργείται σε καθημερινή βάση η μιζέρια και η προσπάθεια διχασμού των πολιτών της Καλύμνου.

Πρόκειται για πρακτικές που καταδικάστηκαν προσφάτως από τον Καλυμνιακό λαό, μετατρέποντας την πλειοψηφία του απελθόντος Δημάρχου Γιώργου Ρούσσου σε μειοψηφία και επαναφέροντας στο τιμόνι του δήμου τον Δημήτρη Διακομιχάλη για το 8χρονο έργο του, την γνώση και την εμπειρία του.
Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Καλύμνου.
Θέμα: «Εξουσιοδότηση κ. Ι. Κάννη, Βουλευτή Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Καναδά, για τη διερεύνηση και πρόταση στον Δήμο Καλυμνίων, συστημάτων αφαλάτωσης υψηλής τεχνολογίας».
Πρόκειται για μία προεκλογική δέσμευση του νέου Δημάρχου, προκειμένου επιτέλους η Κάλυμνος να αποκτήσει νερό.
Το θέαμα οικτρό.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Ρούσσος, στην πρώτη του παρουσία, μετά την πρόσφατη περιπέτεια υγείας που είχε, με αιχμές, βαριές κουβέντες, ασυναρτησίες  και απαράδεκτες εκφράσεις κατά του κ. Κάννη, αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «υπονομεύοντας» ουσιαστικά την πρόταση και την απόφαση προς τον κ. Κάννη.
Με παιδαριώδη επιχειρήματα ο κ. Ρούσσος και καλυπτόμενος πίσω από τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου σαν ο πλέον σύγχρονος τυπολάτρης και γραφειοκράτης, δεν στάθηκε διόλου στην ουσία του θέματος αλλά τον ενδιέφερε το τυπικό για το εάν θα μιλήσει και να θέσει ερωτήματα στον Δήμαρχο για άλλα ζητήματα, κάτι που εν τέλει δόθηκε λύση από τον κ. Γαλουζή και απεδέχθη το προεδρείο, να τεθούν τα ερωτήματα μετά την απόφαση του μείζονος θέματος του νερού της Καλύμνου.
Προκειμένου να ικανοποιήσει το λόγο ύπαρξης του στο Δ.Σ. και να αποδείξει ότι πρόκειται για τον πλέον κλασικό και παραδοσιακό πολιτικό της μιζέριας, με νοοτροπία ανθρώπου που του λείπει η αγωνία και το όραμα για τα μεγάλα, αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα, επαναλαμβάνοντας ότι στο τέλος θα γίνει αυτό που λέει εκείνος.
Έτσι, αποφάσισε να αποχωρήσει.
Μία προσχεδιασμένη αποχώρηση, αφού ο κ. Ρούσσος προφανώς  δεν ήθελε να συμμετάσχει σε μία συζήτηση για ένα θέμα, που ο χειρισμός του κατά την περίοδο που ήταν αυτός  Δήμαρχος, τον αφήνει έκθετο.

Και τα ερωτήματα που γεννώνται είναι:
- Η Κάλυμνος θα πάει επιτέλους Μπροστά;
- Ως πότε θα παραμένει υποβαθμισμένος ένας τόπος που δεν του αξίζει;
- Αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για χάσιμο ευκαιριών;
- Θα συμπαρασυρθεί ο νέος Δήμαρχος σε αυτή την τακτική της οπισθοδρόμησης;
- Αντιλαμβάνονται την εντολή που έδωσε προσφάτως ο Καλυμνιακός λαός στον κ. Διακομιχάλη;

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Ρούσσος με την έναρξη της συνεδρίασης έθεσε διαδικαστικό θέμα επειδή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νικόλαος Γαβαλάς, πρότεινε να μην υποβληθούν γενικές ερωτήσεις όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ, λόγω της σοβαρότητας του θέματος της ημερήσιας διάταξης και επειδή ο κ. Κάννης αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και δεν θα μπορούσε να παραμείνει επί μακρόν στην αίθουσα.

Και ενώ, μετά από πρόταση του Γιάννη Γαλουζή, το θέμα διευθετήθηκε με την απόφαση, οι ερωτήσεις να τεθούν στο τέλος της συζήτησης των θεμάτων του πινακίου, ο κ. Ρούσσος με την αναφώνηση του θέματος σηκώθηκε όρθιος και εκτός εαυτού, άρχισε να επιτίθεται κατά του Καλύμνιου Καναδού Βουλευτή Γιάννη Κάννη λέγοντας ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχθεί να εξουσιοδοτηθεί από το ΔΣ Καλύμνου ένας Καναδός  Βουλευτής.

Αμέσως  μετά, ο κ. Ρούσσος αποχώρησε κάνοντας λόγο για χούντα που θέλει να επιβάλλει ο κ. Γαβαλάς στη λειτουργία του ΔΣ, ενώ απευθυνόμενος στο Δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη είπε «δεν θα δεχθώ το παιχνίδι σας να παρουσιάζεσαι εσύ ο καλός  και ο Γαβαλά ο κακός».

Τον κ. Ρούσσο κατά την αποχώρηση του ακολούθησαν και οι 6 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του, αλλά και 5-6 άτομα  μέλη της παράταξης του που βρισκόντουσαν στην αίθουσα και προφανώς συμμετείχαν και αυτά ως «χειροκροτητές» στην προσχεδιασμένη αποχώρηση του κ. Ρούσσου.
Μάλιστα αλγεινή εντύπωση προκάλεσε όταν μία νεαρή υποψήφια στις τελευταίες εκλογές με την Παράταξη του κ. Ρούσσου, μόλις έλαβε το λόγο ο κ. Κάννης άρχισε να κραυγάζει μέσα στην αίθουσα «σταμάτα, είσαι εκτός θέματος».

Μετά την αποχώρηση του κ. Ρούσσου και της Παράταξης του, η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά.
Με πληροφορίες από Νησιωτική Διαδρομή

- www.newskosmos.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2020 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!