Επαφές Κόκκινου με Δήμαρχο Καλυμνίων

Στα πλαίσια της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο πρώην Γ.Γραματεας και επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Περιφέρειας κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, στο νησί μας επισκέφτηκε τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Καλυμνιων κ .Δημήτρη Διακομιχαλη για μια θεμάτων  που άπτονται της Καλύμνου.

Ο κ Κόκκινος συνοδευόμενος από περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης του κ. Άγγελο Καλαθιανακη και κ. Δημήτρη Μαραγκό , αφού συνεχάρη τον κ. Διακομιχαλη για την επανεκλογή του ,εξέφρασε την πλήρη στήριξη του από την Περιφέρεια, στο δύσκολο έργο που του έχει αναθέσει ο Καλυμνιακος λαός.

Ο δήμαρχος αφού καλωσόρισε τον κ. Κόκκινο στην Κάλυμνο στο προσωπικό του γραφείο   ,του  έθεσε υπόψη  μερικά από τα μεγάλα προβλήματα που υφίστανται για χρόνια,  τον ενημέρωσε αναλυτικά σε ποιο επίπεδο βρίσκονται οι πρώτες του επαφές όπως και την ιδιαίτερη διάθεση του για συνεργασία με όλα τα θεσμικά όργανα και φορείς .

Αναφέρθηκε στο θέμα της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για τα συμπληρωματικά έργα στον προσήνεμο μόλο όπου μετα την ενημέρωση που είχε ο ίδιος ο κ Κόκκινος από τον πρόεδρο του Δ.ΛΤ είναι έτοιμη, και προβλέπεται μέχρι τα μέσα Μαρτίου να είναι έτοιμο και ως έργο ,έτσι ώστε η Κάλυμνος να έχει  τουλάχιστον ένα πλοίο ημερησίως.

Για τα σχολεία της  Ψιλιανης και το  Καρπάθιο,ο κ Διακομιχαλης  δήλωσε ότι σύντομα θα επισκεφτεί τον Ο.Σ.Κ  σε σχέση με την προγραμματική σύμβαση,  έτσι ώστε να ξεμπλοκαριστεί το θέμα όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

 

 

Για την αντιμετώπιση των οβριών υδάτων στην Κάλυμνο ανέφερε ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί μια σειρά επαφών με το ΤΜΗΜΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗΣ του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και επίκειται επίσκεψη τους το επόμενο χρονικό διάστημα, και στην συνέχεια ζήτησε την στήριξη ως προς την διεκδίκηση οικονομικών πόρων  είτε σε επίπεδο κυβέρνησης, είτε σε επίπεδο περιφέρειας για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης.

Ο Δήμαρχος τόνισε ιδιαίτερα την στήριξη της παράταξης του κ Κόκκινου στο Περιφερειακό συμβούλιο για θέματα της Καλύμνου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός ότι σε μηνιαία βάση θα συνεδριάζουν από κοινού με τους 4 περιφερειακούς συμβούλους της Καλύμνου ,προκειμένου να υπάρχουν κοινοί στόχοι λέγοντας χαρακτηριστικά « Θέλουμε βοήθεια γιατί η Κάλυμνος το έχει  πραγματικά ανάγκη» ενώ υποσχέθηκε την επόμενη φορά η συνάντηση θα γίνει και σε επίπεδο Δ.Σ.

Για το αεροδρόμιο του νησιού μας ενημερωτικά είπε στον κ. Κόκκινο ότι σήμερα υπογράφονται οι εργολαβίες μεταξύ ΥΠΑ και της αναδόχου εταιρείας για της αντιστηρίξεις ,όπως και για την επιτακτική ανάγκη ίδρυσης πυροσβεστικού σταθμού εκεί, ενώ θα ακολουθηθει και γραπτή έκθεση των όποιων προβλημάτων.

Αναφερόμενος στην ανεργία που υπάρχει στο νησί και στα πλαίσια της επίσκεψης του ειδικού συμβούλου του δήμου κ. Ρώτα  το επόμενο σαββατοκύριακο ,και μετα από τηλεφωνική επαφή που είχε με εκείνον του διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα ως προς την εκτέλεση έργων με ευρωπαϊκούς πόρους  με την μέθοδο της αυτεπιστασίας παρά μόνο με τους ενδιάμεσους φορείς

Τέλος ως προς την εκτέλεση των έργων που θα εκτελούνται με αυτεπιστασία   δήλωσε χαρακτηριστικά « Ότι θα συγκρουστεί μέχρι εκεί που δεν παίρνει, γιατί εάν το νησί δεν περπατήσει με αυτεπιστασία θα φύγουν κι άλλοι για το Νταργουην γιατί δεν πάει άλλο».

Πέρα των άλλων και ως προς την οικονομική κατάσταση του δήμου και τις επόμενες ήμερες θα δώσει συνέντευξη τύπου ,ο κ. Διακομιχαλης είπε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δήμου φθανουν στο ιλιγγιώδες  ποσό των 7 εκατ ευρώ, σύμφωνα με την κατάσταση του λογιστηρίου που του παραδόθηκε.

Αρθρο: Νικόλας Μακαρούνας (Παλμός Καλύμνου)
Βιντεο: Γιώργος Λιάς


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!