Δ.Σ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ(19/01) Τα πρώτα «σύννεφα».

Το μείζων πρόβλημα της Καλύμνου ,αυτό δηλαδή της σύνδεσης μας με τον Πειραιά ( έστω και μέσω των πλοίων της BLUE STAR ,)διαμεσου της αποκατάστασης του πρόχειρου προβλήτα -μετα και το πρόβλημα της σπηλαιωσης που προκλήθηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο- ήταν το πιο σημαντικό θέμα που απασχόλησε το Δ.Σ. κατά την διάρκεια της συνεδριάσεις της 19ης Ιανουαρίου.

Στην πρώτη και επίσημα επί της ουσίας συνεδρίαση του Δ.Σ  και λήψεως αποφάσεων, διαφάνηκε εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης η διάθεση για επίδειξη δυνάμεων ως προς την γνώση του νέου αυτοδιοικήτικου Καλλικρατικου  μοντέλου ,σε σχέση με την πρακτική που θα πρέπει να υπάρχει ως προς την αποτελεσματικότητα λήψης σημαντικών αποφάσεων, και όχι να τρέχει ολόκληρη Κάλυμνος πίσω από τις όποιες τυχών αρνητικές εξελίξεις γι αυτήν.

Προφανώς  στο μέλλον θα υπάρξουν αντιπολιτευτικά μέτωπα  μεταξύ δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης, αλλά θέματα όπως είναι η άρση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μέχρι τελικής του επίλυσης, όπως  αυτό της αποπερατώσεις της πρόχειρης λύσης που κραταει την Κάλυμνο «αράδο» εδώ και σχεδόν 5 μήνες , σίγουρα δεν είναι προς το συμφέρον της Καλύμνου.

Σίγουρα όμως, προχωρώντας ο Δήμος ολοένα και πιο κοντά ως   προς την πλήρη ταύτιση των όποιων απαιτητικών  Καλλικρατικων διαδικασιών, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός έτσι ώστε να μην δημιουργούνται τα όποια προβλήματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι  η τυπολατρία  θα  πρέπει να είναι η μόνιμη απάντηση σε όποια προβλήματα υφίστανται προς όφελος του νησιού ,όπως ότι και τα ακροβατικά όπως ειπώθηκε πολλές φορές είναι αναγκαία  .

Το θέμα   αναδείχθηκε μέσα από την ψήφιση του Π/Υ του Δ. Λ. Τ μετα και την εισήγηση του νέου προέδρου κ Γιάννη Γαλημιτακη .

Η μείζων αντιπολίτευση εκπροσωπούμενοι  κυρίως από τους δ.σ Γ. Μαστροκουκο και Μ. Μπουκη υποστήριξαν ότι θα πρέπει πρώτα να υλοποιηθούν όλες εκείνες οι Καλικρατικες και γραφειοκρατικές  διαδικασίες αλλά και αδειοδοτησεις  που προβλέπονται και ζήτησε το θέμα να επανέλθει σε επόμενο Δ.Σ. γεγονός που βρήκε αντίθετη την δημοτική αρχή αλλά και την ελάσσων αντιπολίτευση.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο εν λόγο Π/Υ καταρτίστηκε από το προηγούμενο ΔΣ του Δ.Λ.Τ με την σύμφωνη γνώμη της σημερινής δημοτικής αρχής,  προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι εργασίες απόπερατωσεις της πρόχειρης προβλήτας που προσέγγιζε το blue star πριν από 5 περίπου μήνες, συμφώνησε με τις όποιες αντιρρήσεις υπάρχουν,   ενώ υπερασπίστηκε αυτής της απόφασης τονίζοντας ότι θα πρέπει ο δήμος να ξεπεράσει τις  όποιες  τυπολατρικές αντιδράσεις της μείζων αντιπολίτευσης  και να κάνει  τις υπερβάσεις που χρειάζονται, όπως και το γεγονός ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία ετοιμάζει τον προγραμματισμός της και ο Δήμος ζήτησε τρία δρομολόγια αντί του ενός που υπήρχε πριν, και δεν πρέπει  η Κάλυμνος να  μείνει πίσω έστω και μια ημέρα.

Συνεχίζοντας ο κ Διακομιχαλης και σε ερώτηση της ελάσσων  αντιπολίτευσης ανέφερε πως υπάρχει πέραν των άλλων και τεχνικό πρόβλημα ως προς την κατάρτιση του νέου Δ.Σ του Δ.Λ.Τ αφού αρκετοί από τους παραγωγικούς φορείς ακόμα δεν έχουν παρουσιάσει τους εκπροσώπους τους.   Στην εμμονή εκ μέρους της μείζων αντιπολίτευσης το θέμα να έρθει σε άλλη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο Γραμματέας του Δ.Σ. δ.σ. κ Γιώργος Ψαράς σε έντονο ύφος και απευθυνόμενος προς τον κ Λελεκη μεταξύ των άλλων δήλωσε «...εσείς κάνατε 8 χρόνια για να κάνετε ένα προβλήτα και αντί να πείτε ένα μπράβο ,αλλά δεν καταλάβατε το μέγεθος του προβλήματος και δεν μπορούμε να ρίξουμε ευθύνες σε μια Δ. Α που είναι 15 μέρες....»

Διαπιστώνοντας την έντονη αντιπολιτευτική διάθεση της μείζων αντιπολίτευσης χωρίς ίχνος συναινέσεως αλλά στέλνοντας παράλληλα και μηνύματα προς πασαν κατεύθυνση για υπερπαραταξιακο προεδρείο απεγκλωβισμένο από οποιαδήποτε άγονη αντιπαράθεση,  ο πρόεδρος του Δ.Σ κ Ν. Γαβαλας σε μια συμβολική κυρίως κίνηση και αφήνοντας την θέση του προεδρείου, από την θέση των ομιλούντων που έχει δημιουργηθεί στις νέες εγκαταστάσεις συνεδριάσεως του Δ.Σ. ξεκαθάρισε ότι ενώ γίνονται προσπάθειες συναίνεσης εκ μέρους της νέας δημοτικής αρχής τόνισε ότι  αυτό δεν γίνεται αντιληπτό από την μείζων αντιπολίτευση παρά την μεγάλη σημασία του θέματος ,όπως και ποια είναι η ουσία του προεδρείου και ζήτησε την κατανόηση του σώματος.

Τελικά ως προς την Έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου, πλην του κ. Μπουκη που για δεοντολογικούς λόγους ψήφισε υπέρ και του κ .Μαστροκουκου που απείχε οι δ.σ. της μείζων αντιπολίτευσης Μαύρος ,Μουσελλης, και Λελεκης δήλωσαν  παρών, ενώ το υπόλοιπο σώμα υπερψήφισε  την έγκριση του .

Οι αντιρρήσεις  από αυτήν την ενέργεια του κ Γαβαλα που εξέφρασε ο δ.σ. της ελάσσων αντιπολίτευσης  κ. Μαγκακης (όπου του αφαιρέθηκε ο λόγος για διαδικαστικούς λόγους) ,και η λεκτική διαμάχη μεταξύ του προέδρου και του δ.σ. κ Λελεκη όσον αφορά θέματα λειτουργίας του Δ.Σ.  όπου ήταν και η αιτία για ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδριάσεως, τα   σημεία εντασεως της συνεδριάσεως, που η χρονική του διάρκεια δεν ξεπέρασε τις δυο ώρες.

 


- Παλμός της Καλύμνου.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!