Δημήτρης Διακομιχάλης: «Με μεγάλο φορτίο και πολλές ελπίδες στο ξεκίνημα για την νέα περίοδο»

Μετά την εκλογική του επιτυχία, ο νέος Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, στην πρώτη του δημόσια παρουσία με συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό TV 12, αναφέρθηκε επιγραμματικά στους στόχους της επομένης περιόδου,  μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναφέρθηκε στην δύσκολη θέση της Καλύμνου, για την οποία δήλωσε πως θα «απαιτήσει» καταρχάς την συμπαράσταση των βουλευτών της περιοχής, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως την στήριξη αυτή θα την ζητήσει από όλους ανεξαιρέτως και πως θα θέσει όλους προ των ευθυνών τους.

Εντοπίζει μια δύσκολη για την Κάλυμνο κατάσταση και δηλώνει αισιόδοξος για την αντιμετώπιση από την δική του Δημαρχία όλης αυτής της πραγματικότητας. Μάλιστα τόνισε πως είναι στα σχέδια του να αξιοποιήσει τόσο τους εκλεγμένους της παράταξής του, όσο και τους μη εκλεγμένους, αλλά δήλωσε και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό, πως είναι στις προθέσεις του να αξιοποιήσει και μη εκλεγμένα στελέχη άλλων παρατάξεων, καθώς και προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας που δεν έχουν εμπλακεί με τα δημοτικά πράγματα σε επίπεδο εκλογών.

Οι παραπάνω δηλώσεις του, δείχνουν πως ο νέος Δήμαρχος έχει επίγνωση της όλης κατάστασης του νησιού αλλά και της νέας προοπτικής που ανοίγεται μπροστά μας με το νέο τοπίο της Καλλικρατικής Αυτοδιοίκησης. Στην κατεύθυνση αυτή δείχνει ότι γνωρίζει πως είναι μια αναγκαιότητα η αξιοποίηση πολλών δυνάμεων, ώστε να μπορέσει η Κάλυμνος να βαδίσει με αισιοδοξία προς τα νέα δεδομένα.

Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για την όποια χαλάρωση για την νέα περίοδο, αλλά γνωρίζει πως πρέπει να υπάρξει μια εντατική προσπάθεια και κυρίως δεν χωρούν διαιρέσεις και παραταξιακές περιχαρακώσεις.

Κατηγορηματικός ήταν ο Δ. Διακομιχάλης στο θέμα της σχέσης της Καλύμνου με τα γύρω νησιά και αναφερόμενος στ θέμα αυτό είπε πως έγκειται στο νησί μας να αποκτήσει την πραγματική του θέση στην περιοχή, μέσα από ένα πνεύμα συνεργασίας και εξωστρέφειας.

Είναι έτοιμος να προχωρήσει σε τομές, που είναι πλέον μια αναγκαιότητα για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη φάση που περνά η Κάλυμνος και ο τόπος γενικότερα. Πιστεύει πως οι αντιπολιτεύσεις πρέπει να είναι συνεργάτες της Δημαρχίας και να αξιοποιούνται σε μια κατεύθυνση συστράτευσης και προσφοράς προς το νησί.

Καταρχάς δήλωσε πως στην ΑΝΕΚ θα υπάρξουν αλλαγές και θα συμμετέχει στο ΔΣ της εταιρείας και η αντιπολίτευση. Κατόπιν πιέσεων τηλεθεατών που παρενέβαιναν  στην συνέντευξη, ανέφερε πως για την λειτουργία της ΑΝΕΚ θα εφαρμόσει διαδικασίες ώστε να μην προσβάλλεται το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αναφερόμενος στον τρόπο που θα προσλαμβάνονται οι εργαζόμενοι  στην εταιρεία.

Ανέφερε την πρόθεσή του για δημόσιο διάλογο με την κοινωνία και πρακτικά είπε πως θα έχει μια φορά το μήνα τηλεοπτική του παρουσία, για να μπορεί να παρουσιάζει την πορεία της προσπάθειας και να δέχεται τις παρεμβάσεις των πολιτών. Επιπλέον τόνισε πως θα έχει μια αγαστή συνεργασία με τους εκλεγμένους της Περιφέρειας, για να υπάρξει η δυνατότητα συντονισμού με όλα τα πολιτικά στελέχη της περιοχής. Παράλληλα επισήμανε την πρόθεσή του να εντάξει στα δημόσια πράγματα τους νέους του νησιού και επανέλαβε την προεκλογική του δέσμευση για μηνιαίο απολογισμό του Δημάρχου στο Συμβούλιο Νεολαίας.

Ειδικά τοποθετήθηκε στο φλέγον ζήτημα των ναρκωτικών και δήλωσε πως ήδη για το θέμα έχει μιλήσει με τον Δημήτρη Κρεμαστινό, ο οποίος έχει κάνει ενέργειες προς την ΕΕ για το μεγάλο ζήτημα που απασχολεί την περιοχή μας, με έμφαση στην Κάλυμνο. Είναι μια «καυτή πατάτα» αυτή που παίρνει στα χέρια του ο Δ. Διακομιχάλης και την οποία πρέπει να την αντιμετωπίσει τόσο στα στενά πλαίσια του προβλήματος, όσο και εντασσόμενη στα ευρύτερα πλαίσια μιας ενισχυμένης κοινωνικής πολιτικής, που θα μπορέσει να δώσει διέξοδο και να «θεραπεύσει» το μεγάλο αυτό ζήτημα.

Ετοιμάζεται για ταξίδι στην Αθήνα όπως ήδη δήλωσε και το βράδυ των εκλογών, ώστε να έλθει σε επαφή με τους αρμόδιους Υπουργούς για την λειτουργία τόσο της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού, όσο και εκείνης των Ακραίων Αθλημάτων. Είναι από τους αρχικούς του στόχους η λειτουργία αυτών των σχολών, που σίγουρα θα μπορέσουν να δώσουν νέα ώθηση στο νησί.

Η επίτευξή τους ή όχι, θα είναι το πρώτο και κύριο στοιχείο που θα κριθεί η νέα Δημοτική Αρχή. Όπως πολλά είναι εκείνα που θα κρίνουν,  αμέσως από την αρχή την Δημαρχία Διακομιχάλη. Ο νέος Δήμαρχος έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη των διεκδικήσεων και των εξαγγελιών και θα είναι σκληρή η αντιπολίτευση σ’ αυτό τον τομέα απέναντί του, αφού όλα όσα εξήγγειλε τους στέρησαν μια επανεκλογή στην Δημαρχία. Οι προγραμματικές δηλώσεις του Διακομιχάλη, μπορεί να ήταν λίγες στον αριθμό αλλά μεγάλες και ουσιώδεις και αυτό θα είναι το πρώτο στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσει, ώστε να επιβληθεί από την αρχή στη νέα περίοδο.

Μπορεί οι δηλώσεις της αντιπολίτευσης να είναι συναινετικές και αυτό γίνεται συνήθως  στα πλαίσια του πολιτικού «τακτ» και σε μια αρχική μετεκλογική φάση. Ο Γ. Ρούσσος και η παράταξή του θα είναι μια «σκληρή» αντιπολίτευση απέναντι στον Διακομιχάλη, ενώ η ελάσσων του Γιάννη Γαλουζή, αν κινηθεί όπως και σε όλη την προεκλογική περίοδο, θα είναι χαμηλών τόνων, χωρίς φυσικά να υπάρχει διάθεση να «χαριστεί» στον νέο Δήμαρχο.

Η νέα παράταξη της «μικρής» αντιπολίτευσης, θα δείξει πως είναι διαθέσιμη να «ρίξει τα χαρτιά» στην νέα δημοτική περίοδο, αφού δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία από την δράση της, ώστε να προβλέψουμε την πορεία της. Υπάρχει φυσικά η παρουσία  στο ΔΣ του αρχηγού της, του Γιάννη Γαλουζή, αλλά τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού τώρα θα λειτουργεί στα πλαίσια μιας οργανωμένης παράταξης,  με συγκεκριμένη πολιτική και με συλλογική παρουσία.

-www.palmoskalymnou.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!